Εως τις 12 Νοεμβρίου η ολοκλήρωση των εργασιών στη σήραγγα Λουμπάρδα στην Αθηνών – Σουνίου

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του ρήγματος στη σήραγγα Λουμπάρδα (Τρύπα Καραμανλή) στο ρεύμα προς το Σούνιο προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία έως τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως διαπίστωσε σε αυτοψία ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα των εργασιών και διαπίστωσε ότι το έργο είναι στη φάση εφαρμογής συρματοκιβωτίων, αφού προηγήθηκε καθαρισμός των βράχων και των σαθρών σημείων. «Η σήραγγα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου με νέα ασφαλτόστρωση και φωτισμό led, ενώ από τον Δεκέμβρη θα τοποθετηθούν συρματοπλεγμάτα στα πρανή του βουνού με στόχο το έργο να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία και -πάνω από όλα- όρους ασφάλειας στη διέλευση των οχημάτων».
Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν στον κ. Πατούλη, ο διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης και ο σύμβουλος σε θέματα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, οι εργασιές αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαίρεση βράχου, συνολικού βάρους περίπου 100 τόνων, πλήρη υδροβολή όλου του εσωτερικού της σήραγγας και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων μήκους 70 μ. πριν από τη σήραγγα σε ύψος 4 μ. Θα ακολουθήσει κατασκευή κρασπέδων, ασφαλτόστρωση και διαγραμμίσεις με φωτισμό led πριν και μετά τη σήραγγα.
Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τοποθέτηση πλεγμάτων πριν και μετά τις σήραγγες, σε συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί πριν από την εορταστική περίοδο.