Eπισημάνσεις και χαρακιές για τους traders του Χ.Α (24/04) – Mέρος 2

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – GREEK FINANCE FORUM: Στα 1,9500 ευρώ, στο +1,14% έκλεισε την προηγούμενη Πέμπτη η μετοχή της και στο +0,74% στα 1,9645 ευρώ χθες, αφού κάποιες στιγμές ξεπερνούσε και τα 2,0000 ευρώ. Και με τη διαγραμματική εικόνα να έχει βελτιωθεί, ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα είναι η παραμονή υψηλότερα των 1,8700 – 1,8900 ευρώ. Χαμηλότερα, ισχυρές είναι οι στηρίξεις στα επίπεδα των 1,7700 – 1,7800 και κυρίως των 1,6500 – 1,6600 ευρώ.

  • Αυτές οι τελευταίες μαζί με τα 1,6100 – 1,6200 ευρώ, στην περίπτωση μιας ξαφνικής νευρικότητας στο Χ.Α. δεν θα πρέπει να χαθούν, αφού τότε θα μιλήσουμε για σημαντική επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας της αγοράς.
  • Τώρα με βάση την παραμονή υψηλότερα των 1,8700 – 1,8900 ευρώ. Ο μεγάλος στόχος είναι τα επίπεδα των 2,1800 – 2,1900 και 2,4700 – 2,4900 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – GREEK FINANCE FORUM: Αν και ξεκίνησε με κέφια (περίπου +0,80%) στο μοτίβο και των διεθνών χρηματιστηρίων, στο χαμηλό ημέρας και με οριακές απώλειες 0,26% έκλεισε την Τρίτη το Χ.Α., στην πρώτη συνεδρίαση μετά το Καθολικό Πάσχα. Και με το τζίρο μετά το μεσημέρι να κατεβάζει σημαντικά ρυθμούς (52,2 εκατ. ευρώ συνολικά), δεν αποκλείουμε στις δύο συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το δικό μας Πάσχα, η εικόνα της αγοράς να είναι παρόμοια.

  • Λίγο πολύ δηλαδή, σταθεροποιητικές συνεδριάσεις, με κινήσεις πέριξ των σημαντικών (από άποψης τεχνικής ανάλυσης) 780 μονάδων (έκλεισε χθες στις 776,40 μονάδες στο -0,26%, με υψηλό ημέρας τις 785,31 μονάδες).
  • Θυμίζουμε, πως η διάσπαση της ισχυρής αντίστασης στις 780 μονάδες είναι ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη φάση (κάτι το οποίο θα έστελνε την αγορά στις 800 – 810 μονάδες, κάνοντας μας να μιλήσουμε για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της μακροπρόθεσμης τάσης).

****

APOSTOLOS MANTHOS – ΔΕΗ@1,5870 ευρώ και -11,85%: ‘Εφτασε έως την πηγή της αντίστασης των 1.8500€ αλλά δεν μπόρεσε να ποτιστεί. Σημείο στήριξης τώρα τα 1.5400€

****
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – [email protected],28 και +0,23% (υψηλό του στις 2017 μονάδες που είναι και το ανώτερο για το 2019): Βαδίζει αγκαζέ με τις 2000 μονάδες έχοντας όμως απλωθεί υπέρμετρα για να πιάσει την άνω πλευρά του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού…

****
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΚΕΚΡΟΨ…+6,79% στα 1,7300€: Σαν να θέλει να δοκιμάσει το σημαντικό επίπεδο των 1.8500€

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝΕκδόσεις : EUROCAPITAL

Ημ. Έκδοσης:07/2016

Τιμή : 15,00 € (Με ΦΠΑ: 6,00%)

Διαθεσιμότητα : Aμεσα διαθέσιμο

Το βιβλίο “ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ” του Γιάννη Σιάτρα είναι το αποτέλεσμα μίας πολυετούς περιόδου εμπειρικών παρατηρήσεων και έρευνας. Με το βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας προτείνει προς το επενδυτικό κοινό ένα νέο και απλό σύστημα συναλλαγών στα χρηματιστήρια, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί απ’ όλους, ακόμη και από άτομα τα οποία δεν έχουν μεγάλη επενδυτική εμπειρία ή και γνώσεις.

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βασίζεται στον ιδιαίτερα δημοφιλή δείκτη Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών και σε παραλλαγές που αναπτύχθηκαν από τον συγγραφέα.

Στο βιβλίο, εξετάζονται οι αποδόσεις που πετυχαίνει το σύστημα του ΚΜΟ-200 ημερών και οι παραλλαγές του σε χρηματιστηριακούς δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, όσο και σε δείκτες ξένων χρηματιστηρίων. Παράλληλα, εξετάζονται οι αποδόσεις που πετυχαίνονται σε μετοχές. Τέλος, εξετάζονται οι αποδόσεις ενός χαρτοφυλακίου μετοχών το οποίο κινείται με βάση τα σήματα του συστήματος του ΚΜΟ-200.

Από την εξέταση αυτή προκύπτουν μερικά πολύ σημαντικά συμπεράσματα: Ο ΚΜΟ-200 επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε αγορές που πραγματοποιούν μεγάλες διακυμάνσεις (μία τέτοια είναι και η ελληνική αγορά).

Ο ΚΜΟ-200 δίνει υπερβολικά πολλά σήματα πράξεων και γι’ αυτό προέκυψε η ανάγκη για την εξεύρεση μεθόδων που θα περιορίζουν αυτό το μειονέκτημα. Έτσι αναπτύχθηκαν διάφορες παραλλαγές που τελικά συνθέτουν το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”.

  • Ο ΚΜΟ-200 επιτυγχάνει εξαιρετικά κέρδη, ενώ αποκλείει τις ζημιές για κάποιον που τον ακολουθεί για περίοδο 3 ετών και άνω, ακόμη και σε μία εξαιρετικά πτωτική αγορά, όπως ήταν η ελληνική κατά τα τελευταία χρόνια.
  • Με διάφορες προσαρμογές στην “αρχιτεκτονική” του ΚΜΟ (χρήση φίλτρων, χρήση “εξομαλυντών” και σημείων “υψηλού – χαμηλού”) ξεπερνιέται το μειονέκτημα των πολλών πράξεων ενώ οι αποδόσεις διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
  • Η εφαρμογή του συστήματος συναλλαγών του ΚΜΟ-200 με τις “παραλλαγές” του επί μετοχών, συνήθως δίνει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τις αποδόσεις που δίνει επί δεικτών.
  • Το “σύστημα συναλλαγών” του ΚΜΟ-200 και των “παραλλαγών” του, δίνει υψηλότερες αποδόσεις σε “επιθετικές” μετοχές, ενώ υστερεί όταν εφαρμόζεται σε μετοχές “καλών” εταιριών οι οποίες δεν πραγματοποιούν μεγάλες διακυμάνσεις.
  • Το “σύστημα συναλλαγών” του ΚΜΟ-200 δίνει εντυπωσιακές (τόσο, που είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτές) αποδόσεις σε μία μετοχή όταν, τα σήματα λαμβάνονται όχι από την εφαρμογή του συστήματος στην ίδια τη μετοχή, αλλά από την εφαρμογή του στο Γενικό Δείκτη.
  • Το “σύστημα συναλλαγών” του ΚΜΟ-200 πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις όταν εφαρμόζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο και ως σήματα λαμβάνονται τα σήματα που παράγονται από την εφαρμογή του στο Γενικό Δείκτη.

Οι αγοραστές του βιβλίου θα μπορούν να έχουν τακτική ηλεκτρονική ενημέρωση για θέματα που αναλύονται σ’ αυτό, για διάστημα ενός έτους από την αγορά του. Για την παροχή της υπηρεσίας αυτής θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικό αντίγραφο της απόδειξης αγοράς σε ένα από τα δύο παρακάτω e-mails: α) [email protected], β) [email protected].

Σελίδες: 182
ISBN: 9789607787088

Print Friendly, PDF & Email