Eπισημάνσεις και σχόλια για traders του Χ.Α (13/9)

AΠOΨΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ: Η τεχνική ανάλυση τιμών είναι μια διαδικασία που απαιτεί, ευέλικτη σκέψη,καμία εμμονή και προκατάληψη και δεν επιδέχεται “μονολιθικών” και μονόπλευρων απόψεων. Οποιαδήποτε προσκόλληση σε “γνώμες” είναι αντίθετη προς αυτήν και την αντιμάχεται,η τεχνική ανάλυση είναι ένα “ανεξάρτητο σημείο αναφοράς” για το τι ακριβώς συμβαίνει και μας προστατεύει από τον ίδιο μας τον εαυτό!  Ενα “εαυτο” που “πιστευει”ή “νομιζει” είτε έχει την “αισθηση”…

  • ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!
  • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ
  • ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ
  • ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Ο Τραπεζικός Δείκτης@602 σχεδόν ακριβώς πάνω στο όριο στήριξης των 604 μονάδων


AEGEAN [email protected],8000 και +1,3%: Συντηρητική επιλογή  με τον τίτλο να παίζει μεγάλο διάστημα μέσα σε ένα εύρος τιμών έχοντας σημαντική μερισματική απόδοση. Το 818 σε κλείσιμο είναι το στοπ στο short σε κλείσιμο και κύρια αντίσταση. Το 770 είναι στήριξη. (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ)


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@8,4300 και -2,1%: Το 876 είναι κύρια αντίσταση στον Μυτιληναίο και μία κατοχύρωση μας δίνει ημερήσιο αγοραστικό. Θυμίζουμε ότι και το εβδομαδιαίο είναι στο 883. Το 817-836 έχει σημαντικές στηρίξεις και διάσπαση και μόνο μπορεί να οδηγήσει στο 762 ή το 726.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- ΕΕΕ@28,6000 ευρώ και +0,35%: Την έχουμε συνηθίσει να αντισταθμίζει την πτώση των υπολοίπων αν και το τελευταίο διάστημα κινείται παράλληλα με την αγορά. Η ζώνη του 2800-2840 είναι πολύ σημαντική στήριξη και το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει αντίδραση. Μϊα κατοχύρωση του επιπέδου θα προβληματίσει. Το 2964-3000 είναι κύρια αντίσταση με το 30 σε κλείσιμο να μας δίνει και ημερήσιο αγοραστικό σήμα.


ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ- ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@new-economy.gr: 

Σε τεχνικό επίπεδοο τραπεζικός δείκτης έχασε και την σημαντική στήριξη των 612 μονάδων, με την επόμενη να βρίσκεται στις 563 μονάδες (γραμμή ΓΔ), ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από την υπερπουλημένη ζώνη, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 666 μονάδες (γραμμή ΑΒ).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε ο Σαράντης, με την μετοχή να ολοκληρώνει τελικά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,4184. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 2,31%, κι έκλεισε στα €7,10.

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της LAMDA Development, με την μετοχή να διατηρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τον «χρυσό» σταυρό, ο οποίος ενδεχομένως να την οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,732. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 0,45%, κι έκλεισε στα €6,66.

Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα εξαμήνου του Μυτιληναίου, με την αγορά να δείχνει ότι τα είχε προεξοφλήσει στο μεγαλύτερο μέρος τους, με την μετοχή να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει για τρίτη διαδοχική μέρα πάνω από από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €8,0993. Η μετοχή πραγματοποίησε απώλειες 2,09%, κι έκλεισε στα €8,43.

Διαγράφηκαν οι πρωινές απώλειες του ΟΠΑΠ, με την μετοχή να κλείνει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ10 ημερών, στα €9,1282. Η μετοχή ενισχύθηκε 0,33%, κι έκλεισε στα €9,05.

Διαγραφή πρωινών απωλειών και για τον ΟΤΕ, με την μετοχή να μην καταφέρνει όμως να βρεθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα €10,8561. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 1,21%, κι έκλεισε στα €10,85.

Σε υψηλά δέκα ετών και πλέον η Τέρνα Ενεργειακή, με την μετοχή να κλείνει για ακόμη μία φορά πολύ κοντά στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση στα €6,3716. Η μετοχή πραγματοποίησε κέρδη 0,81%, κι έκλεισε στα €6,2300.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.