Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»:Τιμητικό βραβείο στον Δρ. Αθανάσιο Κελέμη

Από αριστερά: Νικόλαος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Τιμητικό βραβείο για την πολυετή προσφορά του στην ενίσχυση του ελληνογερμανικού επιχειρείν, τη στήριξη των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των ελληνογερμανικών  σχέσεων και των δεσμών συνεργασίας των δύο χωρών, έλαβε ο Δρ. Μηχ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», που απονεμήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το τιμητικό βραβείο απένειμε στον Δρ. Μηχ. Αθανάσιο Κελέμη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος εξήρε τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου για την πολύτιμη συμβολή του στην οικοδόμηση ισχυρών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι για την ελληνική οικονομία η διάχυση των γερμανικών επενδύσεων στην περιφέρεια, με τη δημιουργία σύγχρονων δομών παραγωγής και τη χρηματοδότηση νέων θέσεων εργασίας, που δίδουν τη δυνατότητα στους νέους εργαζόμενους να παραμένουν στις πόλεις τους και να μην ακολουθούν τη γνωστή «οδό» προς τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ο Δρ. Αθ. Κελέμης, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ότι η στήριξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων είναι για τον ίδιο κάτι περισσότερο από αυτονόητη και δεσμεύθηκε πως, όχι μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αλλά και διότι το πιστεύει πραγματικά, θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, συνδράμοντας παράλληλα τα μέγιστα, προκειμένου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο να διευρύνει περαιτέρω το πεδίο δράσης του προς αυτή την κατεύθυνση.

Από αριστερά: Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου – Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Μέλη του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητηρίων και ανώτατα στελέχη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη εκδήλωση της Palladian Communications για τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», στην οποία διακρίθηκαν οκτώ γερμανικές εταιρείες, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Χρυσοί χορηγοί των βραβείων ήταν η Alpha Bank, η ΔΕΗ, η ΕΥ κι η PreZero. Αργυρός χορηγός ήταν η Εθνική Ασφαλιστική και χορηγός μεταφοράς ήταν η Volvo Σφακιανάκης.

Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», αποτελεί μια πρωτοβουλία της Palladian Communications, η οποία το 2021 κλείνει 20 χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.