EXALCO / BIOKARPET: Εχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τα 2,10 με 2 ευρώ

BIOKARPET / EXALCO

Η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ (ΒΙΟΚΑ), που ιδρύθηκε το 1950 στη Σαμαρίνα της Πίνδου ως εργαστήρι οικοτεχνίας εισήχθη στη Παράλληλη Αγορά του  Χρηματιστηρίου Αθηνών το 1990. Δραστηριοποιείται στο τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της μεταλλουργίας μέσω της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, EXALCO ROMANIA SRL  και EXALCO BULGARIA AD παράγοντας και εμπορεύοντας  προϊόντα διέλασης αλουμινίου, της παραγωγής και διάθεσης ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών  και στον τομέα των σύμβουλων επιχειρήσεων και  πληροφορικής (!) μέσω της ALBIO DATA.

  • Τα ενοποιημένα αποτελέσματα παρουσίασαν για το 2020 κύκλο εργασιών 123,24 εκατ. ευρώ από 125,75 εκατ. ευρώ το 2019 και EBITDA  στα 9.66 εκατ. ευρώ από 9,53 εκατ. ευρώ προερχόμενα κυρίως από την αύξηση στο μικτό κέρδος του ηγέτη του ομίλου, την ΕΞΑΛΚΟ.

Για το 2021 σύμφωνα με την οικονομική έκθεση οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές με τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο να δίνουν σημαντική αύξηση τζίρου κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 ενώ η θυγατρική ΕΞΑΛΚΟ  παρουσιάζει ισχυρή αύξηση των παραγγελιών, αύξηση τζίρου και οικονομικών αποτελεσμάτων.

  • Η ΕΞΑΛΚΟ η οποία εξάγει το 75% της παραγωγής της στις 5 ηπείρους έχει μια εξαιρετικά δυναμική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού υπογράφοντας αρχιτεκτονικά κατορθώματα σε χώρες όπως η Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Νιγηρία, Καναδά, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Εμιράτα και Ελλάδα.

The Eye of Qatar Office building

Από τον τεράστιο γυάλινο ουρανοξύστη Eqho στην Γαλλία μέχρι το παραδοσιακό κτίριο γραφείων της ING στην Βουλγαρία και από το αεροδρόμιο Cargo του Κατάρ μέχρι τον ουρανοξύστη Tadawul στην Σαουδική Αραβία, η Exalco αναλαμβάνει ενδιαφέροντα έργα, τα οποία πραγματικά υπογραμμίζουν την πρακτικότητα και την ομορφιά των προϊόντων της.

The Royal Atlantis Resort & Residences

Περιττό να αναφέρουμε ότι λόγω της παγκόσμιας οικοδομικής επέλασης στην επόμενη τριετία η ΕΞΑΛΚΟ και φυσικά ο όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ αναμένεται να προκαλέσει τους επενδυτές διαπρέποντας στα οικονομικά της δεδομένα.

Ιδιαίτερα επιθετική δείχνει η διαγραμματική εικόνα της μετοχής του ομίλου καθώς στο εβδομαδιαίο chart τιμών αποτυπώνεται να έχει διασπάσει ανοδικά τα 1,50 ευρώ και να έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τα 2,10 με 2,00 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μεσοδιάστημα ως εμφανή αντίσταση. Χορηγός της μεσομακροπρόθεσμης ανόδου προς τα 2,50 ευρώ είναι ο ανοδικός στροφέας “W” .

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές.

Chartswar.com Homepage – Αρχική