Eurobank Equities: Περιθώριο ανόδου 22% στην ΕΧΑΕ – Στα 6 ευρώ η τιμή στόχος και σύσταση Buy

Επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Eurobank Equities αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 6 ευρώ από 4,4 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 22% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στο Χρηματιστήριο υπήρξε ισχυρή φέτος με μέση αξία συναλλαγών στα €108 εκατ., περαιτέρω ωθούμενη από την ανατιμολόγηση των ελληνικών μετοχών με τη μέση κεφαλαιοποίηση της αγοράς στα €74 δισ. (+13% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι), σχολιάζει η Eurobank Equities

Παρά την προσωρινή οπισθοδρόμηση τον Μάρτιο λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει ενισχυθεί περαιτέρω, ειδικά μετά τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου. Εκτός από το σταθερό πολιτικό τοπίο – το οποίο είναι πιθανό να εδραιωθεί μετά τον 2ο γύρο των γενικών εκλογών της 25ης Ιουνίου – υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για τους επενδυτές να είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των ελληνικών μετοχών, και συγκεκριμένα:

  • υγιής μακροοικονομική εικόνα,
  • η αναμενόμενη επιστροφή του κράτους σε επενδυτική βαθμίδα,
  • βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών, και
  • οι αποτιμήσεις εξακολουθούν να είναι ενδιαφέρουσες, ειδικά στην περίπτωση των μη χρηματοοικονομικών που παραμένουν σε έκπτωση >25% έναντι ομοτίμων στην ΕΕ.

Επιπλέον, ευκαιρίες για την «επανεφεύρεση» της ελληνικής αγοράς βρίσκονται σε μετρήσεις όπως το MCap/GDP και η ταχύτητα συναλλαγών, με την Ελλάδα να παραμένει υστερούσα έναντι άλλων αγορών. Ως εκ τούτου, η Eurobank Equities εκτιμά ότι οι όγκοι και η μεσαία κεφαλαιοποίηση θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά, ενισχυμένοι περαιτέρω από την αυξημένη όρεξη για IPO και εταιρικές ενέργειες. Η καλά παρουσιασμένη πιθανή επιστροφή στις αναπτυγμένες αγορές είναι ένας πιθανός καταλύτης, έστω και σε βάθος διετίας αν και με λιγότερο σαφή εικόνα ως προς το αντίκτυπο, κατά την άποψη της Eurobank Equities.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προοπτικές, η Eurobank Equities προβλέπει ότι ο δείκτης ADV της ΕΧΑΕ θα φθάσει στα 101 και στα 136 εκατ. ευρώ τη διετία 2023 – 2024, με τη μέση κεφαλαιοποίηση να διευρύνεται στα 78 και 98 δισ. ευρώ, αντίστοιχα

Τα έσοδα της ΕΧΑΕ, δε, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 20% το 2023 και κατά 15% το 2024, χάρη στην ενίσχυση των εταιρικών δραστηριοτήτων. Αποτέλεσμα είναι τα κέρδη EBITDA να διευρυνθούν κατά 45% και κατά 31%, αντίστοιχα.

Όλα αυτά εκτιμάτα ότι θα οδηγήσουν σε γενναιόδωρα μερίσματα προς τους μετόχους, με το μέρισμα του 2023 να αναμένεται στο 0,21 ευρώ (μερισματική απόδοση 4%), ενώ θα αυξηθεί στο 0,27 – 0,32 ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Παρά το ράλι από την αρχή του έτους η μετοχή παίζει με 11,5 φορές δείκτη EV/EBITDA αναφέρει η Eurobank που αντιστοιχεί σε discount 15% έναντι των ομοειδών. Στην τιμή στόχο ο δείκτης θα είναι 12,3 φορές και με μικρό discount.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.