Eπισημάνσεις και Χαρακιές για Τraders του ελληνικού χρηματιστηρίου 01/7

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – εβδομαδιαίο σχόλιο: Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε ακάθεκτος σε νέα υψηλά 16 μηνών, κατακτώντας το “οροπέδιο” των 850 μονάδων, παρά τα τεχνικής φύσεως εμπόδια των αποκοπών των μερισμάτων.

Η συμπεριφορά του Δείκτη θα ήταν θετικότερη κατά 1,4% σε σταθμισμένο επίπεδο και παρόλα αυτά ο Γενικός Δείκτης έδειξε με άνεση να διατηρεί την θετική δυναμική, ξεπερνώντας μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις τιμών στις οποίες προηγήθηκε συσσώρευση 12 ημερών.

Η μεγάλη χρονική συσσώρευση δεν άλλαξε τα τεχνικά δεδομένα του στόχου των 895 μονάδων, έφερε ωστόσο σε θέση πώλησης τον MACD μετά από ένα μήνα ανοδικής διάθεσης. Η αλλαγή οφείλεται περισσότερο στην ατασική βραχυπρόθεσμη εικόνα της Αγοράς και στην φυσιολογική φθορά της δυναμικής. Επισημαίνεται πάντως ότι ο MACD είθισται να αντιστρέφει τις τάσεις μετά από κάποια ικανή χρονική συσσώρευση και η ένταση αυτών των σημάτων δεν αποτελεί κάποια ισχυρή ένδειξη αντιστροφής της τάσης.

Η εβδομάδα αναμένεται να προσεγγίσει τα υψηλά του Φεβρουαρίου του 2018 (895 μονάδες), τα οποία αποτελούν και την ισχυρότερη μεσοπρόθεσμη αντίσταση που έχει μπροστά του ο Γενικός Δείκτης.

***

Τιτάνας – GREEK FINANCE FORUM: Ειδική αναφορά θα πρέπει να κάνουμε και στη μετοχή της Τιτάνας. Και αυτό γιατί όπως σημειώνεται και στη στήλη Κυνηγός. Και με βάση τα επίσημα στατιστικά. Ήτανε η μοναδική πτωτική από 01/01/19. Η μετοχή το μήνα Ιούνιο κατέγραψε νέες απώλειες 5,71%, με τις απώλειες από τις αρχές του χρόνου να είναι 11,46%.

 • Και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει.
 • Θέλουμε να ελπίζουμε πως μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης (περίπου το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου – αυτή τη φορά θα είναι επιτυχημένη), η μετοχή σταδιακά θα ανακάμψει, τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα των 19,50 με 20,00 ευρώ.

Η πορεία της μετοχής κατά τους τελευταίους μήνες

ΠΕΙΡΑΙΩΣ – GREEK FINANCE FORUM:

Με τη μετοχή της Πειραιώς να είναι πρώτη σε απόδοση μετοχή από τον FTSE 25 το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, με μια ομολογουμένως εντυπωσιακή επίδοση 264,76%. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στη διαγραμματική εικόνα της μετοχής, η οποία έκλεισε την Παρασκευή στα 3,064 ευρώ (υψηλό ημέρας), +3,86%.

 • Με τη διαγραμματική εικόνα να είναι πλήρως θετική, ο στόχος δεν είναι άλλος από τη διάσπαση των πρόσφατων υψηλότερα στα 3,20 – 3,25 ευρώ.
 • Υψηλότερα οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα επίπεδα των 3,50 – 3,55, 3,80 και 3,90 – 4,00 ευρώ!!!!

***

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ:

 • ΒΙΟΧΑΛΚΟ@4,2950 ευρώ και -2,16%: Στηρίξεις στα 4,00 – 3,75 και 3,5000 ευρώ, με τις αντιστάσεις στα 4,50 – 4,70 και 5,20 ευρώ.
 • [email protected],5400 ευρώ και -1,79%: Στηρίξεις στα 1,50 – 1,4150 – 1,37 ευρώ, με τις αντιστάσεις στα 1,60 – 1,85 – 2,00 ευρώ.
 • ΕΛΧΑ@1,8120 ευρώ και -1,95%: Στηρίξεις στα 1,76 – 1,70 και 1,58 ευρώ, με τις αντιστάσεις στα 1,90 – 2,10 ευρώ.
 • ΙΝΤΡΑΚΟΜ@0,9840 ευρώ και +0,41%: Στηρίξεις στα 0.91 – 0.8560 – 0.80 ευρώ, με τις αντιστάσεις στα 0,9900 – 1,0340 – 1,1000 ευρώ.
 • ΕΛΛΑΚΤΩΡ@1,9200 ευρώ και -1,45%: Στηρίξεις στα 1.83 – 1.72 – 1.6650 ευρώ, με τις αντιστάσεις στα 2.00 – 2.12 – 2.20 ευρώ.

***

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@new-economy.grΚαι στην τελευταία συνεδρίαση έγινε εμφανής η στάση αναμονής των επενδυτών, κυρίως για τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με την προσοχή να εστιάζεται στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, και ιδιαίτερα σε αυτές των Άβακα, Ιντρακάτ, Ιντραλότ, και MIG. 

 • Παρά το γεγονός όμως του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, λόγω window dressing, η επιφυλακτικότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων, έως και την ημερομηνία των εκλογών, όπου το αποτέλεσμα θα καθορίσει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Η ολοκλήρωση του γενικού δείκτη για έκτο διαδοχικό μήνα με θετικό πρόσημο, αποτυπώνει την διατήρηση της ανοδικής του τάσης, καθώς και το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ελληνικό χρηματιστήριο, όπου πέραν του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, η προσοχή συνεχίζει παραμένει στραμμένη και στα ικανοποιητικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους για τις ελληνικές εισηγμένες, αλλά κυρίως και σε αυτά του πρώτου εξαμήνου.

 • Στο εβδομαδιαίο γράφημα, ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον όγκο να διαμορφώνεται για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα (165,21 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (166,49 εκατ. τεμάχια).
 • Κρίσιμη, από τεχνικής πλευράς, μπορεί να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που έρχεται, καθώς ο γενικός δείκτης διέσπασε την σημαντική αντίσταση των 857 μονάδων, με την επόμενη να βρίσκεται στις 879 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και με την στήριξη να βρίσκεται στις 731 μονάδες (γραμμή ΓΔ).
 • Στο μηνιαίο γράφημα, ο γενικός δείκτης παρέμεινε για δεύτερο διαδοχικό μήνα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τον όγκο όμως (703,14 εκατ. τεμάχια) να υποχωρεί κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (942,54 εκατ. τεμάχια), με την αντίσταση να βρίσκεται στις 887 μονάδες, και η στήριξη στις 740 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφηκαν για ακόμη μία εβδομάδα στον τραπεζικό δείκτη, ολοκληρώνοντας με εβδομαδιαία κέρδη 7,36%, ο οποίος διατηρήθηκε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με τον όγκο (118,44 εκατ. τεμάχια) να παραμένει για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (125,75 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 967 μονάδες, και η στήριξη στις 651 μονάδες.

 • Διατηρεί σταθερά την ανοδική του τάση στο εβδομαδιαίο γράφημα ο δείκτης FTSEM, ολοκληρώνοντας με εβδομαδιαία κέρδη 3,90%, καθώς διέσπασε την αντίσταση των 1.294 μονάδες, με την επόμενη να βρίσκεται στις 1.805 μονάδες, και με την στήριξη να βρίσκεται στις 1.142 μονάδες

***

Γενικός Δείκτης- Aπ. Μάνθος: Έχοντας ακούσει το καμπανάκι του τελευταίου γύρου προς τον εκλογικό τερματισμό, δοκιμάζει τις δυνάμεις του να περάσει μπροστά από το επίπεδο αντίστασης των 850 με 860 μονάδων. Επιτυχής ανοδική διάσπαση, με τουλάχιστον 2 με 3 ημερήσια κλεισίματα πάνω από τις 860 μονάδες, θα δώσει ανοδικό “ντοπάρισμα” προς το όριο των 900 μονάδων.

Το ενδιαφέρον στην αρχή της άλλης εβδομάδος και του μήνα, από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης, θα εστιαστεί στη καταστρατήγηση, ή μη του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, στις 875 μονάδες περίπου, καθώς το πλάτος του υπό διάσπαση σχηματισμού αποκαλύπτει και τεχνικά, τον ανηφορικό δρόμο προς το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

FTSE25 – Απ. Μάνθος: Τη πορεία του μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό δίαυλο συνεχίζει και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, “φλερτάροντας” πλέον με τις 2200 μονάδες. Ανοδική αρπαγή της εν λόγω περιοχής θα σπρώξει τον δείκτη προς το επόμενο σημείο αντίστασης των 2275 μονάδων.

 • Σημαντικές είναι οι ενδείξεις που λαμβάνουμε από ορισμένες επιμέρους μετοχές, καθώς έχουν “διαλύσει” ανοδικά ισχυρές αντιστάσεις, όπως για παράδειγμα της Coca Cola HBC, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της Viohalco, του Σαράντη, του ΑΔΜΗΕ κ.α.

ΔΤΡ – Απ. Μάνθος: Ο Τραπεζικός δείκτης συνεχίζει το “χώνεμα” στα υψηλά της βίαιης κίνησης των τελευταίων ημερών του Μαΐου, έχοντας όμως ως “μπαμπούλα” το σημείο των 800 μονάδων.

“Πέρασμα πάνω από εκεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα ‘ανάψει το φως’ για μια επίσκεψη προς την περιοχή των 860 μονάδων.

ΜΠΕΛΑ- Aπ. Μάνθος: Βγάζει μάτια η ανοδική διαφυγή από την αντίσταση των 16,50€ καταγράφοντας νεα ιστορικά υψηλά..Επόμενος μεσοπρόθεσμος στόχος τα 20€

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email