Eπιλογές από το κάτω ράφι του X.A & Απαντήσεις (12/5/2020)

  • ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για ΙΝΤΕΚ, SPACE, PERFORMANCE, REVOIL, MOYZK, EKTEΡ, KEKΡOΠA, MEBAKO, BYTE, ALOYMYL, MAΘΙΟΣ…  

ΙΝΤΕΚ: Πολλά γράφονται και θρυλούνται. με την μετοχή της σε πιάνει πάντως ο ύπνος στο ταμπλό. Μςρικές στιγμιαίες εκλάμψεις και μετά άκρα του τάφου σιωπή. Παραμένει πάντα φτηνή, να μην ξαναγράφουμε τα πως και τα γιατί…

SPACE: Όταν πέφτει η συγκεκριμένη σε χειμερία νάρκη, αφήστε την καλύτερα. Για να γλυτώστε και τα ψυχοφάρμακα. ‘Αλλωστε, η αποτίμηση της δεν την αδικεί σε αυτό το κλίμα. Παραμένει όμως πάντα μία εταιρεία που ενημερώνει με άψογο τρόπο την χρηματοοικονομική της κατάσταση.

  • Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Δίδασκε και πριν 10 και 15 χρόνια!! Ήταν και ο λόγος που την προσέξαμε και την φέραμε ενώπιον των επενδυτών με τιμές περί τα 1,0000 και 1,5000 ευρώ. Και αφού ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών, ξαφνικά έκανε μπράφ και απογειώθηκε στα 6,00 και 6,50 ευρώ. Διακράτηση αφού έχει υποχωρήσει στα πέριξ των 4,0000 ευρώ.

PERFORMANCE: Έχει αναλυθεί με το Νι και με το Σίγμα. Δεν μας αρέσει όμως (όπως και πολλές άλλες) που δεν έχει γνωστοποιήσει, πότε επιτέλους θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα χρήσης 2019. Η αντίστοιχη του 2018 ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

  • ΣΣ μ/μ: Οι μετοχές αυτές δεν είναι για να τα κονομάνε οι traders της συμφοράς και οι του… ξαπλόπουλου. Αφορούν αποκλειστικά μικροεπενδυτές των 5000 και 10000 ευρώ που θέλουν να έχουν μία απόδοση τέτοια που να βελτιώνει κατά τι το βιοτικό τους επίπεδο ή στην χειρότερη των περίπτωση να μην τσακίζει τα λεφτάκια τους. Με μία διασπορά 5 μέχρι 7 μετοχών το πολύ και με εναλλαγές όταν αρχίζει κάποια ή κάποιες εξ αυτών να αποδίδουν.

Δεν έχει πάθει τίποτα, απολύτως τίποτα, ο μικροεπενδυτής που τοποθετήθηκε στο ξεκίνημα τους, ίσα ίσα μάλιστα έχει βγει κερδισμένος παρά την τερματική συμφορά. Αρκετοί κέρδισαν ή κερδίζουν ακόμη πολλά έως πάρα πολλά.

  • Δεν είναι για χόρταση αυτές οι μετοχές, ο μ/μ έχει εξ αρχής εξηγηθεί στους φίλους του μικροεπενδυτές πως να κινούνται και τι να προσέχουν. Οι οποίοι είναι άλλωστε o κυριότερος λόγος που ο μ/μ έφτιαξε αυτό το site.

REVOIL: Αντιλαμβάνεσθε το σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία στον κλάδο. Τι να σας απαντήσουμε; Τα πάντα ρει, αλλά όχι και έτσι… Να δούμε τώρα το 2019, αλλά και τι Guidance θα μας δώσει η διοίκηση της εταιρείας. Που πάντως σέβεται τον μικροεπενδυτή μέτοχο της, αλλά της έτυχε αυτή η συμφορά που πλήττει πάνω από όλους τον δικό της κλάδο.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Το 2021 πλησιάζει, οπότε θα λυθούν και όλες οι απορίες με τα … χρωστούμενα στους κληρονόμους που θα υποχρεωθούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Αλλιώς ήταν το 2018, άντε και το μισό του 2019 κι άλλιώς τώρα. Σου λέει ο άλλος,… που πάω να μπλέξω τώρα κ.λπ.

ΕΚΤΕΡ: Θα δούμε το 2019 και θα καταλάβουμε πολλά. Η διοίκηση – όπως ξέρουμε – χάλασε την φήμη και αξιοπιστία που είχε δημιουργήσει και αποκτήσει εν μία νυχτί… Σε αυτά τα επίπεδα δεν έχει κανείς να φοβηθεί και πολλά…

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Έχουμε γράψει προ πολλού για τις 23 Σεπτεμβρίου. Πριν αρκετούς μήνες…

  • ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στις 20 ΙΑΝ.2020: Έχουμε γράψει ότι η συζήτηση στις δικαστικές αίθουσες θα λάβει χώρα στις 23.9.2020. Για το αν τώρα η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα το σχετικό, τι να σας πούμε. Δεν είναι δική μας δουλειά.
  • ‘Ισως να μην της έχει κοινοποιηθεί η ημερομηνία συζήτησης. Η μετοχή πάντως δεν χρειάζεται να σας γράψουμε ότι είναι ΤΖΑΜΠΑ. Αλλά υπάρχει και το κόστος διακράτησης στη μέση, οπότε ο άλλος σου λέει γιατί να δεσμεύσω τα κεφάλαια μου; Έχω καιρό. Υπομονή επομένως.

ΜΕΒΑΚΟ: Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ιδιόρρυθμη περίπτωση. Ο μεγαλομέτοχος δεν δίνει sent για την πορεία της μετοχής του. Σε μία αγορά ξεκάθαρα ανοδικής τάσης λογικό ήταν κάποια στιγμή να τρέξει κι αυτή, αλλά και πάλι όχι και σπουδαία πράγματα. Αν δεν αλλάξει η τάση δεν πρόκειται να κινηθεί. Εντός, εκτός και επί τ’αυτά.

ΒΥΤΕ: Και ξαφνικά μετέθεσε την δημοσίευση για τις 29 Μαίου… Και πάλι καλά να λέμε, βλέποντας τις άλλες, τις υπόλοιπες. Εδώ έχουμε ολόκληρο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ να σε… φτύνει κυριολεκτικά, ενημερώνοντας μας ότι θα τα δημοσιεύσει στις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν λόγια; Από τι είναι φταιγμένοι άραγε αυτοί οι άνθρωποι; Προσωπικά θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω με τέτοιο δούλεμα… ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ 30 Ιουνίου…

ΑΛΟΥΜΥΛ: ‘Εχει πολύ δουλειά να γίνει εδώ… Παίχθηκαν και άγαρμπα παιχνίδια με περίεργες ανακοινώσεις, πουσαρίσματα στα υψηλά της μετοχής και τι να λέμε τώρα. Αλλά όταν πάς και αγοράζεις μία μετοχή με την τιμή της στην στρατόσφαιρα, δεν σου φταίει κανείς. Και να μην παραπονείσθε. Εθελέστα και παθέστα, λέμε στα χωριά μας…

ΜΑΘΙΟΣ: Και εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε με μία ιδιόρρυθμη περίπτωση. Οι μεγαλομέτοχοι δεν δίνουν σεντ για την πορεία της μετοχής τους. ‘Εβγαλε βέβαια δυνατή κίνηση γιατί ήταν πολύ υποτιμημένη. ‘Οχι ότι δεν είναι και τώρα…

 

ΚΟΥΙΖ: Σε ένα πολύπαθο κλάδο ξεχασμένο εδώ και πολλά χρόνια και ο οποίος θα έπρεπε να στηριζόταν από την εκάστοτε κυβέρνηση προσεχώς θα υπάρξουν εξελίξεις. Ήδη δρομολογούνται. Είναι στο χέρι των κκ Γεωργιάδη και Βορίδη να αλλάξουν την πορεία αυτού του κλάδου που μπορεί να ξαναγίνει παραγωγικός και να πρωταγωνιστήσει σε πανευρωπαικό επίπεδο.

  • Είναι ο μοναδικός άλλωστε σε πανευρωπαικό επίπεδο ή για να ακριβολογούμε ένας από τους δύο, αν υπολογίσουμε και την Ισπανία που υστερεί αφάνταστα συγκριτικά.

ΥΓ: ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΕΡΑΤΕΞ, ΝΑΚΑΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΣΠΥΡΟΥ και ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.