Επί του Πιεστηρίου – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (31.12.2021)

ΙΛΥΔΑ*: Εδινε πολυήμερες ευκαιρίες αγορών με τιμές κάτω των 1,3000 ευρώ, εκεί γύρω στα 1,2500…

Και σε όσους ειρωνεύονταν*** και ειρωνεύονται επιλογές σαν και την δική της που δεν είναι του κύκλου τους (μεγαλολεφτάδες(sic) γαρ ή σνομπ του ταμπλό) έχουμε να τους πούμε…

 1. Στο ΧΑ δεν είναι μόνον η αφεντιά σας, δεν είναι το ταμπλό μόνον ο δικός σας χώρος…
 2. Και ο μμ δεν δiνει δεκάρα για τεχνική ανάλυση των δεικτών, αλλά βλέπετε ότι παρέχει άπλετη κάλυψη γιατί σέβεται αυτούς που ασχολούνται μαζι της.
 3. Υπάρχει και ο μικρός επενδυτής των 1000 ευρώ, ναι, ναι αυτός που ευχαριστιέται να βγάλει έστω και 200 ευρώ έξτρα γιατί ξέρει και τα εκτιμά.
 4. Το ταμπλό δεν είναι μόνον οι… αλογομούρηδες ή οι μεγαλοπαρμένοι που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν.
 5. Είναι και ο επαγγελματίας διαχειριστής που διαχειρίζεται μερικές εκατοντάδες εκατ. ευρώ και θέλει να βγάλει μια απόδοση ανώτερη – αν μη τι άλλο – του δείκτη.
 6. Είναι και ο ιδιώτης επενδυτής.
 7. Ειναι και ο χομπίστας, που θέλει να γεμίζει την μέρα του με όλα όσα τον ευχαριστούν.
 8. (Για μας πάνω από όλους)… Είναι ο και ιδιώτης μικροεπενδυτής.
 • Να ξέρουν τα τρολάκια στα forum του capital ότι ο μ/μ τον οποίον αποκάλεσαν μέχρι και ως εμετική φυσιογνωμία(!!) αν ήθελε θα τους είχε τελειώσει νομικά. Αλλά δεν ασχολείται με κατακάθια της κοινωνίας…    

****

21/12

 • ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προστιθέμενη αξία 50 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και 500.000 νέες θέσεις εργασίας μπορεί να εισφέρει ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) έως το 2024, σύμφωνα με τη στρατηγική μελέτη, που εκπόνησε η Deloitte για λογαριασμό του ΣΕΠΕ.

 • Η μελέτη διαπιστώνει ότι, με την αξιοποίηση των κονδυλίων της ΕΕ που θα διατεθούν για την ψηφιοποίηση της οικονομίας και δη του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κλάδος ΤΠΕ μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα €7,8 δισ. το 2022.

ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ που ήδη πρωταγωνιστεί και που θα εξακολουθήσει να παραμένει στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας που μέχρι πρότινος και επί δεκαετίες ολόκληρες παρέμενε ουραγός ανάμεσα στα ανεπτυγμένα κράτη.ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τις μετοχές των εταιρειών της εναλλακτικής αγοράς (ΠΕΡΦ, REALCONS) αλλά εξυπακούεται ότι η ΠΕΡΦ είναι μία κατηγορία από μόνη της!

 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ έως και ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ οι αποδόσεις όλων σχεδόν στο ταμπλό του Χ.Α στη τρέχουσα χρήση αλλά και προηγουμένως.
 • SPACE: Απουσιάζει, γιατί την έχουν κατατάξει στον κλάδο των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ με συμμετοχή… 0,53% αφού ο ΟΤΕ κατέχει το 99,47%. Για εμάς ανήκει στην εν θέματι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και φυσικά παραμένει μία από τις ΤΟΠ επιλογές μας.
 • ΛΟΓΟΣ, ΚΟΥΑΛ, ΣΠΙ: Ησσονος δυναμικής και συμμετοχής με φτωχά μεγέθη και αποτελέσματα ανεξάρτητα του τι μπορεί να κάνουν στα τερματικά.
 • ΙΛΥΔΑ: Υπάρχουν λόγοι που δεν την συγκαταλέγουμε μαζί με τις προαναφερθείσες τρεις… Κι αυτό γιατί διαθέτει σχεδόν τους υγιέστερους δείκτες, αναλογικά και συγκριτικά με την διετία 2022/2023 να αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον…

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

ΔΡΟΜΕΑΣ: Αυτές τις καταστάσεις τις εκμεταλλεύεται κανείς και δεν επιτείνει την χειροτέρευση τους ρευστοποιώντας. Με τιμή 0,3500 και 0,3600 ευρώ (χαμηλό – υψηλό 2021 στα… 0,3480 με 0,5800) τι νόημα έχουν οι πωλήσεις εδώ κάτω στα… 0,3500 με 0,3600 όταν η εταιρεία είναι μοναδική στο είδος της και έχει μέλλον, προοπτικές;

 • Και με καθαρή αξία σχεδόν 0,8000 ευρώ; Υπομονή, επομένως, δεν αξίζει πλέον να πουλάτε εδώ κάτω επειδή τα δυο αδέλφια δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους. Και αυτός που ρευστοποιεί, σιγά να μην δώσει την περιουσία του εδώ κάτω… Και αν τα βρουν; αν συμβιβαστούν;;;

ΤΕΧΝΙΚΑ: Ρωτήσαμε (Γ.Κ) και μάθαμε… Μας είπε…

 • Τώρα στα 0,35 με 0,36 ευρώ είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι παρόμοιο μιας που και διαγραμματικά η μετοχή ακουμπάει πάνω στην πολύ ισχυρή περιοχή στήριξης των 0,35 ευρώ. Πρώτος ανοδικός στόχος στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο, τα 0,4400 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Εμείς απλά περιμένουμε για την εκδίκαση που προσδιορίστηκε για τις 23 Ιανουαρίου 2022 και της οποίας προδίκασαν και το αποτέλεσμα. Επειδή μπορεί να έγινε τυπογραφικό λάθος (23 πέφτει Κυριακή) θα περιμένουμε και την 24η Ιανουαρίου και την 25ή και την 26η και πάει λέγοντας – πόσες φορές να το γράψουμε ότι αυτό που γράφτηκε είναι ψέμματα; Και βάζω την υπογραφή μου εγώ!

ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ και κάτι ακόμα…  Φάγανε τα χαρτιά από Αμοιβαίο, αλλά έπρεπε να βρεθεί μία δικαιολογία!! Βρωμιά και δυσωδία και την έπεσαν μετά στο μ/μ ότι την πάτησε!!!!! Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ!


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Αργά και βασανιστικά ο ΓΔ πλησιάζει την αγαπημένη του ζώνη στις 900 μονάδες επίπεδο που έχουμε κουραστεί να βλέπουμε αρκετά χρόνια.

 • Η απόδοση του έτους κλείνει με κέρδη πέριξ του 10% για τον ΓΔ, 11% για τον ftse, 34% για τον ftsem, 11% για τον τραπεζικό,  με πρωταθλητή τον δείκτη τεχνολογίας με απόδοση της τάξεως του 96%!