ESE – Emotional Sound Experience…

ESE – Emotional Sound Experience…

  • Από: Μαρία Πέππα –

Maria Peppa

Πολλοί από εμάς περνούν τη ζωή με συναισθήματα που ποτέ δεν εκφράστηκαν. Μερικά δε από αυτά, μπορεί και να έχουμε ξεχάσει πως υπάρχουν αν και κάποτε τα βιώσαμε βαθιά. Όταν τα καταπιέζουμε ή τα αποφεύγουμε, τα μουδιάζουμε για λίγο, τελικά όμως βρίσκουν τον τρόπο για να αναδυθούν στην επιφάνεια της συνείδησης. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται ξαφνικά και ανεξέλεγκτα θαρρείς για να μας τιμωρήσουν, αν και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι θέλουνε επιτέλους να τα ακούσουμε, θέλουνε να μας μιλήσουν.

Τι είναι τα Συναισθήματα …

Τα συναισθήματα είναι οι κινητήριοι ωθητές και οι αλάνθαστοι καθοδηγητές μας. Μπορεί να είναι μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας. Δεν μπορούμε να τα ορίσουμε σαν αληθινά ή ψευδή, σωστά ή λάθος, αδιάφορα, έξυπνα ή ηλίθια. Δεν μπορούμε να τα επιλέξουμε.

Σχετίζονται άμεσα με τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τις πεποιθήσεις μας και το αποτύπωμά τους εκφράζεται μέσα από το σώμα μας. Όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει γύρω από αυτά. Αν το καλοσκεφτούμε, αρκετές φορές κυριαρχούν στις συζητήσεις με τους οικείους μας. Άλλοτε, απευθυνόμαστε στους ειδικούς θεραπευτές στην προσπάθειά μας να τα κατανοήσουμε περισσότερο, διότι οι προκλήσεις τους μας κινητοποιούν έτσι ώστε να επιλύουμε διάφορα προβλήματα και να κατανοούμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Ποιος είναι ο σκοπός τους …

Τα συναισθήματα συμβάλλουν καθοριστικά στον τρόπο της σκέψης και της συμπεριφοράς μας. Σκοπός τους είναι να μας ωθούν σε δράση, να μας προστατεύουν και να επηρεάζουν τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αποφάσεις που λαμβάνουμε. Όταν εκδηλώνεται η παθητική ή επιθετική συμπεριφορά, ο εθισμός, η κατάθλιψη καθώς και διάφορες σωματικές ασθένειες, οφείλονται στις εξάρσεις των συναισθηματικών μας προκλήσεων.

Το κάθε συναίσθημα καθορίζεται από τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία και τον σκοπό των συναισθηματικών μας αποκρίσεων:

• Το υποκειμενικό. Αφορά τον τρόπο που βιώνουμε το συναίσθημα
• Το φυσιολογικό. Αφορά τον τρόπο που το σώμα αντιδρά στο συναίσθημα
• Το εκφραστικό. Αφορά τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε σαν απάντηση στο συναίσθημα

Πότε τα συναισθήματα γίνονται βλαπτικά …

Όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε συναισθήματα. Ωστόσο, είναι στην φύση μας να κινούμαστε προς οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε ευχάριστα και να ελέγχουμε, αγνοούμε, αποφεύγουμε, φιμώνουμε κλπ αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε δυσάρεστα.

Τα συναισθήματα γίνονται βλαπτικά και μας δημιουργούν προβλήματα όταν χάνουμε:

• Tην πρόσβαση στην σημαντική λειτουργία που εξυπηρετούν
• Tην επαφή με την εσωτερική συναισθηματική μας εμπειρία η οποία
δίνει απαντήσεις στα αναπάντητά μας ερωτήματα και μας βοηθά να
επιλύουμε προβλήματα

Συνεπώς, τα προβλήματα εμφανίζονται συνήθως όταν χάνουμε την επικοινωνία με τις Ανάγκες του Αυθεντικού μας Εαυτού και την Σύνδεσή μας με τους άλλους Ανθρώπους.

Γιατί χρειάζεται να Φροντίζουμε τα Συναισθήματα …

Γιατί τα συναισθήματα, εκπληρώνουν πολλούς και σημαντικούς σκοπούς. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών ρόλων. Είναι ένας μηχανισμός αυτο-αντίληψης. Μια δυναμική, χρήσιμη στρατηγική που δίνει εννοιολογική σημασία, συντονίζει τις εσωτερικές – εξωτερικές πληροφορίες και δεδομένα μας προκειμένου να προβούμε στις σωστές δράσεις.

Δυστυχώς, έχουμε μάθει να τα κατηγοριοποιούμε. Ωστόσο, όλα τα συναισθήματα συμβάλλουν στην φυσική έκφραση του εαυτού, διότι αποτελούν μέρος της ανεξάντλητης χρωματικής παλέτας της ζωής μας.

Είναι αναγκαίο να αφουγκραζόμαστε και να φροντίζουμε τα Συναισθήματά μας, διότι:

• Μας επιτρέπουν να συνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό και να λαμβάνουμε τα πολύτιμα μηνύματά τους
• Μας δίνουν ενδείξεις σχετικές με την εσωτερική μας κατάσταση και χρωματίζουν τα προσωπικά δεδομένα μας
• Παρακινούν την συμπεριφορά μας, επηρεάζουν τις σκέψεις μας, την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεών μας
• Μας ενημερώνουν για τις ομορφιές και τους προβληματικούς τομείς της ζωής, τα βαθύτερα ανεπίλυτα ζητήματα που μας καθηλώνουν και τις πιθανές λύσεις τους
• Βοηθούν στην κοινωνική αλληλεπίδραση και προάγουν τις αρμονικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους
• Προετοιμάζουν το σώμα μας για δράση, μας βοηθούν να επιβιώσουμε, να ευδοκιμήσουμε και να αποφεύγουμε τους κινδύνους
• Ρυθμίζουν τις διαδικασίες της ομοιόστασης
• Παύουνε να σαμποτάρουν την ψυχοσωματική μας ανάπτυξη

ESE – Emotional Sound Experience 

Βιωματική μέθοδος που οδηγεί στην Επανασύνδεση και την Απελευθέρωση του Καταπιεσμένου Συναισθήματος

Για την πλειονότητα των ανθρώπων, η επαφή με τα Καταπιεσμένα μας Συναισθήματα και η Απελευθέρωσή τους, φαντάζει σαν κάτι πολύ επώδυνο, χρονοβόρο, έως και αδύνατο.

Όμως, με την Μέθοδο ESE – Emotional Sound Experience τώρα κοντά σας, το Αδύνατο καθίσταται κάτι περισσότερο από

!!! Δυνατό !!!

Διότι, η μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι, αναπτυχθήκαμε και μεγαλώσαμε σε έναν κόσμο όπου η απεριόριστη δύναμή μας για αυτο-ίαση έχει αποσιωπηθεί και πως αυτή η δύναμη είναι αστείρευτη και δυνητικά καταγεγραμμένη στα τρισεκατομμύρια κύτταρα του DNA μας.

Έρχεται να μας βοηθήσει να ενθυμηθούμε ότι, η δυνατότητα για αυτο-ίαση αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα όλων των ανθρώπων !!! και να μας δείξει τον τρόπο για να επιτύχουμε την Επανα-Σύνδεση μαζί της. Η αφετηρία και κατάληξη αυτής της επανα-σύνδεσης οδηγεί στην συγκλονιστική αποκάλυψη της ομορφιάς, της αυθεντικότητας και της ουσίας αυτού που πραγματικά είμαστε, μέσα από το αέναο ταξίδι μας στα βάθη της αιωνιότητας.

Μπορούμε να την αντλήσουμε από το μεγαλείο της πνευματοψυχής και μέσω του φορέα της που είναι το υλικό μας σώμα και την εκφραστική δυνατότητα της φωνής, να ιάνουμε ταυτόχρονα το υλικό, το συναισθηματικό και το νοητικό μας σώμα.

Η δυνατότητά μας για αυτο-ίαση, υπερβαίνει τον λόγο που περιέχει η εκλογίκευση και το στημένο σώμα !!!

Όταν δίνουμε χώρο στο καταπιεσμένο συναίσθημα να αναδυθεί και στην συνέχεια το σώμα και η φωνή αφεθούν να εκφραστούν ελεύθερα, γίνονται πανάκεια για την ύπαρξη καθώς και πρακτική πνευματική. Συμβάλλουν έτσι ώστε να ανοιχτούν, να καθαριστούν και να αυτο-ιαθούν:

• Τα αρνητικά – καταπιεσμένα μας συναισθήματα και
• Οι τραυματικές εμπειρίες που ταλιανίζουν την ζωής μας

Τι είναι η Μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience …

Η μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience, αποτελεί συν-δημιουργία της Κλινικής Υπνοθεραπεύτριας & Stress Coach Μαρίας Πέππα και του Μουσικού – Μουσικοθεραπευτή Γεράσιμου Δημοβασίλη.

Με αυτή τη μέθοδο, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ξαπλώσετε αναπαυτικά και να αφεθείτε στο βίωμα της εμπειρίας. Ο συνδυασμός των επιλεγμένων θεραπευτικών ήχων και του υπνοθεραπευτικού, καθοδηγητικού λόγου πρόκειται να σας μεταφέρουν αβίαστα και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια σε εκείνο το μέρος της ψυχής όπου θα νιώσετε απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι. Δηλαδή στο Πραγματικό Σπίτι σας !!!

Προοδευτικά, θα βρεθείτε στο κέντρο σας, σε απόλυτη σύνδεση με τον Αληθινό/Εσωτερικό σας Εαυτό. Από αυτή την κατάσταση της ύπαρξης, θα είστε σε θέση να αντικρύσετε εκείνες τις πλευρές του εαυτού όπου έχετε κρύψει – καταχωνιάσει καλά τα συναισθήματα που υπό άλλες συνθήκες νομίζατε ότι δεν είχατε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε. Τώρα όμως, με την υποστήριξη που θα λάβετε, θα τα παρατηρήσετε, θα τα αναγνωρίσετε και τελικά θα τους επιτρέψετε να εκφραστούν, όπως θα έπρεπε να είχαν εκφραστεί τότε, πίσω στον χρόνο που τα νιώσατε για πρώτη-πρώτη φορά.

Ο Εσωτερικός σας Εαυτός, γνωρίζει ακριβώς τα συναισθήματα που χρειάζεται να ανασυρθούν και να αυτο-ιαθούν την παρούσα περίοδο της ζωής σας. Θα νιώσετε επιτέλους πως ολόκληρη η ύπαρξή σας θα καθαρθεί κυτταρικά/ενεργειακά και θα απελευθερωθεί από όλες εκείνες τις Σκιές του Παρελθόντος σας.

Η αβίαστη ενεργοποίηση της ελεύθερης έκφρασης, του φωνητικού ήχου και της κίνησης του σώματός σας, μαζί με τους θεραπευτικούς ήχους που επιδρούν κατευθείαν στα κύτταρα του σώματος θα είναι οι καταλύτες της αυτο-ίασης του σώματος, του νου και των συναισθημάτων σας.

Η μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience είναι μια δραστηριότητα έντονη και ομαδική. Θα είναι πλούσια από εσωτερικές αναπαραστάσεις εκπορευόμενες από τα συνειδητά τμήματα του νου αλλά κυρίως από τα βαθύτερα τμήματα του υποσυνείδητου νου και την κυτταρική μνήμη του σώματος.

Μέσα από το ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον της συν-ύπαρξης και αλληλεπίδρασης με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες έναν ολιστικό και δυναμικό τρόπο επανα-σύνδεσης, ανάδυσης, εσωτερικής επεξεργασίας, και απελευθέρωσης των καταπιεσμένων συναισθημάτων.

Που στηρίζεται η μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience και είναι τόσο αποτελεσματική …

Η μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience στηρίζεται στην αρμονική σύζευξη της επιστήμης της:

Κλινικής Υπνοθεραπείας μέσω της οποίας θα σας δοθεί η δυνατότητα της:

• Επανα-σύνδεσης με τον Εσωτερικό/Ανώτερό σας Εαυτό ο οποίος έχει όλη τη γνώση, σοφία καθώς και τις απαντήσεις για όλα τα ζητήματα
που σας αφορούν
• Χρονικής Παλινδρόμησης του Νου στις Εμπειρίες και τα Συναισθήματα που τις συνοδεύουν

Ηχοθεραπείας, μέσω της οποίας:

• Tο σώμα μέσω του ήχου επαναπροσδιορίζεται σε κυτταρικό επίπεδο, και καθαρίζεται ενεργειακά. Η θεραπεία συμβαίνει πολύ βαθύτερα από ότι θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε ή να εκφράσετε σε αυτή τη συνεδρία
• Ενεργοποιείται και αναδύεται οτιδήποτε χρειάζεται θεραπεία σήμερα
στη ζωή σας. Απομακρύνονται οι αντιστάσεις στην αναγνώριση των
συναισθημάτων και οι αναστολές στην έκφρασή τους.

Οι ήχοι που χρησιμοποιούνται είναι φυσικοί και περιλαμβάνουν Ηχογαβάθες (Singing Bowls), Γκονγκ, Κρουστά, φλάουτο Shakuhachi και άλλα όργανα.

Η μέθοδος ESE – Emotional Sound Experience δημιουργήθηκε, για να σας προσφέρει Συναισθηματική Αυτογνωσία και πάνω από όλα, μια Εκφραστική διέξοδο ΜΟΝΑΔΙΚΗ !!!

Δημιουργήθηκε και για να σας ταξιδέψει πέρα από τις Λέξεις !!!

Η αφήγηση της προσωπικής σας ιστορίας, ανεξάρτητα από:

• Τον τόπο ή τον χρόνο που η εμπειρία σας έχει συμβεί
• Tο εάν την διατηρείτε ζωντανά στην μνήμη σας ή είναι θαμμένη
στον υποσυνείδητο νου σας

Θα αναδυθεί, θα επεξεργαστεί, θα αναδιαμορφωθεί ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ και δίχως τη δική σας ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ !!!

Η αυτο-ίαση ολόκληρης της ύπαρξης συντελείται σε κυτταρικό/ενεργειακό επίπεδο.

Τι θα επιτύχετε με την συμμετοχή σας …

• Θα αναδυθούν, θα εκφραστούν σωματικά και φωνητικά, θα επεξεργαστούν και θα επουλωθούν οι ανείπωτες έως τώρα ιστορίες και τα καταπιεσμένα σας συναισθήματα
• Το κάθε μέλος θα βιώσει την απελευθερωτική δύναμη της ελεύθερης
έκφρασης της φωνής και του σώματος να αναδύονται αβίαστα
• Ο δυναμικός, μετασχηματιστικός διάλογος με τον εαυτό θα προσδώσει βαθύτερο νόημα στις ιστορίες της ζωής και της άχρονης ψυχής σας
• Θα αποκτήσετε πρόσβαση στις πολύπλευρες καταστάσεις της συνείδησης,θα ενθυμηθείτε, θα εμπνευστείτε και θα φωτίσετε τον δρόμο σας
Ο νους θα ανοίξει, τα στεγανά θα σπάσουν, η οπτική θα διευρυνθεί, παλιές μνήμες και νέες ιδέες θα αναδυθούν που θα αγκαλιάσουν αρμονικά τα εσώτερα σύμπαντα και κόσμους σας
• Θα έρθουν στην επιφάνεια η θλίψη, το πένθος, τα τραύματα, οι φόβοι,
οι φοβίες. Θα απελευθερωθείτε από την ντροπή, την ενοχή, την απώλεια, τον φόβο, το άγχος, την θλίψη και ψυχοσωματικά προβλήματα
• Θα επαναπροσδιορίσετε τις αρνητικές σκέψεις, πεποιθήσεις,
τις συμπεριφορές ή οτιδήποτε σας κρατά πίσω στη ζωή, που χρειάζεται
να επεξεργαστεί και να επουλωθεί στο εδώ και τώρα σας

ESE – Emotional Sound Experience. Σε ποιους απευθύνεται …

• H μέθοδος υλοποιείται σε ομάδες
• Αγκαλιάζει όλους τους ενήλικες, άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών
• Είναι μια μέθοδος φυσική, δυναμική και αφάρμακη
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα, σαν μια επιπρόσθετη, ή επικουρική προσέγγιση μιας ήδη χρησιμοποιούμενης ψυχολογικής ή ιατρικής θεραπείας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της
• Το βίωμα είναι αυτοτελές και κάθε φορά αφορά την παρούσα κατάσταση ή εσωτερική ανάγκη σας.
• Η συμμετοχή σας σε μια ομαδική συνεύρεση δεν είναι προαπαιτούμενη για την συμμετοχή σε μια επόμενη

Αναζητείστε την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας πχ καρδιολογικό, το οποίο δεν επιτρέπει έντονη συναισθηματική φόρτιση. Είναι ακατάλληλη για ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με επιληπτικό επεισόδιο έστω και μια φορά στην ζωή τους καθώς και ψυχωτικούς.

Σας περιμένουμε για συγκλονιστικές στιγμές εσωτερικών αποκαλύψεων, απελευθέρωσης, ενότητας και πάνω από όλα Αγάπης …

Έτσι ας Γίνει …

Tι Περιλαμβάνει: 

• Προετοιμασία και καθοδήγηση
• Ανταλλαγή και επεξεργασία μεμονωμένων εμπειριών όταν ολοκληρωθεί

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σαββάτο 16 Νοεμβρίου 2019

Τόπος Διεξαγωγής: Dancing School, Λ. Μεσογείων 294, Χολαργός (κοντά στο μετρό Νομισματοκοπείο)

Ώρα Διεξαγωγής: 6.30 μμ έως 9.00 μμ

Λόγω της φύσης της εκδήλωσης δεν θα είναι δυνατή η είσοδος μετά τις 6.30μμ

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: 693 6138090

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν μαζί τους στρωματάκι γιόγκα, μια κουβερτούλα, μια μπαντάνα (κάλυμμα) για τα μάτια, ένα τετράδιο με μολύβι και μπογιές της αρεσκείας τους.

Σας περιμένουμε …

Μαρία Πέππα (Κλινική Υπνοθεραπεύτρια – Stress Coach)                                    e-mail : enallaktika@gmail.com, τηλ: 693 6138090

Γεράσιμος Δημοβασίλης (Μουσικοθεραπευτής)                                                e-mail: yerasimosd@hotmail.com, τηλ: 693 2932156

¨Η Γνώση είναι Δύναμη¨ και όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τους εαυτούς μας, τόσο περισσότερο ενισχύουμε μέσα μας το βίωμα της Πληρότητας και την Δύναμη μας …

www.hypnotherapy4u.gr