Επίθεση με μαχαίρι σε πόλη της δυτικής Γαλλίας – Τραυματίστηκε δημοτική αστυνομικός

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε το πρωί δημοτική αστυνομικός στην πόλη Σαπέλ-σιρ-Ερντρ, κοντά στη Νάντη (δυτική Γαλλία), ενώ ο ύποπτος διαφεύγει, όπως έγινε γνωστό από τη Χωροφυλακή.

Εκπρόσωπος της Χωροφυλακής επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, ενώ, σύμφωνα με μια πηγή, «η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ο δράστης φέρεται ότι διέφυγε πεζή, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τις δικές του πηγές, ότι ο δράστης διέφυγε αρχικά με αυτοκίνητο, το οποίο όμως ενεπλάκη σε ατύχημα και ο δράστης αναγκάστηκε να συνεχίσει πεζή. Ο δράστης έχει κλέψει το όπλο της αστυνομικού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Η αστυνομία φρουρεί τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή. «Τα παιδιά έχουν περιοριστεί μέσα στα κτίρια των σχολείων και των κολεγίων της πόλης», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δημοτικός αξιωματούχος.

Ογδόντα χωροφύλακες έχουν αναπτυχθεί για να εντοπίσουν τον δράστη, καθώς και δύο ελικόπτερα, τρεις ομάδες με αστυνομικούς σκύλους και ένα μηχανοκίνητο απόσπασμα της Χωροφυλακής. «Αποφύγετε τον τομέα και σεβαστείτε αυστηρά τις οδηγίες των χωροφυλάκων», προειδοποίησε η Χωροφυλακή μέσω του Twitter.