ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ (+ Επίλεκτος Ενεργειακή): Μία κλασική turnaround situation…

ΓΡΑΦΑΜΕ χθες το μεσημέρι….

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Τα πάντα ρει… Και που να τα ήξεραν όλα, αυτοί που την πιστεύουν και ειδικά σε forum του capital… (για να μην παραπονιούνται ότι κανένα οικονομικό site ασχολείται με την περίπτωση της).

  • Αρνητικό το γεγονός ότι είναι υπό ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, αλλά και οι ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟΤΕΡ, ΣΙΔΜΑ, ΜΠΤΚ, ΦΡΙΓΟ, ΕΣΥΜΒ, ΛΑΒΙ είναι και ΔΟΜΙΚΗ (ήταν)… Η κάθε μετοχή έχει την δική της τύχη, όπως όλοι μας… Το βράδυ – αν προλάβουμε – θα έχουμε ειδική αναφορά στη δική της περίπτωση. ΒΑΜΒΑΚΙ, ΒΙΟΑΕΡΙΟ, ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κλπ κλπ…

Δηλ. 315.000 τεμάχια, όσα κάνει υπό καλές συνθήκες στο 6μηνο. Κι όλα αυτά με τον πήχη ανεβασμένο κάθε φορά και υψηλότερα.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ(Ι): ΑΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ να μελετήσουμε εκτεταμένα το… φαινόμενο που ακούει στο όνομα ΕΠΙΛΚ. Χρειάζονται πολλές εργατοώρες και με τόση αναστάσωση στις Αγορές δεν υπάρχει τόσος ελεύθερος χρόνος. Πιστέψτε με, για να την μελετήσεις εις βάθος απαιτείται πολύς χρόνος. Είναι η δομή του ομίλου τέτοια, ενώ τα στοιχεία που έχουμε καλύπτουν την χρήση 1 Ιουλίου 2019 με 30 Ιουνίου 2020 και τώρα είμαστε στον Ιούλιο του 2021.

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ και… επιγραμματικά να αναφέρουμε από το ρεπορτάζ δημοσιογράφων που εκτιμούμε (κυρίως του φίλου Στέφανου Κοτζαμάνη) αλλά και δικών μας συνεργατών τα εξής

(Γνωστά ήδη αλλά τα ανακεφαλαιώνουμε για να τα πληροφορηθούν και οι ερωτώντες…

  • Τι συμβαίνει με την μετοχή της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ που κινείται εντυπωσιακά και με όγκους στο ταμπλό κόντρα σε όλη την υπόλοιπη Αγορά του Χ.Α.

Στον κλάδο της ενέργειας, η θυγατρική Eπίλεκτος Ενεργειακή πέρα από το φωτοβολταϊκό πάρκο των 9,99 Mw έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και τη μονάδα παραγωγής από καύση βιοαερίου ισχύος 5,252 Mw, επίσης στην περιοχή των Φαρσάλων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα της Ευρώπης, που θα ανεβάζει σταδιακά την παραγωγή της.

Κεφαλαιοποίηση 43,5 εκ. ευρώ για την Επίλεκτος ΕνεργειακήΣυγκεκριμένα κατά το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2019-Ιουνίου 2020 είχε παραγωγή 17,11 Mw (και ζημιογόνο αποτέλεσμα, λόγω του ότι βρισκόταν σε αρχικό στάδιο λειτουργίας), στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 -στο μισό δηλαδή χρονικό διάστημα- η παραγωγή έφτασε στα 11,474 Mw.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας έφτασε τα 17,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 10,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από το πρόγραμμα Jessica που διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή των μετόχων της εταιρίας.

Η θέση της μονάδας σε πλήρη λειτουργία, αναμένεται να αποφέρει στην Επίλεκτο έσοδα της τάξης των 8 εκατ. ευρώ και κέρδη 2 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα βρίσκεται εγκατεστημένη σε ιδιόκτητη έκταση της Επίλεκτος, στη θέση «7ο χλμ. της Ε.Ο. Φαρσάλων Λάρισας». Πέραν αυτών, η θυγατρική της εισηγμένης εξετάζει να δημιουργήσει μονάδα σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας, ισχύος 2,5 Mw και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Πολύ καλύτερα ξεκίνησε η φετινή χρονιά και για τις νηματουργίες, λόγω της ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό και των αυξημένων τιμών, με αποτέλεσμα η Επίλεκτος να αναμένεται ότι θα εμφανίσει σαφώς ισχυρότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά. Να σημειωθεί ότι ευνοείται σημαντικά και από την αλματώδη άνοδο της τιμής το βάμβακος αφού διατηρεί αποθέματα αξίας αρκετών εκατ. ευρώ ενώ η ίδια είναικαι παραγωγός με ιδιοκαλλιεργούμενες εκτάσεις.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα και την εξής απόφαση 

….


ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΕΣ οι ΑΠΕ είναι αποφασισμένο να υποστηριχθούν σε απίστευτο βαθμό.

  • Γιατί παράγουν έργο εντός της χώρας.
  • Γιατί δεν εξαρτώνται ούτε από τους γερμανούς, ούτε από τους κινέζους.
  • Γιατί η παραγωγή τους βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ το ζενίθ είναι πολύ μακρυά.
  • Και η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι εδώ… Εχει ξεφύγει από την αφετηρία και ίσως (λέμε ίσως) κάποιος μεγάλος όμιλος να το σκέπτεται. Π.χ. κάλλιστα μπορεί να κάνουν JOINT VENTURE για να φτιάχνουν μονάδες βιοαερίου. Αντιλαμβάνεστε, τι προοπτικές ανοίγονται…

Εκείνο δε που μας προκάλεσε ξεχωριστή εντύπωση, είναι η παρουσία στο ΔΣ της Εταιρείας προσώπου που ταυτόχρονα συμμετέχει στο ΔΣ πολύ μεγάλου ομίλου του Χ.Α και το οποίο είναι εξαιρετικά κατηρτισμένο (και) στο αντικείμενο “ΑΠΕ”.

ΣΧΟΛΙΟ: Στα χρηματιστήρια η κάθε μετοχή έχει και την δική της τύχη. Δεν είναι μόνον τα ΙΔΙΑ Κ/φ, τα P/e, P/Bv, Ev/ebitda κλπ κλπ. Μερικές φορές της χαμογελάει η τύχη εκεί που δεν το περιμένεις…

Μας προκάλεσε ξεχωριστή πάντως εντύπωση στην ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της στη χρήση 2019/2020 ήταν θετικές κατά 3,4 εκατ. ευρώ από αρνητικές 0,9 εκατ. το 2018/2019.

  • Και η μονάδα Βιοαερίου της δεν συνέβαλε, σχεδόν καθόλου σε αυτό το μέγεθος. Αφού ουσιαστικά τώρα ξεκινάει, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει που μπορεί να φτάσει, ειδικά με την (υπο) στήριξη ισχυρών κεφαλαίων (εiτε μεγάλου ομίλου, εiτε κάποιου fund που κυνηγούν τέτοιες εταιρείες)

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ – η εταιρεία και η μετοχή της θα μας απασχολήσουν αρκετά στα χρόνια που έρχονται. Και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα είναι ιδιαίτερα θετικά. Μία κλασική turnaround situation που μπορεί να προσφέρει μελλοντικά σημαντικές αποδόσεις σε όσους τοποθετηθούν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών της. Με σύνεση και με μέτρο πάντα.

Η κατά 100% θυγατρική του ομίλου εταιρεία της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται ως γνωστόν στο ΧΑΚ και επιδίωξη της διοίκησης της είναι η εισαγωγή της στο Χ.Α μόλις αποτυπωθούν και στο χαρτί τα ιδιαίτερα ενισχυμένα- ως αναμένονται – αποτελέσματα της χρήσης 2020/2021

  • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ πριν ακριβώς μία επταετία: 0,4200 ευρώ
  • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ πριν ακριβώς δύο επταετίες: 1,3100 ευρώ

https://www.stiafilco.com/wp-content/uploads/2021/05/BioGasFarsala311220APO.pdf

https://www.stiafilco.com/wp-content/uploads/2021/05/Volt311220APO.pdf

https://www.stiafilco.com/wp-content/uploads/2020/10/Energy300620ISO.pdf

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Ο όμιλος εκκοκιστηρίων βάμβακος Επίλεκτος (ΕΠΙΛΚ)  δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά στις πωλήσεις νημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ενώ συγχρόνως αρχίζει και απολαμβάνει τα πρώτα κερδοφόρα μηνύματα από τη μονάδα βιοαερίου 5.252 MW στα Φάρσαλα, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτούμενη από φυτικά και ζωικά απόβλητα.

Η «Επίλεκτος Ενεργειακή» στην οποία ανήκει η μονάδα βιοαερίου μαζί με ένα φωτοβολταϊκό σταθμό 10 MW αναμένεται σύμφωνα με τα πλάνα του Επίλεκτου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η μετοχή της ΕΠΙΛΚ η οποία βρίσκεται στην επιτήρηση έχει πραγματοποιήσει στο μηνιαίο διάγραμμα τιμών ένα τεράστιο 7ετές  «μάζεμα» των όποιων ρευστοποιήσεων προετοιμάζοντας το έδαφος για αμιγώς καλύτερες μέρες.
Ως σημείο έγερσης των αγοραστών εντοπίζεται η περιοχή των 0,30 ευρώ. Δυνατό πάτημα και πέρασμα πάνω από εκεί θα ανάψει το πράσινο φως για την προσέγγιση της επόμενης σημαντικής αντίστασης των 0,60 ευρώ.

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.