Επίσκεψη Ευάγγελου Μυτιληναίου στον Καναδά – Συναντήσεις με Μητσοτάκη-Τριντο και Πρεμ Γουάτσα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Καναδά, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών, στο πλαίσιο επένδυσης της εταιρείας στην χώρα.

Σε συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και του Καναδά Justin Trudeau στον Τορόντο, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτενέστερα την επένδυση της MYTILINEOS στην Αλμπέρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει εισέλθει στην αγορά της χώρας με εξαγορά ηλιακού χαρτοφυλακίου ισχύος 1,4 GW στην Αλμπέρτα από την Westbridge Renewable Energy, μια επένδυση που ξεπερνά το 1,7 δισ. CAD (1,16 δισ. ευρώ) για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Καναδά, στο πλαίσιο και των εορτασμών της ελληνικής επανάστασης από τους ομογενείς. Οι τρεις τους, κατά τη συνάντησή τους, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και του Καναδά ευρύτερα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, μιας και ο κ. Μυτιληναίος τελεί και Πρόεδρος της Eurometaux, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί βιομηχανίες μη σιδηρούχων μετάλλων στην Ευρώπη, των οποίων τα μέλη έχουν 500 χιλ. άμεσους και 3 εκατ. έμμεσους υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισ. ευρώ.

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, ο κ. Μυτιληναίος πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Prem Watsa, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings, που εδρεύει στο Τορόντο, ο οποίος διαθέτει σημαντικές επενδυτικές θέσεις στην χώρα, μεταξύ των οποίων και στην MYTILINEOS, όπου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, εκτός οικογένειας Μυτιληναίου.

Ο κ. Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Καναδά, πρόκειται να έχει συναντήσεις και με τις κυβερνητικές αρχές της Αλμπέρτα, καθώς και με επενδυτικούς οργανισμούς της χώρας.