Eπισημάνσεις και χαρακιές για τους traders του Χ.Α (30/04)

ΟΤΕ@12,3000 – GREEK FINANCE FORUM: Με οριακά κέρδη 0,30% έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ τη Μεγάλη Πέμπτη, στα 12,30 ευρώ. Και αν και από άποψης θεμελιωδών στοιχείων δε θεωρούμε τη μετοχή φθηνή (μάλλον δίκαια αποτιμημένα θα τη χαρακτηρίζαμε στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 5,9 δις ευρώ). Υπάρχουν οι προϋποθέσεις η μετοχή να δει υψηλότερες τιμές, σε συνάρτηση φυσικά και με το συνολικό κλίμα στο Χ.Α.;;

Από άποψης τεχνικής ανάλυσης, η εικόνα είναι θετική, με την πρόσφατη μικρή κατοχύρωση κερδών να είναι φυσιολογική, μετά και την προσέγγιση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 12,60 – 12,70 ευρώ. Η διάσπαση αυτών των αντιστάσεων είναι ο στόχος από εδώ και πέρα. Μια διάσπαση, η οποία μαζί με τη διάσπαση των επόμενων ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 13,10 – 13,20 ευρώ. Μπορεί να οδηγήσει στην υπέρβαση, βάζοντας τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη διάσπαση των 13,20 ευρώ, ο επόμενος στόχος θα τεθεί στα επίπεδα των 14,10 – 14,20 και 15,00 ευρώ (με την όρεξη να ανοίγει για ακόμη υψηλότερα επίπεδα, με κλεφτές ματιές στις αντιστάσεις στα 17,00 – 17,10 ευρώ).

Βέβαια όπως αναφέραμε και χωρίς να θεωρούμε την μετοχή φθηνή, βασική προϋπόθεση για την παραπάνω κίνηση είναι το συνολικά καλό κλίμα στο Χ.Α. κατά τις επόμενες εβδομάδες – μήνες. Τώρα, όσον αφορά τις στηρίξεις, ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι να μη χαθούν οι τρέχουσες στηρίξεις στα 12,00 – 12,10 ευρώ. Απώλεια τους, χωρίς να είναι καταστροφή, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο pull – back. Πιθανόν μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 11,30 – 11,40 ευρώ, επαναλαμβάνοντας χωρίς σε αυτό το σενάριο να μιλάμε για την πλήρη επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας. ΥΓ: Στις 09 Μαΐου αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Α΄ τρίμηνο του 2019.

**********

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ – FAST FINANCE:

***Ο Γενικός Δείκτης@772,74 παλεύει να ξεπεράσει το δύσκολο επίπεδο των 790-800 μονάδων και τυχόν έγκυρη διάσπαση του, δημιουργεί νέες προσδοκίες για προσέγγιση των 823, 845 & 860 μονάδων. Τα επίπεδα στηρίξεων εντοπίζονται στις 762, 747(ΚΜΟ 25 expo), 730 & 723 (ΚΜΟ 50 expo) μονάδες.

***Αντίστοιχα ο [email protected],93 αδυνατεί να διασπάσει την ζώνη των 2000-2010 μονάδων. Μόνο έγκυρη διάσπαση των ανωτέρω επιπέδων θα δημιουργήσει συνθήκες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης, με επόμενους στόχους να εντοπίζονται στις 2043, 2055 & 2082 μονάδες. Κοντινές στηρίξεις πέραν του ΚΜΟ 200 ημερών, εντοπίζονται στις 1965, 1935 (ΚΜΟ 25 expo) & 1890, 1870(ΚΜΟ 50 expo) μονάδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – [email protected],7360 ευρώ και -0,14%: Έχει δώσει εξ ολοκλήρου το ύψος του ανάποδου σχηματισμού Head & Shoulders, στα 0.75150€, περιοχή όπου έχει κάνει και βραχυχρόνια διπλή κορυφή. Αδυναμία διαπερατότητας θα δώσει τα 0.7000 με 0.6880€.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΕΘΝΙΚΗ@1,9600 ευρώ και -1%: Mετά το πάτημα στα 1.8000€ πραγματοποιεί διερευνητικές επισκέψεις κοντά στο επίπεδο αντίστασης των 2.0000 – 2.1000€. Ανοδική δραπέτευση πάνω από τα 2.1000€ θα την απελευθερώσει προς τα 2.5400€. Εάν όμως «πιαστεί», τότε θα πρέπει να αναμένουμε pullback προς τα 1.8000 με 1.7400 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Ημ. Έκδοσης:07/2016

Τιμή : 15,00 € (Με ΦΠΑ: 6,00%)

Διαθεσιμότητα : Aμεσα διαθέσιμο

Το βιβλίο “ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ” του Γιάννη Σιάτρα είναι το αποτέλεσμα μίας πολυετούς περιόδου εμπειρικών παρατηρήσεων και έρευνας. Με το βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας προτείνει προς το επενδυτικό κοινό ένα νέο και απλό σύστημα συναλλαγών στα χρηματιστήρια, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί απ’ όλους, ακόμη και από άτομα τα οποία δεν έχουν μεγάλη επενδυτική εμπειρία ή και γνώσεις.

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βασίζεται στον ιδιαίτερα δημοφιλή δείκτη Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών και σε παραλλαγές που αναπτύχθηκαν από τον συγγραφέα.

Στο βιβλίο, εξετάζονται οι αποδόσεις που πετυχαίνει το σύστημα του ΚΜΟ-200 ημερών και οι παραλλαγές του σε χρηματιστηριακούς δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, όσο και σε δείκτες ξένων χρηματιστηρίων. Παράλληλα, εξετάζονται οι αποδόσεις που πετυχαίνονται σε μετοχές. Τέλος, εξετάζονται οι αποδόσεις ενός χαρτοφυλακίου μετοχών το οποίο κινείται με βάση τα σήματα του συστήματος του ΚΜΟ-200.

Από την εξέταση αυτή προκύπτουν μερικά πολύ σημαντικά συμπεράσματα: Ο ΚΜΟ-200 επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε αγορές που πραγματοποιούν μεγάλες διακυμάνσεις (μία τέτοια είναι και η ελληνική αγορά).

Ο ΚΜΟ-200 δίνει υπερβολικά πολλά σήματα πράξεων και γι’ αυτό προέκυψε η ανάγκη για την εξεύρεση μεθόδων που θα περιορίζουν αυτό το μειονέκτημα. Έτσι αναπτύχθηκαν διάφορες παραλλαγές που τελικά συνθέτουν το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”.

  • Ο ΚΜΟ-200 επιτυγχάνει εξαιρετικά κέρδη, ενώ αποκλείει τις ζημιές για κάποιον που τον ακολουθεί για περίοδο 3 ετών και άνω, ακόμη και σε μία εξαιρετικά πτωτική αγορά, όπως ήταν η ελληνική κατά τα τελευταία χρόνια.
  • Με διάφορες προσαρμογές στην “αρχιτεκτονική” του ΚΜΟ (χρήση φίλτρων, χρήση “εξομαλυντών” και σημείων “υψηλού – χαμηλού”) ξεπερνιέται το μειονέκτημα των πολλών πράξεων ενώ οι αποδόσεις διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
  • Η εφαρμογή του συστήματος συναλλαγών του ΚΜΟ-200 με τις “παραλλαγές” του επί μετοχών, συνήθως δίνει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τις αποδόσεις που δίνει επί δεικτών.
  • Το “σύστημα συναλλαγών” του ΚΜΟ-200 και των “παραλλαγών” του, δίνει υψηλότερες αποδόσεις σε “επιθετικές” μετοχές, ενώ υστερεί όταν εφαρμόζεται σε μετοχές “καλών” εταιριών οι οποίες δεν πραγματοποιούν μεγάλες διακυμάνσεις.
  • Το “σύστημα συναλλαγών” του ΚΜΟ-200 δίνει εντυπωσιακές (τόσο, που είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτές) αποδόσεις σε μία μετοχή όταν, τα σήματα λαμβάνονται όχι από την εφαρμογή του συστήματος στην ίδια τη μετοχή, αλλά από την εφαρμογή του στο Γενικό Δείκτη.
  • Το “σύστημα συναλλαγών” του ΚΜΟ-200 πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις όταν εφαρμόζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο και ως σήματα λαμβάνονται τα σήματα που παράγονται από την εφαρμογή του στο Γενικό Δείκτη.

Οι αγοραστές του βιβλίου θα μπορούν να έχουν τακτική ηλεκτρονική ενημέρωση για θέματα που αναλύονται σ’ αυτό, για διάστημα ενός έτους από την αγορά του. Για την παροχή της υπηρεσίας αυτής θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικό αντίγραφο της απόδειξης αγοράς σε ένα από τα δύο παρακάτω e-mails: α) [email protected], β) [email protected].

Σελίδες: 182
ISBN: 9789607787088