Eπισημάνσεις και χαρακιές για τους traders του Χ.Α (17/5)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – Γενικός Δείκτης:

Το τέλος του μήνα θα πρέπει να τον βρούμε αποτυπωμένο με κάτω σκιά στο monthly candlestick και με κλείσιμο πάνω από τη ζώνη των 750 με 740 μονάδων για να μπορέσουμε να πούμε ότι πάμε για ένα θερμό χρηματιστηριακά καλοκαίρι με στόχο το επίπεδο των 850 με 895 μονάδων

EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ@1,5520 ευρώ – Ηλ.Ζαχαράκης:

Το πιο ενδιαφέρον γράφημα του ομίλου Βιοχάλκο με μία εταιρία που κάνει από τις μεγαλύτερες επενδύσεις  το επόμενο διάστημα με στόχο τον διπλασιασμό του τζίρου. Το πιο πιθανό είναι, αν αποκτήσει μεγαλύτερο free float, να μπει και στον ftse25. Τεχνικά και όσο κρατάει το 1,50 επίπεδο, έχει όλα τα φόντα να δοκιμάσει και πάλι ανοδική κίνηση. Το 15840 δίνει είσοδο ενώ το 161 και 173 είναι οι κοντινές αντιστάσεις μας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – GREEK FINANCE FORUM:

Το μόνο σίγουρο είναι πως το χθεσινό +0,50% δεν μας έπεισε πως τα χειρότερα τελείωσαν, με την νευρικότητα του Χ.Α. (και γενικά των αγορών) να πιστεύουμε πως θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα το δούμε στο ταμπλό.

Αυτό που σίγουρα πάντως θέλουμε σε αυτή τη φάση είναι ο ΓΔ να απομακρυνθεί από τα σημαντικά επίπεδα των 725 – 730 μονάδων (έκλεισε στις 726,51 μονάδες). Και παράλληλα και ίσως και το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι ο τραπεζικός δείκτης να επιστρέψει επιτέλους και να σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων, στα όρια των οποίων κινείται κατά τις τελευταίες ημέρες.

ΑΔΜΗΕ@1,7300 – GREEK FINANCE FORUM:

Σε ένα σύντομο σχόλιο τώρα για τον ΑΔΜΗΕ, η οποία χθες αντίδρασε για 5η συνεδρίαση, με κλείσιμο στα 1,734 ευρώ, +3,46% (με αυξημένο όγκο συναλλαγών 170.243 μετοχές). Αν υπάρχει ένας στόχος σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Αυτός είναι η επιστροφή υψηλότερα των 1,74 – 1,75 ευρώ. Μια τέτοια επιστροφή θα κάνει και πάλι την κατάσταση πλήρως θετική, με προσδοκίες για κίνηση προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, με σημείο αναφοράς τα υψηλά στα του Μαρτίου και τα 1,89 – 1,90 ευρώ.

MYTIΛHNAIOΣ@1,7300 – GREEK FINANCE FORUM:

Στα 9,00 ευρώ (-0,17%) έκλεισε χθες η μετοχή της Μυτιληναίος, με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιβαρυνθεί και εδώ. Και να υπάρχει φόβος για τη συνέχεια. Αν υπάρχει ένας στόχος σε αυτή τη φάση είναι να επιστρέψει η μετοχή υψηλότερα των 9,10 – 9,20 ευρώ.

Και αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος η μετοχή να φύγει σημαντικά χαμηλότερα. Με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 8,80, 8,60 – 8,70 και κυρίως 8,30 – 8,40 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ@1,6700 ευρώ – Απ.Μάνθος:

Παραμένει εγκλωβισμένος στο γνωστό εύρος τιμών και κυρίως κάτω από τα 1,8500 ευρώ μέχρι να γίνει… Κούγκι..!!!

ΒΙΟΧΑΛΚΟ@2,9600 ευρώ – Απ.Μάνθος: Εάν χάσει το όριο των 3€ τότε πλέον θα αρχίζουμε να βλέπουμε στο βάθος τη στήριξη των 2.80€. Με χαμηλό χθες στα 2,9750 ευρώ στο -0,34%.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email