«Εταιρική κουλτούρα, στρατηγική και τα Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων»

Ημερίδα με τίτλο «Εταιρική κουλτούρα, στρατηγική και τα Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων» πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00, στη Βρετανική Κατοικία με δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής μετάδοσης σε webcast.

Οι συνέπειες από τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση επηρεάζουν καταλυτικά κατεστημένες αντιλήψεις αλλά και τον τρόπο που τα διοικητικά συμβούλια εταιρειών πρέπει να διαχειριστούν τις αναπάντεχες εξελίξεις. Παρότι παραμένουν αναλλοίωτες οι κεντρικές επιδιώξεις να δίνεται έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, επανεξετάζονται στην πράξη οι στρατηγικές που ακολουθούνται.

Πώς διαμορφώνεται ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου; Είναι βέβαιον ότι επικρατεί η εταιρική κουλτούρα που θέλουμε; Η στρατηγική του παρελθόντος οδηγεί στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών; Σε αυτά κι άλλα επίκαιρα ερωτήματα αναφέρεται ο κεντρικός εισηγητής της ημερίδας Patrick Dunne, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στην εταιρική διακυβέρνηση, συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου «Boards». Ο διάσημος εισηγητής με μακρά θητεία στο Πανεπιστήμιο Warwick, είναι Πρόεδρος της Boardelta, του EYFoundation και του ESSA- EducationSub Saharan Africa.

Η ημερίδα οργανώνεται από την BetterFuture και προσφέρει σε όσους την παρακολουθήσουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα διλήμματα του επιχειρηματικού σκηνικού που αλλάζει ραγδαία διεθνώς. Επίσης θα εξεταστούν η ευχέρεια των διοικήσεων των εταιρειών να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους σε εποχή μεγάλων αβεβαιοτήτων. Ποιες είναι οι δυνατότητες αλλά και οι ευκαιρίες να υιοθετηθούν στρατηγικές που διευκολύνουν μελλοντικές επιτυχίες.

Μετά την κεντρική εισήγηση ακολουθεί συζήτηση με διακεκριμένα επιχειρηματικά στελέχη που έχουν απαντήσει σε ισχυρές προκλήσεις από τη θέση Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου μεγάλων εταιρειών. Συμμετέχουν οι:

  • Κώστας Μιχαηλίδης, Εθνική Τράπεζα.
  • Ράνια Αικατερινάρη, Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
  • Martin Czurda, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
  • Γιάννος Μιχόπουλος, ΔΕΣΦΑ.
  • Βαγγέλης Αποστολάκης, KPMG.

Η ημερίδα διεξάγεται με τη στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της εταιρείας επιμόρφωσης μελών ΔΣ Financial Times BDP και με  περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων.

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο +30 2114110900 ή www.betterfuture.gr

Εγγραφές: https://bit.ly/3tmRq1e