Εργαζόμενοι προς Μεγάλου: Αναθεωρήστε τη στάση σας – Ζητάμε πραγματικό και ειλικρινή διάλογο

Να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν πραγματικό και ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της Τράπεζας καλούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς τη διοίκηση Μεγάλου.

Με την αλλαγή σελίδας που έχει συμβεί στα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, δε
χωρούν παρελκυστικές πολιτικές τονίζουν σε ανακοίνωση τους σημειώνοντας πως μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις, με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία
παρέμεινε προσηλωμένη και ανυποχώρητη σε μια αδιέξοδη στάση στα αιτήματα του
αντιπροσωπευτικού Συλλόγου για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης  την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς(ΣΕΤΠ) προκήρυξε
24 ωρη Απεργία.

Την ημέρα της απεργίας στις 11.00π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της Διοίκησης της Τράπεζα στη οδό Αμερικής 4 και στο κτίριο της οδ. Αριστοτέλους, αντίστοιχα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις, με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία παρέμεινε προσηλωμένη και ανυποχώρητη σε μια αδιέξοδη στάση στα αιτήματα  του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης  που αφορούν :

  • την προστασία και τη θωράκιση της εργασίας μέσα από την επανακατάρτιση των δεξιοτήτων και συνεχούς επαγγελματικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων ενόψει των τεχνολογικών εξελίξεων στον κλάδο,
  • την ενίσχυση του εισοδήματος και των αποδοχών, που θα αποδώσουν κίνητρο και ανταπόδοση στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας
  • τη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και σε θέσεις ευθύνης
  • την ενδυνάμωση των παροχών υγείας και αποταμίευσης καθώς και άλλων ειδικών και αναγκαίων παροχών προς τους εργαζόμενους,

την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς(ΣΕΤΠ) προκήρυξε 24 ωρη Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς:

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς απεργούμε για:

  • Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα διασφαλίζει την εργασία μας.
  • Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα αντανακλά στις ανάγκες της εργασίας μας και μιας εποχής ανατιμήσεων και πληθωρισμού.
  • Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο business plan 2022-2025 που εκπαραθυρώνει στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρείς εργαζόμενους.
  • Την διατήρηση του δικτύου καταστημάτων, πέρα από όποια φημολογούμενη αναστολή λόγω προεκλογικής περιόδου.
  • Τις απαράδεκτες πρακτικές πιέσεων και εκφοβισμού (στοχοποιημένοι συνάδελφοι με αδιαφανή κριτήρια, συνάδελφοι με «ημερομηνία λήξης» στα πενήντα και κάτι, συνάδελφοι που βρέθηκαν να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους).

Με την αλλαγή σελίδας που έχει συμβεί στα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, δε χωρούν παρελκυστικές πολιτικές ενώ η υπογραφή Επιχειρησιακής Συμβάσης με βάση το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχουμε καταθέσει προς διαπραγμάτευση στη Διοίκηση, δίνει ουσιαστική θεσμική ασφάλεια, ικανοποίηση των οικονομικών αναγκών και αισιόδοξη προοπτική στους εργαζομένους ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής στην Τράπεζα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν πραγματικό και ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της Τράπεζας και στην απόδοση της αναλογούσας υπεραξίας προς τους εργαζόμενους, με βάση το πλαίσιο των διεκδικήσεων του Σ.Ε.Τ.Π.

Την ημέρα της απεργίας στις 11.00π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της Διοίκησης της Τράπεζα στη οδό Αμερικής 4 και στο κτίριο της οδ. Αριστοτέλους, αντίστοιχα.