Επίσκεψη Κουμουτσάκου στη Σάμο: “Η κατάσταση στο HOT SPOT είναι τραγική”

Για τραγική κατάσταση και στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια αποτελεσματική πολιτική, αναφέρθηκε στις πρώτες δηλώσεις του από την Σάμο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικήςκ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην πρώτη του επίσκεψη  στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφτηκε αρχικά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στο Βαθύ και έκανε λόγο για μια πραγματικά τραγική κατάσταση. «Η κατάσταση είναι τραγική. Το κέντρο είναι χωρητικότητας 600-700 ατόμων και εδώ βρίσκονται 3.200 άτομα» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος .

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου

«Η κατάσταση είναι τραγική. Το κέντρο είναι χωρητικότητας 600-700 ατόμων και εδώ βρίσκονται 3.200 άτομα. Είναι μια κατάσταση που προβληματίζει και τη χώρα και την τοπική κοινωνία. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρου του νησιού θα διαμορφώσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική πολιτική», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, την απερχόμενη περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κυριαζή, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Βασίλη Πανουράκη καθώς και κομματικά στελέχη, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Λιμεναρχείο Σάμου, την Αστυνομική Διεύθυνση ενώ συναντήθηκε και συζήτησε με τον Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιο.

Τα θέματα που αφορούν στο Μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του δημάρχου Σάμου κ. Χριστόδουλου Σεβαστάκη αλλά και του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση κατασκευής νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού θα προχωρήσει κανονικά με κατάργηση του υπάρχοντος στο Βαθύ. Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, πριν την ανάχωρήσή του, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο.