ΕΤΕ: Παραμένει αγαπημένη επιλογή

Πέρασαν πολλά χρόνια για να επανέλθει η ΕΤΕ στις επιλογές των πιο «σοβαρών» χαρτοφυλακίων. Πλέον, την (ξανα)κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η συμπεριφορά της μετοχής τους τελευταίους πολλούς μήνες είναι ανεπανάληπτη.

Πέραν από τις μεγάλες αποδόσεις που προσφέρει (+90% στο 12μηνο, +72% από τις αρχές του έτους), δίνει την εντύπωση μιας πολύ στιβαρής μετοχής, συνυπολογίζοντας βεβαίως και τον πολύ επιθετικό χαρακτήρα της, όπως και των λοιπών του κλάδου.

Οι σοβαρές άμυνες που έβγαλε στο τελευταίο πτωτικό κρεσέντο του Χρηματιστηρίου, που είδε τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδας, στέκει απόδειξη των παραπάνω.

Εξάλλου, τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα δικαιολογώντας τόσο την έως τώρα πορεία της μετοχής, όσο και την προσδοκία συνέχισης.

Διαγραμματικά, το επίπεδο των 6,50 ευρώ είναι μεγάλη αντίσταση, διάσπαση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για τα 7,20, σε πρώτη φάση.

Η μετοχή κινείται σε μια στενή ζώνη που οριοθετείται από τα 5,90, με κύρια στήριξη στην τάση τα 5,50.

Υπενθυμίζεται ότι ενδεχόμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα επιφέρει σημαντικές εισροές και στην ΕΤΕ, όπως εξάλλου και σε όλον τον Τραπεζικό Κλάδο, ενώ και οι αναλυτές συγκλίνουν σε τιμές στόχους αρκετά υψηλότερες.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.