EUROCONSULTANTS S.A.: Η χριστουγεννιάτικη έκπληξη της μικρής κεφαλαιοποίησης (23.12.2021)

  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 10,71
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 2: 1,00

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 3 ή 4 ημέρες τα “χώναμε” γερά στη διοίκηση, αλλά ήρθαν τα γεγονότα να μας διαψεύσουν. Βέβαια, εμείς αλλάξαμε το “δίσκο στο πικάπ” εγκαίρως μόλις η μτχ τους απέκτησε απρόσμενη ως προς το χρονικό σημείο ζωντάνια. Εφτασε μάλιστα χθες και σήμερα, να έχει αλλάξει χέρια ποσοστό άνω 6% της εταιρείας 600.000 τμχ επί συνόλου 11,12 εκατ. τμχ, με το μισό τουλάχιστον να καταλήγει σε χέρια θεσμικού επενδυτή.

  • ΛΟΓΩ ΚΛΑΔΟΥ και προοπτικών ίσως στα χρόνια που έρχονται, οι ΕΣΥΜΒ να αποτελέσουν μία από τις θετικότερες εκπλήξεις της μικρούλας κεφαλαιοποίησης…

Το πρώτο από τα σημαντικά δεδομένα, που θα καταγραφεί είναι η πώληση του ακινήτου σε λίγες μόλις εβδομάδες που έχει στην κατοχή του με αξία μεγαλύτερη από την εύλογη των 4,11 εκατ. ευρώ που είχε αναφέρει στην οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2021. Συγκεκριμένα, το τίμημα θα ανέλθει σε 4,6 εκατ. ευρώ.

  • Με αυτή την κίνηση ο δανεισμός του ομίλου όχι μόνο μηδενίζεται αλλά αφήνει και στο ταμείο ποσό περί τα 1,5 με 2 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, προγράμματα προς συμβασιοποίηση στα 2,5 εκατ. ευρώ ενώ συγχρόνως ωριμάζουν και έργα άνω των 14 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι Ευρωσύμβουλοι κατεβαίνουν με μεγάλη δυναμική στον σχεδιασμό προγραμμάτων και έργων που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια από το υπολειπόμενο παλιό ΕΣΠΑ 2014 -2020, το νέο ΕΣΠΑ 2021-27, το Ταμείο Ανάκαμψης, τα ειδικά προγράμματα όπως η βιομηχανία 4.0, η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής, τα προγράμματα Δίκαιης Μετάβασης και η έναρξη εφαρμογής του ΕΣΕΚ (του Εθνικού Σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, όπως τα προγράμματα “Εξοικονομώ”).

  • Μάλιστα από το συνολικό πρόγραμμα δράσεων ύψους 72 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 1/3  αφορά τα αντικείμενα παροχής υπηρεσιών του ομίλου Ευρωσύμβουλοι. Ο όμιλος όμως έχει και διεθνή παρουσία καθώς χτυπάει και διαγωνισμούς στο εξωτερικό ύψους 6 εκατ. δολαρίων μέσω της World Bank.

Το τελευταίο όμως και πιο ισχυρό δεδομένο είναι οι πληροφορίες που φέρνουν, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ στο πρώτο τρίμηνο του 2022, την είσοδο ενός μεγάλου πολυσχιδούς αμερικανικού επενδυτικού fund, όπου θα ” μεταλλάξει” τους Ευρωσυμβούλους  σε εταιρεία Holding με σημαντικές επενδύσεις σε εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι είτε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών είτε όχι. ( Ο κατάσκοπος-πληροφοριοδότης μας είναι πεπεισμένος περί αυτού).

  • Διαγραμματικά τώρα η μετοχή φαίνεται να διέπεται από το μακροπρόθεσμο ανοδικό στροφέα “W” του 2019 και το ανοδικό κανάλι “T” μετά τη διάλυση της πενταετούς αντίστασης στα 0,50 ευρώ. Και οι δύο διαγραμματικοί σχηματισμοί ωθούν την τιμή της μετοχής πάνω στην περιοχή αντίστασης των 0,82 ευρώ που είχε να δει από το φθινόπωρο του 2016. Πάνω από εκεί η τιμή θα αρχίζει να βλέπει στον ορίζοντα το επίπεδο των 1,18 ευρώ.
pin******  • Δεν γράφουμε στόχους κλπ για να μην φανεί ότι την… προμοτάρουμε. Αν και η… τρόμπα μας – άρτι παραληφθείσα – είναι σε άριστη κατάσταση…
  • Ούτε και θα κάνουμε συγκριτικά τεστ…
  • Bγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…