Επιλογές και σχόλια για τους επενδυτές του Χ.Α (23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

EXONTAΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ (δεν πρέπει να έχετε παράπονα, είχατε προειδοποιηθεί εγγράφως), θα μπορείτε πλέον να (παρ)ακολουθείται τα τερματικά τεκταινόμενα χωρίς άγχος ενώ παράλληλα θα είσθε σε θέση να (ανα)διοργανώνεται τα του οίκου σας, δηλ. του χαρτοφυλακίου σας με περισσή άνεση.

  • Όπως βλέπετε, η… κολώνα του Χ.Α. (τρομάρα της και σε αυτή, αλλά πιο πολύ σε αυτούς που την θεωρούν και το χειρότερο την αποδέχονται ως τέτοια, δηλ. κολώνα και στυλοβάτη!!) δεν τραβάει με τίποτα. Μην ασχολείσθε φίλοι μας. Όταν έπρεπε, πρώτοι βγήκαμε και τα γράψαμε. Η κίνηση έγινε και ήταν χορταστική. Ας βγάλουν οι άλλοι… Αν βγάλουν…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ γίνονται συγκριτικά και αναλογικά, άλλη η βαρύτητα των Μεγάλων Χαρτιών, διαφορετική των Μεσαίων, το ίδιο των Μικρομεσαίων και εντελώς ξεχωριστή των Μικρών.

  • Τα τελευταία απευθύνονται σε μικροεπενδυτές που θέλουν αποδόσεις αντιστρόφως ανάλογες του μικρού ρίσκου που αναλαμβάνουν.
  • Εφ’όσον φυσικά πρόκειται περί υγιών εταιρειών που υστερούν αδικαιολόγητα και κόντρα σε κάθε λογική.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΑΔΜΗΕ: Κάποιοι έχουν πληρώσει για το 24% του ομίλου το ποσό των 320 εκατ. (1,35 δισ. υπολογίσθηκε εν έτει 2016 το 100%). Και θέλουν να βγουν κερδισμένοι στην επένδυση τους. Κάντε τους υπολογισμούς σας, στο που θα κάνουν π.χ “Breakeven”. Αφήστε τώρα, που τους άνοιξε ξανά η όρεξη αφού τους δίνεται η ευκαιρία…

ΤΕΝΕΡΓ: Το σημερινό μας ήταν άκρως επεξηγηματικό, η μετοχή κόντρα στο κλίμα, στο +1,6% στα 7,4700 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο σημερινό DEALnews υπάρχει ρεπορτάζ στη σελ. 56 για εκδήλωση ενδιαφέροντος της GRECOTEL  με ξένο συμπαίκτη. Όμως υπάρχει πολύ ισχυρότερος ενδιαφερόμενος.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ-απάντηση: Αν… κουραστήκατε, πουλήστε τα – υπάρχουν αγοραστές, άλλωστε αρκετά κερδίζετε. Να κάνετε αυτο που σας λέει η διάθεση σας.

PROFILE – απάντηση: Υπάρχει σχετική αναφορά πιο κάτω.

ΔΕΗ -απάντηση: Και πάλι καλά να λέτε… Κατοχύρωση κερδών…

ΑΝΑΦΟΡΕΣ 

Μια διαχρονικά αξιοπρεπής παρουσία στο ταμπλό του Χ.Α, που όμως…

ΑΦΟΥ Η ΑΓΟΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, αντί να γράψουμε τις συνηθισμένες γραφικότητες με το ποιες ανεβαίνουν, ποιές κατεβαίνουν, τι λένε οι αναλυτές και όλες αυτές τις σάλτσες προτιμήσαμε – για σήμερα και για την ώρα – να σας παραθέσουμε & αναλύσουμε έναν όμιλο και την μετοχή του που δεν απολαμβάνουν [πάντα συγκριτικά και αναλογικά] της προσοχής που αξίζουν από την αγορά. Μετά την απαραίτητη διόρθωση από τα υψηλά 15ετίας στα €1,900, η μετοχή σταθεροποιήθηκε στην περιοχή…

EΛΚΥΣΤΙΚΗ ΤΡΙΔΑ για μικροεπενδυτές (χαρτοφυλάκια έως 15.000 ευρώ) και όχι μόνον: Να σας κάνουμε το χατίρι… ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ – ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Αν θέλετε, βάλτε και τον ΑΔΜΗΕ.

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΔΕΙΚΤΕΣ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΟΧΕΣ: Θυμηθείτε τι συνέβη σε όσους κοιτούσαν δείκτες και τι, σε όσους αγόραζαν ποιοτικές, δυναμικές μετοχές (ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ, ΠΕΤΡΟ, ΕΥΠΙΚ, ΠΡΟΦ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και δεκάδες ακόμη). Φύγετε από τον… γνωστό αρρωστημένο νταλκά. Τα λεφτά σας χάνετε, την ώρα σας, την ψυχική ηρεμία σας.

PROFILE: Στις αρχές του Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει εξαμηνιαία αποτελέσματα, που αν συνάδουν στο growth του 1ου τριμήνου θα  δικαιολογούν στο έπακρο τιμές άνω των 4,2000 με 4,5000 ευρώ. Τα εξελιγμένα προϊόντα της διεισδύουν στις ξένες αγορές χτυπώντας επάξια FinTech κολοσσούς, κλείνοντας έτσι σημαντικά deals που θα της αποφέρουν ισχυρά έσοδα για πολλά χρόνια.

Το στοιχείο αυτό και πολλά άλλα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιων leader στον κλάδο βάζοντάς την  στη λίστα των προς επιθετική εξαγορά σε πολύ υψηλότερα νούμερα, όπως προσφάτως διέρρευσε με το Temenos Group. Έντονο ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς υπάρχει και για το treasury sharesαπό τις αγορές ιδίων  γεγονός όπου εάν τελεσφορήσει θα δώσει σημαντική ώθηση στη κερδοφορία της εταιρείας μιας που έχει ένα μέσο όρο πέριξ των 2 ευρώ ενώ δεν θεωρείται απίθανο να δοθεί ένα καλό δώρο προς τους μετόχους.

Τα ισχυρά διαθέσιμα της εταιρείας (άνω των 12 εκατ.) τα διαχειρίζεται ένα πολύ καλό «team» οικονομολόγων που προσδίδουν νέα αξία στη κερδοφορία, κάτι που ήδη οι οικονομικοί αναλυτές το έχουν ανακαλύψει στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ μέσω εμπεριστατωμένη έρευνας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κάποια θεμελιώδη εξαγορά.

Επίσης η είσοδος της Profile στο FTSE MID 40 την έχει ισχυροποιήσει σημαντικά στα ραντεβού με τους ξένους θεσμικούς στα μέσα Σεπτεμβρίου στο  Annual Greek Roadshow  στο Λονδίνο. Από διαγραμματικής ανάλυσης είναι εύκολο κάποιος να διακρίνει στο εβδομαδιαίο chart τιμών τα νέα ιστορικά υψηλά σε daily close και την ανοδική δραπέτευση προς την επόμενη αντίσταση των 4,7000 ευρώ.

Τέλος, ας μη ξεχνάμε ότι η Eurobank Equities έδωσε προσφάτως ως δίκαιη τιμή  με βάση τους πολλαπλασιαστές του κλάδου και την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών τα 5,900 με 6,0000 ευρώ ενώ πιθανές κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων θα οδηγήσουν σε περισσότερη αξία, προσθέτοντας ως και 1,80 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email