ΕΤΕ: Συνεχίζει να προσελκύει επενδυτές

Άνευ ετέρου, έχει την καλύτερη συμπεριφορά στο ταμπλό από τις τραπεζικές μετοχές. Και όχι μόνο.

Παρέα με την ΕΥΡΩΒ, οδηγεί τον τραπεζικό δείκτη σε νεότερα υψηλά.

Με αξιοπρόσεκτη απόδοση, +31% από 1/1, κοντά σε αυτήν της ΕΥΡΩΒ και 5η καλύτερη από όλη τη μεγάλη κεφ/ση.

Κι όμως, δεν είναι μόνο το ποσοτικό κριτήριο, αλλά κυρίως το ποιοτικό.

Έχοντας αλλάξει συμπεριφορά μεσο-μακροπρόθεσμα, με σοβαρά σημάδια ανθεκτικότητας στα δύσκολα σκέλη και πρόθυμους αγοραστές να υποστηρίξουν το χαρτί στην πρώτη ευκαιρία.

Εξάλλου, έχει μπροστά της το στόρυ της αποεπένδυσης του εναπομείναντος 18% του ΤΧΣ, με το πρώτο placement να έχει ήδη δείξει το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πέρα αυτού, η τράπεζα θα μοιράσει μέρισμα, (332 εκατ. ευρώ για 0,37€ ανά μετοχή), που σε αυτά τα επίπεδα τιμών μεταφράζεται ως περίπου 4% απόδοση μ.φ.

Τα υπόλοιπα μερίσματα έχουν ως εξής: Alpha Bank 122 εκατ. ευρώ (0,026€ ανά μετοχή, 1,5%), Piraeus 79 εκατ. ευρώ (0,063€ ανά μετοχή, 1,5%), Eurobank 342 εκατ. ευρώ (0,0933€ ανά μετοχή, 4%). Σημειώνεται ότι μόνη η Alpha Bank διανέμει το 20% των κερδών, σε αντίθεση με τις λοιπές στο 30%.

Διαγραμματικά, έδωσε καθαρό αγοραστικό σήμα στα 7,80 ευρώ, όταν και επιβεβαίωνε την προ εβδομάδων ανοδική διάσπαση, με πρώτο στόχο τα 8,80, αντίσταση τα 8,25 και στοπ κάτω από 7,55 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

 

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.