Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν αν συνεχίσει να μας βάζει απέναντί της»

Στην ημερήσια διάταξη είναι πλέον οι επιθέσεις της τουρκικής πλευράς σε βάρος της χώρας μας. Σήμερα νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο αυτή την φορά, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην άσκηση «EFES 2022» αλλά και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στην οποία είπε ότι έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι. «Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς» είπε και πρόσθεσε ότι με την άσκηση η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Ελλάδα: «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας». Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη χώρα μας «κακομαθημένη» και τόνισε ότι έχει «ξαμολυθεί» από άλλους. «Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της» είπε ακόμη.

Ακολούθως ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν τονίζοντας: «Στη Σμύρνη, όπου πήγαμε με αφορμή την άσκηση “EFES 2022”, μεταφέραμε τα μηνύματά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στους συνομιλητές μας και βρεθήκαμε μαζί με τις οργανώσεις μας στη Σμύρνη. Όπως πάντα στην Ιστορία, γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στη χώρα μας μέσω της Ελλάδας, το οποίο μας έχουν εξαπολύσει. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι ή προσποιείται ότι είναι εθελοντής σε αυτό το παιχνίδι. Όπως γνωρίζετε, οι πρόθυμοι που είναι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, χτυπημένοι, ακόμη και σπασμένα χέρια και φτερά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το όνομά τους δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ακολουθήσει».

«Θα διατηρήσουμε πάντα την ύπαρξή μας ως παγκόσμια, πολιτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.