Eπισημάνσεις και σχόλια για traders του ελληνικού χρηματιστηρίου (14.09.2018)

AΠOΨΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ: Η τεχνική ανάλυση τιμών είναι μια διαδικασία που απαιτεί, ευέλικτη σκέψη,καμία εμμονή και προκατάληψη και δεν επιδέχεται “μονολιθικών” και μονόπλευρων απόψεων. Οποιαδήποτε προσκόλληση σε “γνώμες” είναι αντίθετη προς αυτήν και την αντιμάχεται,η τεχνική ανάλυση είναι ένα “ανεξάρτητο σημείο αναφοράς” για το τι ακριβώς συμβαίνει και μας προστατεύει από τον ίδιο μας τον εαυτό!  Ενα “εαυτο” που “πιστευει”ή “νομιζει” είτε έχει την “αισθηση”…
  • ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!
  • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ
  • ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ
  • ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Μάχη επιβίωσης με τις 1780 μονάδες δίνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας ως μόνο σύμμαχο τις ανεμικές ανοδικές διαθέσεις της Coca Cola HBC (ελέγχει  το 25,4% της βαρύτητας). Διαγραμματικά η επιβεβαιωμένη καθοδική διάτρηση της ζώνης των 1800 με 1780 μονάδων θα ανοίξει το πεδίο για τη καταγραφή τιμών πλησίον της επόμενης περιοχής στήριξης των 1755 μονάδων. Αντιθέτως εάν ο δείκτης δηλώσει στις επόμενες συνεδριάσεις σθεναρό πάτημα άνω των 1800 μονάδων θα βάλει σοβαρή υποψηφιότητα ενόψει και του “triple witching” την ερχόμενη εβδομάδα για το διαγραμματικό σημείο των 1855 μονάδων, όπου είχε αποτυπωθεί και ο πυθμένας του Αυγούστου.

logo-trading2day

logo-trading2day

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Με μια  ισχυρή πτωτική γωνία κλίσης 77º ο Τραπεζικός Δείκτης έχει περάσει μέσα από την πολύ σημαντική στήριξη των 604 μονάδων και κατευθύνεται προς τη τελευταία καταγεγραμμένη  στήριξη των 563 μονάδων. Από εκεί και κάτω η διαγραμματική ανάλυση αποτυπώνει τις στηρίξεις υπό μορφή Fibonacci  δίνοντας ως σημεία στήριξης τις 528 και μετά τις 444 μονάδες. Χαρακτηριστική είναι και η κίνηση του τεχνικού δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI), όπου παρά τη δημιουργία ενός διπλού πάτου στην υπερπουλημένη ζώνη τον αποσαθρώνει στη συνέχεια κινούμενος σε πολύ επικίνδυνα νερά. Ζητείται άμεση ανοδική αντίδραση άνω των 620 μονάδων.

logo-trading2day

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ- ΑΛΦΑ: Ασταμάτητη είναι η πτώση της καθώς μετά και τη καθοδική τμήση των 1,32 ευρώ έχει ανοίξει πλέον για τα 1,173  ευρώ και μετά για ….0,949!!!. Υπερβολή βέβαια αλλά στην περίπτωση των τραπεζών έχουνε δει πολλά τα μάτια μας.. 

logo-trading2day

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ- ΕΤΕ: Και εδώ η πτώση είναι σχεδόν κατακλυσμιαία… –40% από τις αρχές του Αυγούστου με τα επίπεδα στήριξης  των 2,00 και 1,80 ευρώ να καταστρατηγούνται, σα να μην υπάρχουν. Πάντως εδώ σοβαρό μαξιλάρι στήριξης εντοπίζεται μεταξύ των 1,64 με 1,55 ευρώ.

 

AEGEAN [email protected],5700 και -2,95%: Συντηρητική επιλογή  με τον τίτλο να παίζει μεγάλο διάστημα μέσα σε ένα εύρος τιμών έχοντας σημαντική μερισματική απόδοση. Το 818 σε κλείσιμο είναι το στοπ στο short σε κλείσιμο και κύρια αντίσταση. Το 770 είναι στήριξη. (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ)

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@8,4900 και +0,71%: Το 876 είναι κύρια αντίσταση στον Μυτιληναίο και μία κατοχύρωση μας δίνει ημερήσιο αγοραστικό. Θυμίζουμε ότι και το εβδομαδιαίο είναι στο 883. Το 817-836 έχει σημαντικές στηρίξεις και διάσπαση και μόνο μπορεί να οδηγήσει στο 762 ή το 726.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- ΕΕΕ@28,8400 ευρώ και +0,84%: Την έχουμε συνηθίσει να αντισταθμίζει την πτώση των υπολοίπων αν και το τελευταίο διάστημα κινείται παράλληλα με την αγορά. Η ζώνη του 2800-2840 είναι πολύ σημαντική στήριξη και το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει αντίδραση. Μϊα κατοχύρωση του επιπέδου θα προβληματίσει. Το 2964-3000 είναι κύρια αντίσταση με το 30 σε κλείσιμο να μας δίνει και ημερήσιο αγοραστικό σήμα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ- ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@new-economy.gr: 

Σε τεχνικό επίπεδοο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε σε επίπεδα Ιουλίου 2015, ο οποίος και στο εβδομαδιαίο γράφημα βρέθηκε κάτω από την υπερπουλημένη ζώνη, αποτυπώνοντας το sell-offπου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο από την προηγούμενη εβδομάδα, με την στήριξη να βρίσκεται στις 503 μονάδες (γραμμή ΑΒ).

Διαγράφηκαν τα πρωινά κέρδη της ΕΥΔΑΠ, με την μετοχή να κλείνει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €5,1139. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 1,52%, κι έκλεισε στα €5,18.

Κοντά σε νέα ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσε ο ΑΔΜΗΕ, με την μετοχή να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €1,5478. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,64%, κι έκλεισε στα €1,55.

Ακάθεκτη η Τέρνα Ενεργειακή, με την μετοχή να ολοκληρώνει για ακόμη μία συνεδρίαση ελάχιστα κάτω από την υπεραγορασμένη ζώνη, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,3716. Η μετοχή ενισχύθηκε 0,16%, κι έκλεισε στα €6,24.

Σε καθοδικό κανάλι διατηρήθηκαν τα Πλαστικά Θράκης, με την μετοχή να κλείνει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, με την στήριξη να βρίσκεται στα €2,1282. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα €2,17.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα έκλεισε ο Φουρλής, με την μετοχή να μην καταφέρνει ούτε και σήμερα να ολοκληρώσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, διατηρώντας όμως το σήμα αγοράς, με την στήριξη να βρίσκεται στα €5,1413. Η μετοχή υποχώρησε 1,80%, κι έκλεισε στα €5,45.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε ο Σαράντης, με την μετοχή να διατηρεί το σήμα πώλησης, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,4184. Η μετοχή υποχώρησε 3,66% στα 6,8400 ευρώ.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της LAMDA Development, με την μετοχή να διατηρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τον «χρυσό» σταυρό, ο οποίος ενδεχομένως να την οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,732. Η μετοχή σημείωσε οριακή πτώση 0,15% κι έκλεισε στα €6,6500.

Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα εξαμήνου του Μυτιληναίου, με την αγορά να δείχνει ότι τα είχε προεξοφλήσει στο μεγαλύτερο μέρος τους, με την μετοχή να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει για τρίτη διαδοχική μέρα πάνω από από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και με την στήριξη να βρίσκεται στα €8,0993. Η μετοχή στο +0,71% στα 8,4900 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Με την μετοχή να κλείνει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ10 ημερών, στα €9,1282. Στο -0,55% στα 9,0000 ευρώ.

ΟΤΕ: Πολύ ανθεκτική η μετοχή χωρίς να καταφέρνει όμως να βρεθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα €10,8561. Στο -0,18% στα 10,8300 ευρώ.

Σε υψηλά δέκα ετών και πλέον πάντα η Τέρνα Ενεργειακή, με την μετοχή να κλείνει για ακόμη μία φορά πολύ κοντά στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση στα €6,3716. Οριακή άνοδος 0,16% στα 6,24000 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email