Ετήσιο Capital Link German Maritime Forum – “German Shipping – Prospects in a Fast-Changing World”

Το Ετήσιο Capital Link German Maritime Forum πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28, Ιανουαρίου, 2021 ως ψηφιακό συνέδριο, με μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας περισσότερους από 1.600 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την DNVGL και με την υποστήριξη του German Ship ownersAssociation (VDR), με την εξαιρετική αποδοχή και συμμετοχή τόσο των μεγαλύτερων συντελεστών της Γερμανικής ναυτιλίας όσο και των  παγκόσμιων ναυτιλιακών αγορών.

Η Γερμανία διαθέτει τον πέμπτο μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως και τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο πλοίων μεταφοράς containers με μερίδιο αγοράς 14,4% TEU. Με 316 εταιρείες και 2.140 πλοία, η ναυτιλία της Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Η γερμανική ναυτιλιακή κοινότητα έχει περάσει μέσα από σημαντικές αλλαγές και μετασχηματισμούς σε όλους τους τομείς (πλοιοκτησία, management, χρηματοδότηση και άλλα) οι οποίες επιταχύνονται περαιτέρω από τους κανονισμούς, την τεχνολογία, τις δυνάμεις προσφοράς και ζήτησης της αγοράς και από την πανδημία.

Στα πάνελ συζητήσεων του Συνεδρίου συμμετείχαν κορυφαίοι ηγέτες της ναυτιλίας της Γερμανίας, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους τόσο σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της Γερμανικής ναυτιλιακής αγοράς, όσο και με κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια ναυτιλία. Η ψηφιακή μορφή του Συνεδρίου έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα διεθνές κοινό και καθιστά αυτήν την προσέγγιση εξαιρετικά αποτελεσματική για όλους παράγοντες της ναυτιλίας.

Ο κ. Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, ανέφερε ότι στην πρώτη χρονιά διοργάνωσής του, το Φόρουμ της Capital Link με θέμα τη ναυτιλία της Γερμανίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κρίνοντας από τη συμμετοχή, το καλωσόρισμα, την ανταπόκριση και την αποδοχή αυτής της πρωτοβουλίας τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τις ναυτιλιακές αγορές παγκοσμίως.

Ο κ. Μπορνόζης έδωσε έμφαση στο υψηλό επίπεδο της ατζέντας με την εντυπωσιακή συμμετοχή κορυφαίων ηγετών της Γερμανικής ναυτιλίας καθώς και στη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού που παρακολούθησε τις ομιλίες και τις συζητήσεις τους από όλο τον κόσμο.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τόσο τη ναυτιλία της Γερμανίας και τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει, όσο και τις μελλοντικές προοπτικές της στην ταχεία εξελισσόμενη παγκόσμια ναυτιλία.

Ο κ. Μπορνόζης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υποστήριξη και τη γόνιμη συνεργασία της Capital Link με την DNVGL τονίζοντας τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εταιρειών σε όλα τα Συνέδρια που διοργανώνει η Capital Link ανά τον κόσμο.Επίσης, ο κ. Μπορνόζης ευχαρίστησε την Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών και τους Χορηγούς, τους Χορηγούς Επικοινωνίας και τους Φορείς Υποστήριξης, που βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Στόχος της Capital Link είναι η διοργάνωση αυτού του Φόρουμ σε ετήσια βάση, είπε κλείνοντας ο κ. Μπορνόζης.