Ευεργετηθείτε Ενεργοποιώντας τις Εγκεφαλικές σας Συχνότητες…

Από: Μαρία Πέππα –

Ευεργετηθείτε Ενεργοποιώντας τις Εγκεφαλικές σας Συχνότητες γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μια επιτυχημένη και απολαυστική ζωή δίχως έναν απόλυτα λειτουργικό και ισχυρό εγκέφαλο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει.
Αυτή η ηλεκτρική δραστηριότητα ονομάζεται εγκεφαλικά κύματα και τα εγκεφαλικά κύματα είναι οι ¨Μύες του Νου¨. Η ταχύτητα αυτών των μυών μετράτε σε συχνότητες (Hz) και η δύναμη μετράτε σε εύρος.
Κοιμόμαστε και το σώμα μας αυτο-θεραπεύεται όταν ο εγκέφαλός μας λειτουργεί με ταχύτητα από 1 έως 8 Hz. Είμαστε ήρεμοι και χαλαροί όταν λειτουργεί με ταχύτητα από 8 έως 12 Hz. Στην λειτουργία μεταξύ 12 και 27 Hz είμαστε συγκεντρωμένοι και εκτελούμε τα περισσότερα καθημερινά μας καθήκοντα. Μεταξύ 27 και 40 Hz, είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε νέες ιδέες και να λύνουμε σύνθετα προβλήματα.
Το πρόβλημα είναι ότι όσο γερνάμε, τόσο πιο αδύναμα γίνονται τα εγκεφαλικά μας κύματα. Μερικοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ ισχυρά εγκεφαλικά κύματα. Άλλοι έχουν πολύ ισχυρά ή λιγότερο ισχυρά και μόνο από ένα συγκεκριμένο εύρος συχνότητας εγκεφαλικών κυμάτων. Βεβαίως, υπάρχουν και κάποιοι τυχεροί άνθρωποι που η φύση τους προίκισε με έναν τέλεια ισορροπημένο εγκέφαλο με έντονα εγκεφαλικά κύματα από όλες τις ζώνες συχνοτήτων. Αυτοί, ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων με τις εξαιρετικές επιδόσεις και που μπορούν να επιτύχουν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.
Εκείνοι που στερούνται την δυνατότητα ισχυρών εγκεφαλικών κυμάτων δυσκολεύονται να κάνουν τα περισσότερα πράγματα στη ζωή με επιτυχία ή ευχαρίστηση. Πράγματα όπως …
• Την απομνημόνευση πληροφοριών
• Την εστίαση και την ολοκλήρωση ενός συγκεκριμένου έργου
• Την δημιουργικότητα και την διαμόρφωση νέων ιδεών
• Την διατήρηση της ηρεμίας υπό πίεση
• Την θετική διάθεση
Ευτυχώς, για τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται να επενδύσει λίγο από τον χρόνο του σε εργαλεία αυτο-ανάπτυξης, επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι, τα εγκεφαλικά κύματα μπορούν να διεγερθούν με ασφάλεια και να ενισχυθούν με ηχητικές συχνότητες. Η διαδικασία ονομάζεται Brainwave Entrainment και με αυτόν τον τίτλο θα αναζητήσετε και θα επιλέξετε τις καταλληλότερες για εσάς εγκεφαλικές συχνότητες στο Youtube.
Τι είναι τα εγκεφαλικά κύματα …
Ο εγκέφαλος αποτελείται από εκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα που ονομάζονται επίσης νευρώνες. Αυτοί οι νευρώνες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ηλεκτρικών παλμών.
Οι παλμοί ή τα σήματα που στέλνουν οι νευρώνες ο ένας στον άλλο παράγουν πολλή ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο. Αυτή η ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο παράγει ένα ¨κυματοειδές¨ αποτέλεσμα το οποίο ονομάζεται εγκεφαλικά κύματα.
Όταν ανακαλύφθηκαν τα εγκεφαλικά κύματα, ανακαλύφθηκε επίσης ότι αλλάζουν με βάση την κατάσταση του νου του κάθε ατόμου. Για παράδειγμα, τα πρότυπα κυμάτων του εγκεφάλου ενός ατόμου που είναι σε εγρήγορση δηλαδή ξύπνιοι, είναι πολύ διαφορετικά από κάποιον που κοιμάται.
Οι διαφορετικοί τύποι συχνότητας των εγκεφαλικών κυμάτων και οι ψυχικές καταστάσεις που σχετίζονται με αυτές είναι …
Γάμα (27Hz και άνω)
Τα εγκεφαλικά κύματα Γάμα έχουν πολύ μεγάλη συχνότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εγκεφαλικά κύματα Γάμα σχετίζονται με την διαμόρφωση ιδεών, την μνήμη, την επεξεργασία της γλώσσας και τους διάφορους τύπους εκμάθησης. Έχουν επίσης άμεση σχέση με την ανάκληση μνήμης και άλλων γνωστικών δεξιοτήτων. Η ταχύτητα του κύματος συσχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα της ανάκλησης της μνήμης. Όσο ισχυρότερα είναι τα εγκεφαλικά σας κύματα Γάμα, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ανακαλέσετε πληροφορίες.
Βήτα (12Hz – 27Hz)
Η δραστηριότητα Βήτα είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή ψυχική λειτουργία. Μελέτες έχουν δείξει ότι εάν ένα άτομο δεν έχει αρκετή δραστηριότητα Βήτα, αυτό μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές όπως ADD, αϋπνία και κατάθλιψη.
Τα εγκεφαλικά κύματα Βήτα σχετίζονται με τη συγκέντρωση και την εστίαση, την προσοχή και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων. Σχετίζονται επίσης με την σεξουαλική διάθεση.
Άλφα (8Hz – 12Hz)
Τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα συνδέονται με τη χαλάρωση. Κάποιος που συνήθως βρίσκεται στα Άλφα, βιώνει μια ευχάριστα χαλαρή αλλά άγρυπνη κατάσταση. Παράλληλα, παράγετε τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα στο πρωινό σας ξύπνημα και λίγο πριν σας πάρει ο ύπνος.
Συνδέονται με την οπτικοποίηση, την δημιουργικότητα και την υπερ-μάθηση. Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καθώς και αθλητές απολαμβάνουν υψηλά εγκεφαλικά κύματα Άλφα.
Τα Άλφα δεν αφορούν μόνο μια χαλαρή κατάσταση, αλλά και την κατάσταση¨αδράνειας¨ που επιτρέπει στον εγκέφαλο να μεταβεί στα Δέλτα, Θήτα, Βήτα και Γάμα.
Περισσότερες πληροφορίες για την Χαλάρωση μπορείτε να αντλήσετε από το άρθρο μου Τι σημαίνει Χαλάρωση και γιατί σας Ευεργετεί (ΕΔΩ).
Θήτα (3Hz – 8Hz)
Τα Θήτα συνδέονται με ακραία χαλάρωση ή ελαφρύ ύπνο. Όταν ονειρεύεστε, ο εγκέφαλός σας παράγει κύματα Θήτα.
Μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση μεταξύ των κυμάτων Θήτα και πολλών διαφορετικών εγκεφαλικών φαινομένων. Η έρευνα σχετικά με τα συναισθήματα, τη νευροπλαστικότητα, τον διαλογισμό, τον ύπνο, την μνήμη, ακόμη και την ύπνωση συνδέονται με τα Θήτα.
Τα Θήτα έχουν επίσης συνδεθεί με πολύ σαφείς διανοητικές εικόνες, γαλήνη, υποσυνείδητη επίλυση προβλημάτων και γενικά ευχάριστα συναισθήματα.
Δέλτα (0.2Ηz – 3Ηz)
Τα εγκεφαλικά κύματα Δέλτα συνδέονται με τον βαθύ ύπνο χωρίς όνειρα. Είναι τα πιο αργά εγκεφαλικά κύματα. Όταν το κυρίαρχο κύμα του εγκεφάλου σας είναι Δέλτα, το σώμα σας αυτο-θεραπεύεται.
Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της διέγερσης των κυμάτων Δέλτα είναι η απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH). Η HGH διεγείρει την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των ιστών, των οστών και των μυών. Προμηθεύει τα απαραίτητα αμινοξέα στο κυτταρικό σύστημα.
Ενδεικτικές καταστάσεις που η διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων ωφελεί …
Είναι συναρπαστικό, απελευθερωτικό και ελπιδοφόρο να γνωρίζουμε μέσα από την επιστήμη ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να αλλάξει και πως μπορούμε να βελτιώσουμε τόσο δραστικά τις ικανότητές μας.
Η διέγερση του εγκεφάλου μέσω της διέγερσης των εγκεφαλικών μας κυμάτων είναι μια υπέροχη επιλογή και λύση για να διδάξουμε το μυαλό μας να μπαίνει σε ιδανική λειτουργία έτσι ώστε να επιλύουμε πολλά από τα προβλήματά μας καθώς και για να βελτιώνουμε τις γνωστικές μας ικανότητες. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει βελτίωση στις γνωστικές επιδόσεις από 46 έως 81%. Ας δούμε πιο αναλυτικά σε τι μπορούν να μας βοηθήσουν …
Ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης …
Κάθε αθλητής γνωρίζει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μια μάχη, μια πρόκληση που δίνεται μόνο στον στίβο, αλλά και μια διαρκής πρόκληση του νου. Όταν ένας αθλητής αισθάνεται ανησυχία και άγχος, οι μύες του μπορεί να είναι τεταμένοι και χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ανταποκριθεί. Ο νους επίσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με ταχύτητα στις δύσκολες καταστάσεις
Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αθλητών που χρησιμοποιούν διέγερση των εγκεφαλικών τους κυμάτων για να οδηγήσουν το νου τους σε κορυφαία απόδοση. Αυτοί οι αθλητές έχουν αναφέρει τεράστιες βελτιώσεις στην ψυχική συμπεριφορά τους και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Μέσω παρακολούθησης ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG), οι ειδικοί μπορούν να δουν την διαφορά στην εγκεφαλική δραστηριότητα ενός ατόμου που είναι ένας μέσος αθλητής σε σύγκριση με κάποιον που παρουσιάζει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Πολλοί προπονητές έχουν αναγνωρίσει και προτείνουν την εφαρμογή διέγερσης των εγκεφαλικών κυμάτων των αθλητών τους ως μέρος προγραμμάτων κατάρτισης για υψηλές αποδόσεις.
Βελτίωση της διάθεσης …
Είναι σχεδόν αδύνατο να εξηγήσουμε σε κάποιον πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή όταν βιώνεται σε μια συνεχή αρνητική κατάσταση. Γίνετε ένας αγώνας που κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να την ζει ή να την ζήσει.
Γίνεται μια τεράστια πρόκληση, ένας αγώνας ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα όπως το να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας, να φτιάξουμε κάτι για να τραφούμε, να συναντήσουμε κάποιον, να εργαστούμε κλπ. Όλα γίνονται ένα τεράστιο βάρος και το μόνο που μπορούμε να σκεφτόμαστε είναι πώς να σταματήσουμε τον εσωτερικό μας πόνο.
Μια έρευνα του Dr Davidson έδειξε ότι οι αρνητικές καταστάσεις συνδέονται με μια ανισορροπία ανάμεσα στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Οι μελέτες του επιβεβαίωσαν ότι η διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα αυτό.
Οι Kathy Berg και David Siever διενήργησαν μια μελέτη για την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 84% των ασθενών κατέστη μη καταθλιπτικό μετά από μια περίοδο διέγερσης των εγκεφαλικών τους κυμάτων. Το 100% αυτών είχαν μια τεράστια μείωση στην κατάθλιψή τους. Έδειξε επίσης ότι τα άτομα είχαν μια μείωση στο άγχος, αύξηση στα επίπεδα ενέργειας, οι διατροφικές τους διαταραχές μειώθηκαν σημαντικά και τα κίνητρά τους αυξήθηκαν δραματικά.
Η Dr. Margaret Patterson σε συνεργασία με τον βιοχημικό Dr. Ifor Capel, απέδειξε ότι οι συχνότητες Άλφα στον εγκέφαλο επιταχύνουν δραματικά την παραγωγήσεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας σημαντικός χημικός νευροδιαβιβαστής στο ανθρώπινο σώμα που επηρεάζει την διάθεση, την κοινωνική συμπεριφορά, την όρεξη και την πέψη, τον ύπνο, την μνήμη, την σεξουαλική επιθυμία και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Εξάλειψη του στρες 
Το άγχος αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία. Η διαφορετικού τύπου πιέσεις που υφίσταται ο άνθρωπος όπως ενδοψυχικές, οικογενειακές, κοινωνικές, εργασιακές έχουν αυξηθεί δραματικά. Οι άνθρωποι κάνουν ελάχιστα για να αποφορτιστούν από το άγχος είτε μέσω μιας σωματικής δραστηριότητας, είτε επίσκεψης σε έναν ειδικό για να απελευθερωθούν. Το άγχος ωθεί τον εγκέφαλο σε υπερ-δραστηριότητα με αποτέλεσμα να μην δίνετε σχεδόν ποτέ η ευκαιρία στο σώμα και το νου να ξεκουραστούν πλήρως.
Με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG), οι ερευνητές μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκεφαλικά κύματα κάποιου που είναι χαλαρός σε σύγκριση με κάποιον που βρίσκεται υπό την επήρεια του άγχους. Με εγκεφαλική διέγερση, οι συχνότητες που κάνουν ένα άτομο να ηρεμεί μπορούν να διεγερθούν.
Το 2000 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε ένα ολλανδικό κέντρο εθισμού. Το πείραμα έγινε σε άτομα που ανέπτυξαν κάποιον εθισμό λόγω υψηλού φόρτου εργασίας. Εξέτασαν τα επίπεδα άγχους των ατόμων πριν και μετά από κάθε συνεδρία διέγερσης εγκεφαλικών κυμάτων. Η ομάδα που υποβλήθηκε στις συνεδρίες έδειξε μεγάλη μείωση του άγχους.
Αύξηση της ενέργειας και των κινήτρων …
Η διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων δεν βοηθά μόνο στη χαλάρωση, αλλά δημιουργεί τα σωστά μοτίβα στον εγκέφαλο για τη βελτίωση των ενεργειακών επιπέδων του σώματος καθώς και των κινήτρων.
Ο Δρ David Trudeau διενήργησε μια μελέτη το 1998 για τη θεραπεία ασθενών με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ευεργετικά, όπως μειωμένη κατάθλιψη και παρορμητικότητα. Τα άτομα ανέφεραν επίσης αύξηση των ενεργειακών επιπέδων και καλύτερο ύπνο.
Το 1986 μια μελέτη διεξήχθη από τον Δρ Cary Howard για να βρεθεί ένας τρόπος για να μειωθεί η εξάντληση και το άγχος σε φοιτητές οδοντιατρικής σχολής. Υπήρχαν 12 μαθητές οι οποίοι πέρασαν μια περίοδο διέγερσης 30 λεπτών ο καθένας για περίοδο 7 εβδομάδων. Τα τεστ έδειξαν ότι τα επίπεδα κόπωσης μειώθηκαν σημαντικά.
Ανάπτυξη μοτίβων υγιούς ύπνου …
Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει προβλήματα με τον ύπνο. Είτε κοιμούνται πάρα πολύ, πολύ λίγο ή δεν εισέρχονται σε βαθύ ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ικανότητα του εγκεφάλου να κοιμηθεί βρίσκεται ανάμεσα στα 12 έως 15Hz. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αϋπνία είναι ότι δεν παρουσιάζουν αρκετή δραστηριότητα αυτών των εγκεφαλικών κυμάτων.
Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Dr. Hauri, ο οποίος πραγματοποίησε εκπαίδευση σε 16 άτομα έδειξε ότι με τον συντονισμό του εγκεφάλου σε αυτά τα εγκεφαλικά κύματα οι συμμετέχοντες βελτίωσαν σημαντικά την ικανότητά τους να κοιμούνται.
Τι μας δείχνουν τα εγκεφαλικά κύματα …
Όταν οι επιστήμονες παρακολουθούν τα εγκεφαλικά κύματα ενός ατόμου, μπορούν να καταλάβουν και σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτό το άτομο.
Όταν υπάρχει ανισορροπία των εγκεφαλικών κυμάτων, εμφανίζονται ψυχικά προβλήματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη. Για παράδειγμα, κάποιος με υπερπαραγωγή κυμάτων Βήτα τείνει να είναι ανήσυχος, ενώ κάποιος που έχει υπερβολικά αργή συχνότητα κυμάτων Θήτα μπορεί να έχει Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ.
Με την τόνωση των βασικών εγκεφαλικών συχνοτήτων μπορεί να δημιουργηθεί μια τέλεια ισορροπία σε όλο τον εγκέφαλο. Λάβετε υπόψη ότι δεν ισχυρίζομαι πως το άγχος ή η ΔΕΠΥ μπορούν να θεραπευθούν καθώς πρόκειται για ιατρικές καταστάσεις που πρέπει να εξεταστούν από ειδικούς, ισχυρίζομαι όμως πως τα άτομα μπορούν να βοηθηθούν.
Στη δεκαετία του 70, ο Βρετανός βιοφυσικός και ψυχοβιολόγος, C. Maxwell Cade, παρακολουθούσε τα πρότυπα εγκεφαλικών κυμάτων προχωρημένων διαλογιστών μεταξύ των οποίων οι 300 ήταν μαθητές δικοί του. Ανακάλυψε ότι, οι πιο προχωρημένοι διαλογιστές είχαν ένα συγκεκριμένο πρότυπο εγκεφαλικών κυμάτων που ήταν διαφορετικό από αυτό των μαθητών του. Παρατήρησε ότι αυτοί οι διαλογιστές έδειξαν υψηλή δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων Άλφα συνοδευόμενων από Βήτα, Θήτα ακόμη και Δέλτα που ήταν περίπου στο ήμισυ του πλάτους των κυμάτων άλφα. Ο Cade δημοσίευσε αργότερα την εκπληκτική του ανακάλυψη στο βιβλίο του, Awakened Mind: Mastering Brainwaves for Insight, Healing, and Creativity.
Την δεκαετία του 80, η Anna Wise συνέχισε το έργο του C. Maxwell Cade και πέρασε πάνω από 6000 ώρες παρακολούθησης εγκεφαλικών κυμάτων ατόμων με εξαιρετικές επιδόσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν συνθέτες, εφευρέτες, καλλιτέχνες, αθλητές, χορευτές, επιστήμονες, μαθηματικοί, διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι μεγάλων εταιρειών .
Διαπίστωσε ότι αυτά τα άτομα είχαν ένα πρότυπο εγκεφαλικών κυμάτων διαφορετικό από των ατόμων με μέτριες επιδόσεις. Είχαν μια συγκεκριμένη ισορροπία μεταξύ των Βήτα, Άλφα, Θήτα και Δέλτα εγκεφαλικών κυμάτων με τα Άλφα να έχουν το ισχυρότερο εύρος. Αυτά ήταν τα ίδια μοτίβα που ανακαλύφθηκαν και από τις έρευνες του Maxwell Cade. Η Anna Wise δημοσίευσε τα ευρήματά της το βιβλίο της με τίτλο The High-Performance Mind: Mastering Brainwaves for Insight, Healing, and Creativity.
Αυτό το πρότυπο εγκεφαλικών κυμάτων επιτρέπει στα άτομα να επιτύχουν κορυφαία απόδοση των γνωστικών, δημιουργικών και αθλητικών τους ικανοτήτων.
Με ποιον τρόπο σας προτείνω να τα χρησιμοποιήσετε …
Όπως αναφέρθηκα και στο ξεκίνημα του άρθρου, για συχνότητες και ήχους ερευνήστε στο Youtube. Οι επιλογές είναι απεριόριστες. Κάνετε τις δοκιμές σας και συντονιστείτε με το ένστικτό σας πριν αποφασίσετε.
Μην χρησιμοποιείται τα ακουστικά του κινητού σας τηλεφώνου για να μην βλάψετε τα αυτιά σας. Αγοράστε εξωτερικά ακουστικά.
Μπορείτε να ξεκινήσετε ακούγοντας τις συχνότητες της επιλογής σας από 10 έως 15 λεπτά την ημέρα αυξάνοντας σταδιακά την διάρκεια μετά από μερικές ημέρες έως ότου κλείσετε ένα κύκλο 30 ημερών ακούγοντας τις ίδιες συχνότητες.
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα πρέπει να φροντίσετε έτσι ώστε να μην σας ενοχλήσει κανείς, να είστε καθισμένοι άνετα σε μια καρέκλα ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας με τα μάτια σας κλειστά.
Μετά από την περίοδο των 30 ημερών, θα είστε σε θέση να επισημάνετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις αλλαγές στον εαυτό σας και να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε με τις ίδιες συχνότητες ή θα επιλέξετε κάποιες άλλες που να συνάδουν με τους στόχους σας. Η χρήση διαφορετικών εγκεφαλικών συχνοτήτων, αυξάνει δραματικά την εγκεφαλική απόδοση των ανθρώπων καθώς και την ποιότητα της ζωής τους.
Ακολουθεί ένα από τα δικά μου αγαπημένα ακούσματα αλιευμένο από Montana cellist, προκειμένου άμεσα να διαπιστώσετε πώς θα Ευεργετηθείτε Ενεργοποιώντας τις Εγκεφαλικές σας Συχνότητες …
Εύχομαι απολαυστική ακρόαση και ευεργετικά αποτελέσματα …
Μαρία Πέππα – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια
www.hypnotherapy4u.gr