Eπισημάνσεις και Χαρακιές για Τraders του Χ.Α (21/10)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ του στο Κεφάλαιο του Σαββάτου 19/10:

Για άλλη μια φορά ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα «πέσει» στα πόδια των τραπεζών για ανοδική ενίσχυση, καθώς η μετοχή του ΟΤΕ παρά τη βαρύνουσα σημασία της στο άρμα της ανόδου δεν μπορεί να το σύρει διαγραμματικά πέρα από τη ζώνη αντίστασης των 870 με 878 μονάδων.

  • Οι τραπεζικές μετοχές όμως που αντιπροσωπεύουν το 20% της δύναμης του Γενικού Δείκτη και δυστυχώς ή ευτυχώς, αναλόγως την πλευρά του νομίσματος, το 80% της ψυχολογίας των ενεργών επενδυτών, εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες βάσει της ημερήσιας αποτύπωσης του ΔΤΡ να «ρετάρουν» ανοδικά με το που περνάνε την περιοχή των 830 μονάδων.

Μάλιστα, σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι η 4η κατά σειρά φορά που Τραπεζικός Δείκτης εισέρχεται με προοπτικές προσέγγισης της σθεναρής ζώνης αντίστασης των 847 με 855 μονάδων. Στις προηγούμενες τρεις έμενε σχετικά γρήγορα από δυνάμεις πραγματοποιώντας στη συνέχεια ένα ποσοστιαίο καθοδικό pullback της τάξεως του -12% έως -27%.

  • Η κύρια αιτία της ανοδικής δυστοκίας εντοπίζεται στα επιμέρους διαγράμματα των τραπεζικών μετοχών καθώς όποτε ο Τραπεζικός Δείκτης βρίσκεται στο κατώφλι των 830 μονάδων οι τράπεζες προσεγγίζουν τιμές κλειδιά για τη μετέπειτα συνέχεια.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα επίπεδα αυτά αρχίζοντας με την Eurobank

Εδώ το σημείο εκείνο που θα προκαλέσει ρίγη στους “sellers” είναι τα 0,90 ευρώ. Επίπεδο το οποίο έχει δοκιμαστεί δύο φορές τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο δίχως ανοδικό αποτέλεσμα. Μένει να δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις εάν η τιμή της μετοχής προκαλέσει ανοδική άλωση των 0,90 ευρώ, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάβαση προς την πολυπόθητη ζώνη του 1 με 1,035 ευρώ. Στην αντίθετη περίπτωση θα στροβιλίζεται γύρω από την περιοχή των 0,85 ευρώ παίρνοντας μικρή παράταση στο εν λόγω ανοδικό σενάριο.

Δυνάμεις μαζεύει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Alpha Bank για να περάσει πάνω από το εμπόδιο των 1,75 ευρώ και να κινηθεί βίαια προς το ουσιαστικό σημείο κλειδί για το επόμενο ανοδικό πεδίο, τα 1,86 ευρώ. Απόδραση με ισχυρό όγκο συναλλαγών πάνω από τα 1,86 ευρώ θα βάλει τα σωστά θεμέλια για την είσοδο της μετοχής μέσα στη ζώνη των 2 με 2,20 ευρώ.

Με το κρίσιμο σημείο των 2,80 ευρώ φλερτάρει διαγραμματικά η Εθνική Τράπεζα. Εδώ η ανοδική τμήση θα ανοίξει τον ανηφορικό δρόμο για τα 3 ευρώ έχοντας όμως ως υπέρτατο στόχο τα 3,50 ευρώ. Τεχνικά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις άλλες τρεις τράπεζες, καθώς οι δείκτες δείχνουν ότι έχει μαζέψει τα κατάλληλα καύσιμα για μια βόλτα άνω των 3 ευρώ.

Στην περιοχή των 3,10 ευρώ κομπιάζει ανοδικά και η Πειραιώς  δηλώνοντας από τα μέσα Ιουλίου έμπρακτη αδυναμία διαπερατότητας. Διαγραμματικά εάν πάρει με ισχυρό πάτημα τα 3,10 ευρώ θα βρεθεί πολύ γρήγορα προς το σημείο κλειδί των 3,29 ευρώ. Από εκεί και πάνω η μετοχή της Πειραιώς αναβαπτίζεται περνώντας στην επίθεση για τα 3,75 ευρώ.

  • Πάντως και οι τέσσερις τράπεζες  γεμίζουν σταδιακά με ανοδικά καύσιμα συγκλίνοντας στο γεγονός ότι ο χρόνος της ανοδικής διαφυγής πλησιάζει όλο και περισσότερο δίνοντας μάλιστα ένα αρχικό περιθώριο της τάξεως του +10%.
ΕΛΒΑΛ – ΧΑΛΚΟΡ: Μετά από μεγάλο διάστημα δείχνει ανοδική διάσπαση με κίνηση βραχυχρόνια πρός τα 1,88 ευρώ.
Εικόνα
****
ΟΠΑΠ: Την αγοραστική ευκαιρία στη κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού πέριξ των 9,30 ευρώ τη διαλάλησα, την έγραψα και στην εφημερίδα αλλά κάποιοι … Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο Αποστόλης. Αγαπημένο χαρτί και μερισματοφόρο..

Εικόνα

****
ΕΧΑΕ: Πρώτα 4,54 και μετά 4,67 με 4,70 όπου θα έρθει αντιμέτωπη με μεσοπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης D. Ανοδική τμήση της θα κάνει κλίκ και για την υπόλοιπη αγορά..

Εικόνα

****
ΚΑΜΠΑΣ: Μετά από 110 μήνες δείχνει να πατάει πλέον πάνω από τα 1,05 με 1,10 ευρώ. Μάλιστα εαν πάει και καταστρατηγίσει την αντίσταση στα 1,30 ευρώ το πεδίο θα ανοίξει μετά από 11 χρόνια για τα 1,70 ευρώ.
Εικόνα
ΛΥΚΟΣ: Αρκετά ευνοϊκό για τους Bulls το μέχρι τώρα αποτυπωθέν candlestick λίγο πάνω από τη δεξαμενή μαζέματος…Τα 1,92 ευρώ παραμένουν στο πεδίο δράσης της μετοχής.

Εικόνα

****
ΦΙΕΡΑΤΕΞ: Μόλις τώρα αρχίζει στο μηνιαίο chart και ξεπετάγεται… Το 0,60 δείχνει πολύ κοντά…

Εικόνα

****
MODA BANGO: Για να δούμε… θα τη φέρει πρός τον ανοδικό δρόμο του καναλιού δίνοντας τα 0,65 ευρώ;

Εικόνα

****
ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: ‘Εχει δρόμο έως την αντίσταση των 0,55 ευρώ..

Εικόνα

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Print Friendly, PDF & Email