Ερχονται τα ισραηλινά drones – Πυραυλάκατος Βλαχάκος (4.8.2020)

  • Ερχονται τα ισραηλινά drones

Τα ισραηλινά drones Heron άρχισαν να φθάνουν στην χώρα μας και εγκαθίστανται στη βάση τους, στην καρδιά του Αιγαίου, στην Σκύρο, όπως με πληροφορούν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ηδη, όπως βεβαιώνουν αξιωματούχοι στο Πεντάγωνο έφθασαν και οι ισραηλινοί τεχνικοί που θα εκπαιδεύσουν τους Ελληνες χειριστές. Η Ελλάδα πρόκειται να ενοικιάσει ( με σύστημα leasing) αρκετά drones από το Ισραήλ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων μας. Η ενοικίαση θα γίνει για τρία χρόνια και μετά το πέρας των τριών ετών, υπάρχει και οψιόν αγοράς τους.

Ερχονται τα ισραηλινά drones | in.gr

Να σημειώσω εδώ ότι τα Heron έχουν την δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση τους. Στην ουσία θα καλύπτουν ολόκληρο των ελλαδικό χώρο (θαλάσσιο και χερσαίο). Ο εξοπλισμός τους μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρες νύχτας και προαιρετικά σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης. Πέραν των ισραηλινών αναπτύσσονται και τα ελληνικά drones από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και από άλλους επιστημονικούς φορείς.

  • Πυραυλάκατος Βλαχάκος

Το έβδομο πλοίο κλάσης Ρουσέν, η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος», πρόκειται να καθελκυστεί την Τετάρτη, παρουσία του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου. Πριν από λίγες ημέρες (στις 28 Ιουλίου) είχε πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης», (της έκτης κατά σειρά τύπου Ρουσέν) η οποία διαθέτει κατευθυνόμενους πυραύλους και έχει ενταχθεί στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού. Στις πυραυλακάτους δόθηκαν ονόματα των ηρώων των Ιμίων.

Έτοιμη για δοκιμές στη θάλασσα η πυραυλάκατος "ΒΛΑΧΑΚΟΣ": Θα ...

***

ΒΗΜΑτοδότης