Εξαιρετικά μίζερη η εικόνα του Χ.Α., για ακόμη μία συνεδρίαση

Graph of stock market data and financial with stock analysis indicator the view from LED display concept that suitable for background,backdrop including stock education or marketing analysis.

Χ.Α.

Αν και είχαμε το 3 στα 3 χθες, εξαιρετικά μίζερη η εικόνα του Χ.Α. για ακόμη μια συνεδρίαση, με ελάχιστες διακυμάνσεις (παρά τη χθεσινή αύξηση του τζίρου) και απροθυμία για ακόμη μια ημέρα να συγχρονιστεί με τις διεθνείς αγορές.

  • Και κάπως έτσι και για ακόμη μια φορά, συνεχίζεται η παλινδρόμηση της αγοράς στα όρια των 630 – 640 μονάδων, κλείνοντας στις 646,08 μονάδες, +0,29%.
  • Και δυστυχώς θα επαναλάβουμε πως όλα δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η αγορά να συνεχίσει να κινείται στα όρια αυτών των επιπέδων, αν και θέλουμε να ελπίζουμε πως η αγορά θα κάνει την έκπληξη αυτή τη φορά και θα κινηθεί προς τα επίπεδα των 680 – 690 μονάδων!!!!

Μας ανησυχεί αυτό….

Πάντως βλέποντας και τη χθεσινή συνεδρίαση των διεθνών αγορών και κυρίως μετά το τεράστιο ράλι που έχουνε κάνει οι βασικοί δείκτες. Θα επαναλάβουμε την ανησυχίας μας, μήπως πλησιάζει η ώρα να έχουμε μια διόρθωση.

  • ΔεΝ λέμε πως θα καταρρεύσουν οι δείκτες. Μια πτώση ωστόσο 5 – 10% μόνο έκπληξη δε θα ήταν, ειδικά επαναλαμβάνουμε μετά το ράλι που είχε γίνει κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Και φυσικά μια τέτοια διόρθωση θα μπορούσε να επηρεάσει το έτσι και αλλιώς ρηχό Χ.Α.

ΥΓ: Το σχόλιο είχε γραφτεί στις 18:00 με τις απώλειες στη Wall Street στο -1,5%…

Τράπεζα Πειραιώς

Στα 1,24 ευρώ, -1,35% έκλεισε την Πέμπτη η Πειραιώς. Και οι επόμενες συνεδριάσεις όπως και για τον τραπεζικό δείκτη που βρίσκεται στα όρια των 330 – 335 μονάδων, θα είναι ενδιαφέρουσες.

  • Ο μεγάλος στόχος λοιπόν είναι να καταφέρει η μετοχή να διασπάσει οριστικά τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,23 – 1,24 ευρώ, στα όρια των οποίων βρίσκεται η μετοχή.

Αυτή η διάσπαση, μαζί με τη διάσπαση των αντιστάσεων στα 1,29 – 1,30 ευρώ, θα μας έκαναν να μιλήσουμε για ουσιαστική αναστροφή της μέχρι νεοτέρας αρνητικής τάσης. Κίνηση, που αυστηρώς διαγραμματικά οδηγεί σε έναν νέο κύκλο ανόδου μέχρι και 25 με 30%.

  • Τώρα επιστροφή εκ νέου χαμηλότερα των 1,24 ευρώ είναι αρνητική εξέλιξη, με κίνδυνο να υπάρξει ένας κύκλος πτώσης που θα φέρει τη μετοχή σημαντικά χαμηλότερα, χαμηλότερα και του 1,00 ευρώ, με τις επόμενες στηρίξεις σε αυτό σενάριο, τα 0,85 – 0,90 ευρώ.

ΟΠΑΠ

Μετά από καιρό καλή συνεδρίαση χθες για τον ΟΠΑΠ, στα 8,165 ευρώ, +2,58%. Και εδώ θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες συνεδριάσεις, με στόχο την παραμονή υψηλότερα των 8,00 – 8,10 ευρώ.

  • Μια παραμονή που βελτιώνει πάρα πολύ την τάση της μετοχής, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο τα επίπεδα των 8,50 και κυρίως τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 8,70 – 8,80 ευρώ.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως επιστροφή χαμηλότερα των 8,00 ευρώ, επαναφέρει τη μιζέρια, με κίνδυνο σημαντικής πτώσης, ανάλογα και με το κλίμα στο Χ.Α.

ΕΧΑΕ

Τέλος, κάτι δείχνει να κινείται τελευταία και στην ΕΧΑΕ, η οποία έκλεισε χθες στα 2,93 ευρώ, +1,03%, με υψηλό μάλιστα ημέρας λίγο πριν το κλείσιμο, τα 2,975 ευρώ. Και δεν είναι τυχαίο, αφού τα επίπεδα των 2,97 – 2,98 ευρώ είναι ισχυρές αντιστάσεις. Διάσπαση τους επαναφέρει το θετικό σενάριο, με προοπτικές ανόδου σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα των 3,00 ευρώ, με τις επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 3,40 – 3,50 ευρώ.