Επίσημη ενημέρωση Σοϊγκού στον Πούτιν για κατάληψη της Μαριούπολης

Επίσημα ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν τη Μαριούπολη. Παρ’ όλα αυτά, όπως ενημέρωσε ο Ρώσος υπουργός, υπάρχουν ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες μέσα στο εργοστάσιο Azovstal. Σύμφωνα με την εκτίμηση των Ρώσων, ο αριθμός τους είναι περίπου στις 2.000.

Ο Σοϊγκού είπε στον Πούτιν ότι 1.478 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το τεράστιο εργοστάσιο και τόνισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν μπλοκάρει κάθε έξοδο από αυτό.

Τι έχει γίνει με τους αμάχους

Στην ενημέρωσή του στον Πούτιν ο Σοϊγκού αναφέρθηκε και στους αμάχους, λέγοντας ότι περίπου 142.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτήν την ώρα η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι ήρεμη και ότι οι άμαχοι μπορούν τώρα να ξεκινήσουν να επιστρέφουν.

Τι ζήτησε ο Πούτιν

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Σοϊγκού ότι δεν χρειάζεται τα ρωσικά στρατεύματα να επιτεθούν στο εργοστάσιο Azovstal, αλλά να επιτηρούν έτσι ώστε να μην μπορεί να περάσει «ούτε μύγα». Αυτό σημαίνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα το κρατήσουν περικυκλωμένο, περιμένοντας και τους υπόλοιπους στρατιώτες της Ουκρανίας να παραδοθούν.

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Σοϊγκού για την επιτυχία της κατάληψης της πόλης. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ρωσία εγγυάται τη ζωή των Ουκρανών στρατιωτών που θα αποχωρήσουν από το εργοστάσιο Azovstal και επισήμανε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα τους φερθούν με σεβασμό.