Eπισημάνσεις και σχόλια για traders του Χ.Α (26/7)

[email protected],82: Το ωριαίο παραμένει Long με το στοπ στο 1971. Το 2002 είναι κοντινή σημαντική αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 2026 με ενδιάμεσο το 2012. Σε κάθε περίπτωση ημερήσιο αγοραστικό δίνεται με κατοχύρωση σε μέρα του επιπέδου 2050-2055 που είναι και κύρια αντίσταση σε ημερήσιο γράφημα.


!ΕΛΧΑ@1,5000 ευρώ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Το σενάριο που περιγράφαμε στην ανάλυση της μετοχής στις 14 Ιουνίου εδω :
http://freeforumstocks.blogspot.com/2018/06/blog-post_14.html#more

“Η τεχνική αντίδραση ανακούφισης σταμάτησε στην S200 , η μετοχή υποχώρησε εκ νέου, αλλα “βιάζεται” να επιστρέψει πριν πατήσει την γραμμή τάσης R .

To θετικό σενάριο απαιτεί ΑΜΕΣΗ ανοδική διάσπαση του εκμο 200 ημ και κινηση προς την S200  στα 1,52 €. ” υλοποιείται, αφου πρώτα ο τίτλος ,επέστρεψε στα επίπεδα της γραμμής τάσης R επιβεβαιώνοντάς την και διέσπασε εκ νέου τον εκμο 200 ημ για να κινηθεί προς την S200. Η συνέχεια παραμένει αυτή της ανάλυσης της 14ης Ιουνίου :

“Υπέρβασή της θα της  προσδώσει ιδιαίτερη ορμή, με αύξηση του όγκου συναλλαγών και θα την προετοιμάσει για ανοδική διαφυγή από το κανάλι, που θα αλλάξει δραματικά την διαγραμματική της εξέλιξη επί το θετικότερον. Η S100 [ 1.72] και η G [1,81] είναι οι επόμενοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι.

Αδυναμία υπέρβασης σε αυτή τη φάση της πολύ σημαντικής S200  στα 1,52 θα επαναφέρει τις πιέσεις των πωλητών, με την trendline R και την W να προβάλλουν ως οι ισχυρότερες στηρίξεις για αυτή τη χρονική περίοδο.”


!EΛΠΕ@7,1500 ευρώ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Στις 9 Ιουλίου εδω : http://freeforumstocks.blogspot.com/2018/07/blog-post_9.html#more

αναφέραμε: ” Στα όρια της γραμμής τάσης D1 δύο ετών έφτασε η μετοχή αντιδρώντας άμεσα και ΑΚΡΙΒΩΣ από τον ακμο 100 εβδ και κλείνοντας την εβδομάδα στην γραμμή S.
Aπαιτείται  άμεση συνέχεια της κίνησης κατ ελάχιστον μέχρι την Κ1 στα  7,32 ευρώ, προκειμένου να διατηρηθεί το ανοδικό σενάριο σε ισχύ, αν και η ζώνη 7,60-7,80 [ S1-F] είναι  δύσκολα υπερβάμιση σ αυτό το χρονοπλαίσιο.”

Πράγματι η μετοχή συνεχίζει την κίνηση προς την Κ1 , για  τρίτη ανοδική εβδομάδα έκτοτε και η τεχνική της εικόνα βελτιώνεται.

Αναλλοίωτη παραμένει η ανάλυσή μας της 9ης Ιουλίου.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ –@ new-economy.gr

Σε τεχνικό επίπεδο, σημάδια αντίδρασης από τα τρέχοντα επίπεδα εμφάνισε σήμερα ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας οριακά κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στις 2.022 μονάδες, και η στήριξη στις 1.939 μονάδες (γραμμή ΑΒ).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα διατηρήθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση ο Σαράντης, με την μετοχή να ολοκληρώνει κάτω από την στήριξη του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερο το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με την στήριξη να βρίσκεται στα €6,4941. Η μετοχή υποχώρησε 0,29%, κι έκλεισε στα €6,9800.

Σε ανοδικό κανάλι παρέμεινε η LAMDA Developmentμε την μετοχή να μην διασπά ούτε και χθες ανοδικά τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ50 ημερών, στα €6,2559. Η μετοχή πραγματοποίησε κέρδη 0,48%, κι έκλεισε στα €6,2200.

Προσπάθεια αντίδρασης για την ΜΠΕΛΑ, με την μετοχή να ολοκληρώνει τελικά κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ50 ημερών, στα €13,9396. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 0,75%, κι έκλεισε στα €13,5000.

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του έως το τέλος ο Τιτάνας, με την μετοχή να ολοκληρώνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €20,1404. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,25%, κι έκλεισε στα €20,1500.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε η ΔΕΗ, με την μετοχή να μην καταφέρνει να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα ούτε και χθες, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €1,7453. Η μετοχή υποχώρησε 0,22%, κι έκλεισε στα €1,806.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

**********

Κινούμενοι μέσοι σύγκλισης-απόκλισης (MACD)

MACDQ Συνεχίζοντας την επεξήγηση πάνω στον Οδηγό τεχνικής ανάλυσης για το Forex, το σημερινό άρθρο ονομάζεται ” Κινούμενοι μέσοι σύγκλισης – απόκλισης (ΜΑCD) “. Τι είναι όμως ο δείκτης MACD. Ο δείκτης MACD είναι ένας από τους πιο γνωστούς δείκτες καθώς μας δίνει δυνατά σήματα για την τρέχουσα τάση και την δυναμική της.

Ο MACD, σχηματίζεται ουσιαστικά από την διαφορά μεταξύ δύο διαφορετικών περιόδων εκθετικών κινούμενων μέσων (EMA). Τυπικά, μία των 26 μονάδων και μία των 12, για τη σχεδίαση του, από την πρώτη αφαιρείται η δεύτερη. Η απεικόνιση του MACD γίνεται μαζί με άλλο ένα EMA, αυτή τη φορά 9 περιόδων, ο οποίος ονομάζεται και «Γραμμή Ένδειξης» (Signal Line).

Καθώς οι γραμμές διασταυρώνονται, συγκλίνουν ή αποκλίνουν ο δείκτης παράγει τα σήματά του. Οι τιμές του κυμαίνονται πάνω και κάτω από τον κεντρικό οριζόντιο άξονα του μηδέν. Ανάλογα με το πόσο ευμετάβλητο είναι το χρεόγραφο ρυθμίζουμε και τις περιόδους των EMA. Για ένα περισσότερο ευμετάβλητο είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε λιγότερες περιόδους και το αντίστροφο.

Το Ιστόγραμμα MACD σχηματίζεται αφαιρώντας τον 9 περιόδων EMA από τον MACD. Το ιστόγραμμα είναι θετικό όταν ο MACD είναι πάνω από τον ΕΜΑ (9) και αρνητικό όταν είναι από κάτω.

Όπως μαρτυρά το όνομά του, τα σήματα δίνονται κυρίως από Συγκλίσεις και Αποκλίσεις. Το πρώτο «bullish» σήμα δίνεται όταν ο MACD διασταυρωθεί και περάσει πάνω από τον EMA(9). Ουσιαστικά αυτό που γίνεται όταν συμβαίνει το «cross-over», είναι ότι ο EMA (12) κινείται με μεγαλύτερους ρυθμούς από τον EMA (26) δίνοντας μια ανοδική δυναμική. Το ίδιο bullish σήμα δίνεται όταν ο MACD περάσει το κεντρικό σημείο κινούμενος ανοδικά. Φυσικά με το ίδιο σκεπτικό δίνονται και τα «bearish» σήματα ( o ΕΜΑ(9) περνάει πάνω από τον MACD κτλ.).

Ένα άλλο σήμα, δίνεται αυτή τη φορά από την απόκλιση μεταξύ της τάσης του MACD και της τάσης του γραφήματος της τιμής. Αν υπάρχει μια θετική απόκλιση, λαμβάνουμε bullish σήμα, αν υπάρξει αρνητική απόκλιση λαμβάνουμε bearish σήμα, καθώς διαφαίνεται ότι η δυναμική της αγοράς εξασθενεί.

Αλέξιος Μπαλής