Επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ: Είστε κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι

H συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση με τον κ. Χατζηδάκη να παρουσιάζει την τραγική κατάσταση στην οποία έφτασε η ΔΕΗ και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορούν για ψέματα.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν μάλιστα την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού ο οποίος φώναξε: “Δεν είστε κατήγοροι κύριοι για τη ΔΕΗ. Κατηγορούμενοι είστε”.

Επικαλούμενος εκθέσεις ορκωτών λογιστών ο κ. Χατζηδάκης  έθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημόσιας Επιχείρησης λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων , ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε :

«Έχετε τοποθετήσει ψηλά το πολιτικό θράσος και περνάτε από πάνω».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι η ΔΕΗ διασώθηκε και τώρα ακολουθείται ένα σχέδιο πέντε αξόνων.

•       Εκσυγχρονισμός.

•       Απολιγνιτοποίηση.

•       Ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ

•       Διάσωση.

•       Άνοιγμα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κ.κ Σκουρλέτης και Φάμελλος κατηγόρησαν τον κ. Χατζηδάκη ότι ξεπουλά τη ΔΕΗ. Η απάντηση του κ. Χατζηδάκη ήρθε άμεσα με τον Υπουργό να λέει:

«Μιλάτε εσείς είστε που ιδιωτικοποιήσατε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ;Έχετε γίνει βιομηχανία θεαμάτων. Να απολογηθείτε απέναντι στους Έλληνες πολίτες που βλέπει ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αντιμάχεται τα μεγάλα συμφέροντα να τα υπηρετεί ξεδιάντροπα» είπε.