Eπισημάνσεις και χαρακιές για τους traders του ελληνικού χρηματιστηρίου (07/5)

GREEK FINANCE FORUM – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:  Στα 1,9000 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΤΕ, με απώλειες 4,00%. Μέσα λοιπόν στη συνολική αναστάτωση στο Χ.Α., η προσοχή στρέφεται στις επόμενες στηρίξεις. Συγκεκριμένα, έχουμε τα επίπεδα των 1,87 – 1,88 ευρώ (στηρίξεις οι οποίες είναι καλό να μη χαθούν). Χαμηλότερα, οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 1,64 – 1,65 ευρώ. Με τις τελευταίες αυτές στηρίξεις, εφόσον φυσικά δοκιμαστούν. Να είναι πολύ σημαντικό να μη χαθούν, αφού τότε υπάρχει κίνδυνος να μιλήσουμε για μεγάλη επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας.

Τώρα, στην προσπάθεια να ξανά-ζωντανεύσει και πάλι το θετικό σενάριο. Και με βασική προϋπόθεση την παραμονή υψηλότερα των 1,87 – 1,88 ευρώ. Ο μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 2,00 – 2,10 ευρώ. «Χρυσές» αντιστάσεις, η διάσπαση των οποίων θα έβαζε τη μετοχή σε ένα νέο trend, με περιθώρια ανόδου ακόμη και 25 με 30%, μέχρι πιθανόν τα 2,50 – 2,55 ευρώ.

GREEK FINANCE FORUM- ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ: Και με την αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, μετά από καιρό, να είναι και πάλι μεγάλη. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις επόμενες στηρίξεις του ΓΔ (754,20 μονάδες, -2,60%). Μετά λοιπόν και το κλείσιμο χαμηλότερα των 760 μονάδων (η επιστροφή υψηλότερα αυτού είναι ο πρώτος στόχος). Οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 740 – 745 μονάδων. 720 μονάδες και τέλος οι καθοριστικές στηρίξεις στις 700 – 710 μονάδες.

  • Από τα ενδιαφέροντα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ότι ο ΓΔ έκλεισε με gap, σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Και αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ένα gap μπορεί να είναι ένδειξη προσωρινής ανωμαλίας στην αγορά. Με το gap να κλείνει σύντομα και την αγορά να επιστρέφει σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο υπάρχει πάντα μια ανησυχία να μιλάμε για ένα gap που σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας τάσης (έστω και βραχυπρόθεσμα – μεσοπρόθεσμα). Στην περίπτωση αυτή δηλαδή μια περαιτέρω πτώση.

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – 25ΑΡΗΣ@1954,37 και -2,37%: Εχει τμήσει καθοδικά το μέσο του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού και βολιδοσκοπεί την στήριξη των 1953 μονάδων. Εάν από εκεί κατηφορίσει περαιτέρω, τότε βάζει σε κίνδυνο το κανάλι τάσης φλερτάροντας πλέον με τις 1930 μονάδες.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: To 760 επίπεδο που δοκιμάζει διάσπαση είναι σημαντικό (αναμονή για κλείσιμο 758) αλλά και ημερήσιο stop σε σήμα που έχει δοθεί από τις 630 μονάδες. Επόμενο επίπεδο και με μεγάλες πιθανότητες να πληρωθεί είναι το 739, που είναι το 23% της όλης ανοδικής αλλά και retest της διάσπασης.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- ΓΔ@754,20: Το 60min ήδη πάτησε τον 200αρη στο 754. Πλέον, το 765 γίνεται σημαντική αντίσταση βραχυπρόθεσμα, ενώ μία κατοχύρωση του 754 μπορεί να μας φέρει στο 740.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ -Η ζώνη των 785-800 δεν είναι απλή υπόθεση για την αγορά…

Η ζώνη του 785-800 δεν είναι απλή υπόθεση για την αγορά, κάτι που φαίνεται στο μηνιαίο γράφημα. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, ανοίγει ο δρόμος για τετραψήφιο νούμερο σε πρώτη φάση ή και στο 1200 σε δεύτερη. Μέχρι στιγμής έχουμε αγοραστικά σήματα σε μήνα από τον Φεβρουάριο, γεγονός θετικό για την συνέχεια. Όμως απομένει -παρόλα αυτά- και η κατοχύρωση του επιπέδου για να μας δώσει μεγαλύτερη τάση.

Σε μεγάλη εικόνα έχουν δημιουργηθεί σημαντικές στηρίξεις στο 720 αλλά ακόμα μεγαλύτερες στο 680. Σε πρώτη φάση ο σχηματισμός του διαμαντιού δούλεψε άριστα από την ζώνη των 630. Εν τούτοις, τώρα έχουμε έρθει σε ένα επίπεδο στο οποίο η αγορά χρειάζεται σημαντικότατο όγκο και τζίρο για να περάσει άμεσα ή μία βαθιά διόρθωση σε τιμές και χρόνο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email