Έρχεται η “Πράσινη Καγκελάριος” και ο Ερντογάν τρέμει κυριολεκτικά: Έτσι απλά… Δεν τον πάει…

Έρχεται η “Πράσινη Καγκελάριος” και ο Ερντογάν τρέμει κυριολεκτικά: Έτσι απλά… Δεν τον πάει…

Χαστούκι στον Ακάρ κι από τη Βαγδάτη: Δεν έχετε δουλειά στο βόρειο Ιράκ, παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο. Το αλκοόλ και η «δημοκρατία» αλά Ερντογάν: Ο κλοιός κλείνει για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας

Το νέο ναδίρ στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση: Αλλά οι πλευρές δεν θέλουν ακόμα την πλήρη αποξένωση

Με τίτλο: «Χρονιά εκλογών – Έτσι βλέπουν στο εξωτερικό τους υποψηφίους για την Καγκελαρία στην Γερμανία» και υπότιτλο: «Οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ελλάδα ελπίζουν να γίνει Καγκελάριος η υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock, δημοσιεύει σχετική έρευνα δημοσιογράφων της η εφημερίδα Handelsblatt.

Η Baerbock ενδεχομένως θα ακολουθούσε σκληρή πολιτική έναντι της Κίνας και της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο, αντίθετα, προτιμά τον Armin Laschet», το κομμάτι για την Ελλάδα και την Ιταλία, το οποίο υπογράφεται από τους ανταποκριτές στις δύο χώρες Gerd Höhler και Christian Wermke αναφέρει πως, η Ιταλία και η Ελλάδα ελπίζουν ότι υπό την Baerbock θα υπάρξουν ευρώ-ομόλογα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica περιγράφει τους Πράσινους ως «ώριμο κόμμα» που έχει ξεπεράσει τον παλαιότερο διχασμό μεταξύ των υποστηρικτών των παραδοσιακών αρχών του κόμματος και των ρεαλιστών. Η ανταποκρίτρια στο Βερολίνο Tonia Mastrobuoni προβλέπει ότι η στάση της Γερμανίας σε σχέση με τα ευρώ-ομόλογα ενδεχομένως να αλλάξει:

Η Baerbock είχε ήδη πριν από ένα χρόνο μιλήσει υπέρ των «κορωνο-ομολόγων», προκειμένου να στηρίξει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης.Και ήταν ο υποψήφιος του SPD Olaf Scholz αυτός που προώθησε αποφασιστικά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με αυτόν στην Καγκελαρία, τα ευρώ-ομόλογα δεν θα αποτελούν πλέον «ψευδαίσθηση». Σχεδόν σε καμία άλλη περίπτωση δεν αναφέρεται ο Scholz στην μάχη για την Καγκελαρία.Η ελπίδα για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι Έλληνες στρέφονται στην Baerbock.

«Οι Πράσινοι υποστηρίζουν σε πολλά θέματα θέσεις που αντιμετωπίζονται θετικά στην Ελλάδα», δηλώνει ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τα άλλα θέματα είναι η πολιτική έναντι της Τουρκίας και το ζήτημα των Επανορθώσεων.

Με αφορμή την 80η επέτειο από την επίθεση της Wehrmacht στην Ελλάδα, οι Πράσινοι τάχθηκαν υπέρ μιας «πολιτικής πρωτοβουλίας για την Μνήμη». Στο πλαίσιο αυτής θα πρέπει να συζητηθούν οι ελληνικές αξιώσεις για Επανορθώσεις, τις οποίες η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία έχει μέχρι στιγμής απορρίψει κατηγορηματικά.

Επιπλέον, οι Πράσινοι θέλουν να υποδεχτεί η Γερμανία περισσότερους πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς και να διασφαλίσουν μια πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ. Και επίσης στην πολιτική της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας, οι Πράσινοι είναι κατά την άποψη των Ελλήνων πολύ πιο ξεκάθαροι στις θέσεις τους:

Ζητούν τη διακοπή των παραδόσεων γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία -ένα θέμα που δεδομένης της διαμάχης με την Άγκυρα για τις οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Έλληνες.

Η πολιτική της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας γίνεται αντιληπτή στην Αθήνα ως πολύ υποτακτική. Οι σχέσεις με το Βερολίνο βρίσκονται στο ναδίρ.

Ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκφράζεται σε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία στην Γερμανία, είναι σαφές ότι υπάρχει μία κάποια παραίτηση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο βελτίωση μπορεί να υπάρξει, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

ΠΗΓΗ: Handelsblatt, Nicole Bastian, Mathias Brüggmann, Gerd Höhler, Martin Kölling, Tanja Kuchenbecker, Annett Meiritz, Carsten Volkery, Christian Wermke

Αυτή η δήλωση δίνει ελπίδα σε όλους εκείνους που από καιρό λαχταρούν καλοκαιρινές διακοπές. Οι διακοπές στην Γερμανία θα είναι δυνατές και πάλι από τον Ιούνιο! Αυτό θεωρεί δεδομένο ο Εντεταλμένος της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Thomas Bareiß (CDU). «Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Bareiß στο δημοσιογράφο Jan W. Schäfer της εφημερίδας BILD. «Δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί το γιατί … Continue reading