Eπισημάνσεις και σχόλια για τους traders του ελληνικού χρηματιστηρίου (17 Μαίου 2018)…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ): 

Ο τραπεζικός κλάδος & ο δείκτης τραπεζών @912,88 μον., έχει σχηματίσει ενδοσυνεδριακά σχηματισμό ώμο –κεφάλι ώμο και έγκυρη διάσπαση του επιπέδου των 913-910 μονάδων δίνει στόχους μεταξύ 845 & 800 μονάδων. Τεχνικά μόνο διακράτηση της ανωτέρω στήριξης  αναιρεί το καθοδικό σενάριο.

O Γενικός Δείκτης@787,90 μονάδες χάνοντας τις 795 μονάδες σε ημερήσιο γράφημα, αυξάνει τις πιθανότητες για επαναπροσέγγιση των 770 μονάδων.

Αντίστοιχα έγκυρη διάσπαση των 2070 στον Δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE25 @2074,35 μον. μεγαλώνει τις πιθανότητες για επαναπροσέγγιση  των  2030 μον., με τελικό στόχο εκπλήρωσης τις 2000 & 1970 μονάδες.

ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ-ΖΟΟΜ…

http://freeforumstocks.blogspot.gr/

Σε ιδιαίτερα σημαντικό σημείο στήριξης έκλεισε κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης:

1) Πάνω στην γραμμή τάσης S απο τα χαμηλά του Νοεμβρίου 2017 ( 701,36 μον)
2) Πάνω στην διακεκομμένη Υ2
3) Πάνω στην άνω πλευρά W  του καθοδικού καναλιού W-W1

Είναι επομένως ιδιαιτέρως μια προσπάθεια ΑΜΕΣΗΣ ανοδικής αντίδρασης με στόχους τις 800 της Υ1,  τις 810 της Κ100 , τις 818 της Ζ και βέβαια της L των 828 μον. Σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης του σημείου αυτού, θα αυξηθεί ο όγκος συναλλαγών και η επόμενη επίσης ισχυρή στήριξη θα είναι η C των 767 μον.

 FTSE25 – ΗΜΕΡΗΣΙΟ

FTSE/XA Large Cap Ημερήσιο

!ΕΛΠΕ@7,8200 ευρώ και +0,9%: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ….

H  άρνηση υπέρβασης του 8,60 έφερε καινούργια υποχώρηση για την μετοχή, η οποία έκλεισε χθες λίγο πάνω από τα 7,80 της στήριξης F. O τίτλος βρίσκεται προ των πυλών ενός πλέγματος στηρίξεων αρκετά ισχυρού:

1) Την γραμμή τάσης D
2) Tην S1 στα 7,60€
3) τον εκμο 200 ημ [ 7,60€].

Από αυτό το επίπεδο είναι ιδιαιτέρως πιθανή μια τεχνική αντίδραση με ελάχιστο στόχο τα 7,93 της L, η ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της οποίας θα πιφέρει αγοραστικές διαθέσεις για την μετοχή με στόχο την επαναφορά της προς την  Ε100 στα 8,35 ευρώ και τα 8,60 ευρώ pivot point της περιόδου.

Αντίθετα ιδιαιτέρως αρνητική διαγραμματική εξέλιξη θα είναι η καθοδική διάσπαση του πλέγματος στηρίξεων που αναφέραμε με πρώτο στόχο τα 7,33€ της Κ1 και κατόπιν τα 6,95 € της S1.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2018/05/blog-post_16.html#more

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ: Αν θέλουν να μας πείσουν ότι απλά δεν ακολουθούν την διαδρομή 650-1100 των τελευταίων δύο ετών δεν πρέπει να χάσουν το 903 σε κλείσιμο επίπεδο που είναι στοπ τόσο σε ημερα όσο και σε εβδομάδα. Αν το καταφέρουν δεν αποκλείεται να δοκιμάσουν και ΑΜΚ εν ευθέτω χρόνο σε καλύτερα επίπεδα..

……………………..

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Retest ζωνης 790 και πάλι με τον τραπεζικό ουσιαστικά αδιόρθωτο σε σχέση με την αγορά. Τα στοπ σε ωρα και μερα στο 827…

ΓΕΚΤΕΡΝΑ@5,1000 ευρώ: Διαχρονική αξία – δύναμη… ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

 

Ο εν λόγω τίτλος παραμένει σε ημερήσιο “long” με το “stop” στα 5,02 ευρώ. Ενδιάμεση στήριξη στα 5,07 ευρώ και αμέσως επόμενη στα 4,88 ευρώ. Σημείο – κλειδί η υπέρβαση των 5,36 ευρώ, αν ο τίτλος θέλει να κινηθεί προς το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 6,00 ευρώ.

……………………..

ΠΕΙΡΑΙΩΣ – 60λεπτο

298.png

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – Folli[email protected],8700 ευρώ: Ο κατευτελισμός της μετοχής την έχει σπρώξει πάνω στη στήριξη των 6,2000 ευρώ. Η τμήση του τριγωνικού σχηματισμού στα 15,80 μας είχε βάλει σε alert αλλά ποιος περίμενε τέτοια βύθιση. Σημείο κλειδί τα 8,8000€.

_______________
!ΔΕΗ@2,0840: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

http://freeforumstocks.blogspot.gr

Η πτωτική διάσπαση της καθοδικής σφήνας R-R2 ,ταυτόχρονα με την διάσπαση της Κ100 στα 2,4000€ βρήκε στήριξη για λίγες συνεδριάσεις στην Κ200 ( 2,3000€) και τον ακμο 200 ημ.

Το retest στην R2  της σφήνας επιβεβαίωσε την κίνηση και με μεγάλο πτωτικό gap ( 2,2800-2,1780 ) η μετοχή ανέδειξε και στο ταμπλό τη συνεχή πίεση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η ζώνη G-GA [ 2,0300-2,0800€]  που όπως επισημαίνεται στο γράφημα είναι πολύ  σημαντική, θα μπορούσε να δώσει  μια τεχνική αντίδραση τουλάχιστον μέχρι τα 2,3000 και λίγο πιο πάνω στην R2.
Διαφορετικά, άμεση απώλειά της θα βρει πρώτα την D  στα 1,9300 ευρώ και τέλος τα τοπικά χαμηλά της D100 στα 1,7500€ όπου είναι και ο στόχος της διάσπασης της καθοδικής σφήνας.
Αποτροπή του αρνητικού σεναρίου θα υπάρξει ΜΟΝΟ με επιβεβαιωμένη κίνηση >2,4000 καθώς θα επαναδραστηριοποιηθούν αγοραστές και θα λειτουργήσουν και τα κλεισίματα short θέσεων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Κινούμενοι μέσοι σύγκλισης-απόκλισης (MACD)

 

MACDΣυνεχίζοντας την επεξήγηση πάνω στον Οδηγό τεχνικής ανάλυση για το Forex, το σημερινό άρθρο ονομάζεται ” Κινούμενοι μέσοι σύγκλισης – απόκλισης (ΜΑCD) “.

Τι είναι όμως ο δείκτης MACD. Ο δείκτης MACD είναι ένας από τους πιο γνωστούς δείκτες καθώς μας δίνει δυνατά σήματα για την τρέχουσα τάση και την δυναμική της.

Ο MACD, σχηματίζεται ουσιαστικά από την διαφορά μεταξύ δύο διαφορετικών περιόδων εκθετικών κινούμενων μέσων (EMA). Τυπικά, μία των 26 μονάδων και μία των 12, για τη σχεδίαση του, από την πρώτη αφαιρείται η δεύτερη. Η απεικόνιση του MACD γίνεται μαζί με άλλο ένα EMA, αυτή τη φορά 9 περιόδων, ο οποίος ονομάζεται και «Γραμμή Ένδειξης» (Signal Line).

Καθώς οι γραμμές διασταυρώνονται, συγκλίνουν ή αποκλίνουν ο δείκτης παράγει τα σήματά του. Οι τιμές του κυμαίνονται πάνω και κάτω από τον κεντρικό οριζόντιο άξονα του μηδέν. Ανάλογα με το πόσο ευμετάβλητο είναι το χρεόγραφο ρυθμίζουμε και τις περιόδους των EMA. Για ένα περισσότερο ευμετάβλητο είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε λιγότερες περιόδους και το αντίστροφο.

Το Ιστόγραμμα MACD σχηματίζεται αφαιρώντας τον 9 περιόδων EMA από τον MACD. Το ιστόγραμμα είναι θετικό όταν ο MACD είναι πάνω από τον ΕΜΑ (9) και αρνητικό όταν είναι από κάτω.

Αποτέλεσμα εικόνας για (MACD)

  • Όπως μαρτυρά το όνομά του, τα σήματα δίνονται κυρίως από Συγκλίσεις και Αποκλίσεις.
  • Το πρώτο «bullish» σήμα δίνεται όταν ο MACD διασταυρωθεί και περάσει πάνω από τον EMA(9).
  • Ουσιαστικά αυτό που γίνεται όταν συμβαίνει το «cross-over», είναι ότι ο EMA (12) κινείται με μεγαλύτερους ρυθμούς από τον EMA (26) δίνοντας μια ανοδική δυναμική.
  • Το ίδιο bullish σήμα δίνεται όταν ο MACD περάσει το κεντρικό σημείο κινούμενος ανοδικά.
  • Φυσικά με το ίδιο σκεπτικό δίνονται και τα «bearish» σήματα ( o ΕΜΑ(9) περνάει πάνω από τον MACD κτλ.).

Ένα άλλο σήμα, δίνεται αυτή τη φορά από την απόκλιση μεταξύ της τάσης του MACD και της τάσης του γραφήματος της τιμής. Αν υπάρχει μια θετική απόκλιση, λαμβάνουμε bullish σήμα, αν υπάρξει αρνητική απόκλιση λαμβάνουμε bearish σήμα, καθώς διαφαίνεται ότι η δυναμική της αγοράς εξασθενεί.

Αλέξιος Μπαλής

Print Friendly, PDF & Email
* ,