EOS Energy και η αναπτυσσόμενη Βιομηχανία Αποθήκευσης Ενέργειας (από τον… αμερικάνο)

EOS Energy …. εδώ ….
Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό EOSE … εδώ ….
Αριθμός μετοχών : 48.500.000 μετοχές

Παρουσίαση EOS … εδώ

Το SPAC – B. Riley Principal Merger Corp. II
Τον Ιούνιο του 2019, εκδόθηκαν για τη Β. Riley Principal 4.375.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – BMRG.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. Κατόπιν, την 22 Μαίου του 2020, ακολούθησε η εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.

Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 17.500.000 μετοχές, στην τιμή των 10 δολαρίων. Η εταιρεία SPAC – BMRG εισάγεται στον NYSE.
Συγκεντρώθηκαν 175.000.000 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής BMRG εδικαιούτο το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ο συνολικός αριθμός των ενταλμάτων είναι 9,075 εκατομμύρια.

Η συμφωνία της συγχώνευσης
Το Σεπτέμβριο του 2020 το Spac συνάπτει συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρεία EOS Energy Storage.

Η συνένωση επιχειρήσεων υπολογίζει την αποτίμηση της Eos (προ συμφωνίας) περίπου σε 290 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία θα παρέχει στην Eos περίπου 225 εκατομμύρια δολάρια πρόσθετης νέας χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων 40 εκατομμυρίων δολαρίων εσόδων από ένα πλήρως υποστηριζόμενο PIPE από το B. Riley Financial.

Από τις 16 Νοεμβρίου 2020, με το κλείσιμο της συνένωσης επιχειρήσεων, η Εταιρεία θα μετονομαστεί σε “Eos Energy Enterprises, Inc.” και θα διαγράψει τις μονάδες της, τις κοινές μετοχές και τα εντάλματα από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η κοινή μετοχή και τα εντάλματα άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 17 Νοεμβρίου 2020 στο Nasdaq με τα σύμβολα μετοχών “EOSE” και “EOSEW“, αντίστοιχα.


Τελικά ανακοινώθηκε ότι το 37% των 17.500.000 συνολικών μετοχών της κοινής μετοχής της κατηγορίας Α του Spac – BMRG, δηλαδή 6.442.195 μετοχές, υποβλήθηκαν σε εξαργύρωση, αφού δεν δέχτηκαν να συγχωνευθούν με την Eos Energy Storage LLC (“Eos”).
Οπότε η αξια της εταιρείας είναι 485 εκατ δολάρια με τιμή 10 δολάρια ανά μετοχή και η εταιρεία ΕOS θα έχει τελικά πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στη διάθεσή της κατά το κλείσιμο της συνένωσης επιχειρήσεων.


Ο συνδυασμός επιχειρήσεων, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, αποτιμάει το Eos σε μία αξία 485 εκατομμύρια δολάρια που αναλογεί σε περίπου :

 • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 9,5 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2021)
 • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 1,8 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2022)
 • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 0,65 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2023)
 • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 0,48 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024)


Η Eos ιδρύθηκε  το 2008, έχει την έδρα της στο Edison του Νιου Τζέρσεϋ. Κατασκευάζει και εμπορεύεται το σύστημα μπαταρίας Eos Znyth®.

Από την ίδρυσή της, η Eos έχει πουλήσει μόνο δέκα (10) συστήματα μπαταριών Eos Znyth ® DC στους πελάτες της. Η Eos άρχισε να εμπορεύεται τα προϊόντα της μόλις το 2018 και ενώ οι ερευνητικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες απέδειξαν επιτυχώς την αποτελεσματικότητα του συστήματος της αποθήκευσης ενέργειας.

Η Eos διευθύνεται από μια ομάδα επαγγελματιών με βαθιά επιστημονική γνώση αλλά και λειτουργική εμπειρία σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα.
Ο Joe Mastrangelo , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eos, είναι ένας 25χρονος βετεράνος της General Electric (“GE”) που έχει εμπειρία παραδοσιακής και ανανεώσιμης ενέργειας. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gas Power Systems για το τμήμα ισχύος της GE.
Ο Russ Stidolph , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eos, είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AltEnergy LLC, μιας ιδιωτικής εταιρείας που επικεντρώνεται σε εναλλακτικές επενδύσεις ενέργειας.

Η Eos Energy Storage LLC (EOS), είναι ένας κατασκευαστής ασφαλών, βιώσιμων, χαμηλού κόστους και μακροχρόνιων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ψευδαργύρου υβριδικής καθόδου (“Znyth ™”) .
Η Eos επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναπτύσσοντας λύσεις σταθερής αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας και παρέχοντας αξιόπιστη και ανταγωνιστική ως προς το κόστος ισχύ, με ασφαλή και οικολογικό τρόπο.

Το κορυφαίο προϊόν της Eos, το σύστημα μπαταρίας Eos Znyth® DC, έχει σχεδιαστεί για να πληροί τις απαιτήσεις της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου. ΅Είναι εμπορικά διαθέσιμο, επεκτάσιμο και κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τεχνολογία Znyth® απαιτεί μόνο πέντε βασικά υλικά που προέρχονται από ορυκτά σπάνιων γαιών και που είναι και πλήρως ανακυκλώσιμα. Η μπαταρία της Eos δεν είναι εύφλεκτη και δεν απαιτεί κινούμενα ανταλλακτικά ή αντλίες, κάτι που επιτρέπει απλές εργασίες συντήρησης χαμηλού κόστους.

Η Eos έχει κατασκευάσει τρεις γενιές (GEN) συστημάτων Eos Znyth. To σύστημα Eos Znyth ® GEN 1 δημιουργήθηκε το 2015. Το 2018, με το GEN 2, ξεκίνησαν οι εμπορικές παραδόσεις του Eos Znyth ® . Έως τις 2 Αυγούστου 2020, η Eos έχει παραδώσει περίπου δέκα συστήματα Eos Znyth ® που αποτελούνται από πάνω από 2.500 μπαταρίες Znyth ® ή περίπου 5 MWh.
Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance περίπου 3,3 GW αποθήκευσης ενέργειας τέθηκαν σε λειτουργία παγκοσμίως το 2019, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε 4,7 GW το 2020.

Κάθε σύστημα Eos Znyth ® , περιλαμβάνει πολλαπλούς σχηματισμούς μπαταριών , κατά μέσο όρο 250 μπαταρίες ανά σύστημα, είναι συνδεδεμένο και παρακολουθείται μέσω του συστήματος διαχείρισης μπαταριών του. Κάθε σύστημα έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά με τον κατάλληλο αριθμό μπαταριών για την επίτευξη των επιθυμητών ενεργειακών αναγκών του τελικού χρήστη.

Η Eos σκοπεύει να παραδώσει το σύστημα παραγωγής 2.3 Eos Znyth ® (“Gen 2.3”) στους πελάτες τον Οκτώβριο του 2020.

Η ΕΟS διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία μπαταρίας ψευδαργύρου χωρίς μεμβράνη. Διαθέτει 10+ χρόνια εμπειρίας σε δοκιμές αποθήκευσης μπαταρίας, ανάπτυξης και λειτουργίας. Το σύστημα Eos Aurora® ενσωματώνει το υδατικό Znyth® της Eos ώστε να παρέχει μια ασφαλή, επεκτάσιμη και βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των ιόντων λιθίου.

Ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπόσχονται την παροχή ατελείωτης καθαρής ενέργειας, στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετά αξιόπιστες, ενώ και το κόστος τους δεν είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με την παραγωγή με βάση τον άνθρακα.

Το σύστημα Eos Znyth συνδυάζεται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η φωτοβολταϊκή ηλιακή και η αιολική παραγωγή. Το σύστημα μπορεί να αποθηκεύει την ενέργεια που παράγει η ανανεώσιμη ενέργεια και να την εκφορτώνει όταν η ανανεώσιμη ενέργεια δεν παράγει ενέργεια, αυξάνοντας έτσι την αξία των ανανεώσιμων πηγών. Επιπλέον, η αποθήκευση χρησιμοποιείται από εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες για να εξοικονομήσει ενεργειακό κόστος μειώνοντας την μέγιστη χρήση τους μειώνοντας έτσι τα τέλη μεταφοράς και διανομής από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Η EOS δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει στην αποθήκευση της ενέργειας και τον περιορισμό του κόστους.

Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί συνολικά 160 εκατομμύρια δολάρια στην EOS  Energy απο τις : AltEnergy LLC, Holtec International, Reservoir Capital, Generation Capital, NRG, Quinbrook, Prisma Energy, Ace & Company ….

Επισκόπηση Βιομηχανίας
Το παγκόσμιο οικοσύστημα αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 20% έως το 2040.
Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται πως θα φτάσει τα 350 GWhs έως το 2025, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 2850 GWhs έως το 2040, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance (BNEF), η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί σε 1.095 gigawatts («GW»), προσελκύοντας περίπου 660 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές επενδύσεις έως το 2040.
Με βάση το BNEF, η Eos εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 15% αυτής της παγκόσμιας αγοράς.
Ένας σημαντικός παράγοντας στην αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας, που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 27% έως το 2030, είναι η επιτάχυνση της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το BNEF, το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξει από 18% το 2019 σε 36% έως το 2030 και η ηλιακή ενέργεια εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο 20% της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται στα πρόθυρα της παγκόσμιας ευρείας ανάπτυξης, καθώς οι μπαταρίες καθίστανται όλο και πιο οικονομικές σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας. Η τεχνολογία μπαταριών θα είναι όλο και πιο επωφελής για μια ποικιλία λύσεων, όπως η αποθήκευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια όταν η πηγή δεν είναι διαθέσιμη, για παράδειγμα εάν ο άνεμος δεν φυσάει ή ο ήλιος δεν λάμπει.

Διάφοροι ευνοϊκοί κανονιστικοί όροι που παίρνονται απο διάφορα δικαστήρια των ΗΠΑ, μαζί με κίνητρα που χρηματοδοτούνται από πολιτείες όπως τη Νέα Υόρκη, τη Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη και άλλες πολιτείες, σε συνδυασμό με την ταχεία ανάπτυξη των εφαρμογών αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας  αναμένεται στις ΗΠΑ να παρατηρηθεί αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας από 172 μεγαβάτ (“MW”) / 345 μεγαβάτ ώρες (“MWh”) το 2019 σε 6.631 MW / 17.563 MWh έως το 2025.

Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης της EOS, εκτιμάται 1.250 GW πρόσθετης χωρητικότητας από ανανεώσιμες πηγές προς παράδοση στο δίκτυο έως το 2024, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας. Παγκοσμίως, αναμένεται ότι η αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 53% από 6.480 MWh το 2019 σε περίπου 83.000 MWh έως το 2025.


Η τρέχουσα αγορά εξυπηρετείται κυρίως από μπαταρίες ιόντων λιθίου που κατασκευάζονται στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.
Η χημική ουσία του υδατικού ψευδαργύρου της Eos είναι κατά 30% φθηνότερη από την άποψη της στάθμισης του κόστους αποθήκευσης και διαθέτει σημαντικά οφέλη στην παραγωγή κλιμάκωσης. Είναι πλήρως ανακυκλώσιμος, όχι εύφλεκτος και όχι τοξικός, ενώ το σύστημα αποθήκευσης κατασκευάζεται στην Αμερική.
Η EOS με το σύστημά αποθήκευσης ενέργειας με ψευδάργυρο που προσφέρει είναι ασφαλέστερο, περισσότερο οικολογικό και αποτελεί λιγότερο δαπανηρή λύση.
Η Eos έχει μεγάλες πιθανότητες να αποτελεί μια σημαντική μακροπρόθεσμη λύση στην αποθήκευση της ενέργειας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και δημιουργία δυνατών ταμειακών ροών. ”


Ανάμεσα στους πελάτες της Eos περιλαμβάνονται κορυφαίοι παραγωγοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, προγραμματιστές και βιομηχανικές εταιρείες όπως :  NextEra Energy, Inc. ,  International Electric Power, Carson Hybrid Energy Storage, LLC , Hecate Energy LLC , Shell , Duke Energy Corporation, Pattern Energy Group LP .
Η EΟS πωλεί επίσης σε βασικούς ολοκληρωτές συστημάτων και εταιρείες λιανικής όπως η Siemens AG και η Statkraft AS.

Ο μεγαλύτερος πελάτης της Eos για το οικονομικό έτος 2019 ήταν η Duke Energy, η οποία αντιπροσώπευε το 26,1% των εσόδων της κατά το οικονομικό έτος 2019.

Για να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής (1) Gigawatt-hour (“GWh”) απαιτείται χρονικό διάστημα έως 8 μήνες.
Εως το 2024 έχοντας ολοκληρώσει η EOS επένδυση 97 εκατομμυρίων δολαρίων, στα 3 εργοστάσια παραγωγής, θα μπορεί να κατασκευάζει 7GWh ετησιώς.

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ με Holtec – HI – POWER
Στις 21 Αυγούστου 2019, η Eos συνήψε συμφωνία κοινοπραξίας με την Holtec International (“Holtec”) και ίδρυσε την HI -POWER , LLC , η οποία ανήκει κατά 51% στην Holtec και 49% στην Eos.
Η Eos είναι ελεύθερη είτε να κάνει η ίδια την κατασκευή του έργου, είτε να δημιουργήσει κοινοπραξία με άλλο μέρος, είτε να προσλάβει συνεργάτη για την κατασκευή μπαταριών και προϊόντων που παραδίδονται εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Η HI -POWER έχει αποκλειστικά δικαιώματα να κατασκευάζει μπαταρίες που πωλούνται και παραδίδονται στη Βόρεια Αμερική από την Eos, υπό την προϋπόθεση ότι η HI -POWER πληροί τις “μετρήσεις απόδοσης” κόστους, ποιότητας και παράδοσης, όπως ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο της HI -POWER και τις ισχύουσες ρυθμίσεις κοινής επιχείρησης μεταξύ Holtec και Eos.
Το διοικητικό συμβούλιο της HI -POWER αποτελείται από δύο μέλη που ορίζονται από την Holtec και δύο μέλη που ορίζονται από την Eos. Οι ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου πρέπει γενικά να εγκρίνονται από την πλειοψηφία των διευθυντών, εκτός από ορισμένες ενέργειες που απαιτούν ομόφωνη έγκριση.

Η Holtec International είναι ένας προμηθευτής εξοπλισμού και συστημάτων στη βιομηχανία ενέργειας που ιδρύθηκε στο New Jersey και εδρεύει στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ανταλλακτικών για πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Είναι ένα προμηθευτής δισεκατομμυρίων δολαρίων στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας και θέλει δραστηριοποιηθεί, και εκτός πυρηνικών σταθμών, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με την αποθήκευση, δημιουργείται μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με δυνατότητα φόρτωσης βάσης που θα πωλείται στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Η Holtec Power, δηλαδή ο κοινοπρακτικός εταίρος της EOS στη Βόρεια Αμερική, πρόσφατα επένδυσε 10 εκατομμύρια δολάρια και έγινε μέτοχος της EOS Energy.

Αναλήψεις Έργων – Πρόσφατες Συνεργασίες

5 Νοεμβριου 2020 

 • Η Eos Energy υπογράφει συμφωνία με την Hecate Energy για την προμήθεια περισσότερων από 1GWh έργων αποθήκευσης ενέργειας με εκτιμώμενη αξία μεγαλύτερη από 250 εκατομμύρια δολάρια. Η Eos συμφώνησε να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να παραδώσει λύσεις μπαταρίας με βάση ψευδάργυρο τους επόμενους 24 μήνες σε Κολοράντο, Νέο Μεξικό και Τέξας. Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Hecate επεκτείνει περαιτέρω τις δεσμεύσεις της EOS σε 3 GHh.

19 Οκτωβρίου 2020

 • Η Eos Energy Storage ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία προμήθειας με την Carson Hybrid Energy Storage, LLC (“CHES”) με έξι μονάδες Eos Aurora® 500 kWh Zinc Hybrid Cathode Battery Energy Block. Η Eos θα κατασκευάσει, θα σχεδιάσει και θα παραδώσει τις λύσεις μπαταριών με βάση ψευδάργυρο στο CHES έως τις αρχές του καλοκαιριού 2021. Αυτές οι ασφαλείς, βιώσιμες, μακράς διάρκειας λύσεις μπαταριών θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική παραγωγής και υποσταθμού για την αποθήκευση χωρητικότητας ανανεώσιμης ενέργειας και παρέχει ποιότητα ισχύος και καλύτερη ανθεκτικότητα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Καλιφόρνια.
 • Τον Σεπτέμβριο, η Eos υπέγραψε χωριστή συμφωνία με την CHES για την παράδοση 500 MWh ολοκληρωμένων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας AC από το πρώτο τρίμηνο του 2023.

13 Oκτωβρίου 2020

 • Η Eos Energy ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Babcock & Wilcox να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών για την παγκόσμια πελατειακή βάση της B & W βιομηχανικών εταιρειών, εταιρειών κοινής ωφέλειας και ενέργειας Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στην Eos να αξιοποιήσει την παγκόσμια εμπειρία της B&W ως ηγέτη στην παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περιβαλλοντικών τεχνολογιών, υπηρεσιών και λύσεων σε καταναλωτές κοινής ωφελείας και βιομηχανίας.

8 Οκτωβριου 2020

 • Η Eos Energy Storage LLC ανακοίνωσε συνεργασία με την Verdant Microgrid (“Verdant”), έναν πάροχο λύσεων μικροπλέγματος. Η Eos θα παρέχει την τεχνολογία Znyth ™ Zinc Hybrid Cathode, τον πυρήνα του στατικού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Aurora ™, στα μικροδίκτυα της Verdant στην Καλιφόρνια που ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ένα μικροπλέγμα είναι ένα αυτόνομο ενεργειακό σύστημα που παράγει ενέργεια σε κοντινή απόσταση από την περιοχή που εξυπηρετεί. Αυτά τα συστήματα θεωρούνται πιο αποδοτικά και οικονομικά από τα κεντρικά δίκτυα, επειδή δεν χάνουν τόσο ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη μεταφορά και αντλούν στρατηγικά ενέργεια από διάφορες πηγές, όπως το κεντρικό δίκτυο ή μια μπαταρία, ανάλογα με την τοπική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο οποιαδήποτε δεδομένη ώρα.

5 Οκτωβρίου 2020

 • Η Eos Energy ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Nayo Tropical Technology Ltd. (“Nayo”), μια κορυφαία εταιρεία μηχανικών, προμηθειών και κατασκευών (“EPC”) στη δυτική Αφρική. Η Eos θα αναπτύξει πρόσθετες μονάδες των συστημάτων Aurora EnergyBlock ™, με ονομαστική ισχύ 125kW / 500kWh, σε τέσσερα αγροτικά έργα μικροπλέγματος στη Νιγηρία το πρώτο τρίμηνο του 2021

3 Σεπτεμβρίου 2020

 • Η Eos Energy ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία για την παροχή 1 GWh αυτόνομα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (“BESS”) προς την International Electric Power, LLC (“IEP”) για Electric ReliabilityCouncil of Texas (“ERCOT”). Η Eos θα κατασκευάσει, σχεδιάσει και θα παράσχει πολλές ολοκληρωμένες λύσεις AC BESS ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Εκτιμήσεις – Κίνδυνοι

Η διοίκηση εκτιμάει πως τα έσοδα το 2022 θα ανέλθουν σε 268,6 εκατομμύρια δολάρια και 735,5 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Στο βασικό σενάριο το 2024 οι πωλήσεις εκτιμώνται σε 1 δισεκατομμύρια δολάρια και στο αισιόδοξο σε 1,7 δισεκατομμύρια.

Η εκτίμηση είναι πως τα EBITDA έως το 2022 θα έχουν γυρίσει σε θετικά. Εκτιμάται πως το 2023 και το 2024 το προσαρμοσμένο EBITDA θα ανέρχεται πέριξ των 60 και μεταξύ 150 εκατομμυρίων δολαρίων (στο βασικό σενάριο) αντίστοιχα.

 Η EOS με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια έχει μια κεφαλαιοποίηση γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Εφόσον οι εκτιμήσεις της διοίκησης σε ότι  αφορά τις πωλήσεις επαληθευθούν  τότε η μετοχή θα διαπραγματεύεται με

 • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 1,8 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2022)
 • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 0,48 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024)

Ωστόσο, μόλις το 2021 θα ξεκινήσει η EOS να εμφανίζει πωλήσεις. Για το 2019 είχε πωλήσεις  μόνο 496 χιλιάδες δολάρια, ενώ στο  9-μηνο του 2020 οι πωλήσεις ανέρχονται σε 35 χιλιάδες δολάρια. Συνεπώς η εταιρεία είναι ζημιογόνος με αρνητικά ίδια κεφάλαια και με λειτουργικές ταμειακές ροές αρνητικές.


 
Με τη συγχώνευση τα νούμερα του Ισολογισμού θα βελτιωθούν, καθώς θα εισρεύσουν χρήματα στον Ισολογισμό.

 

Τέλος ένα ακόμη αρνητικό δεδομένο είναι πως το το spac του B. Riley Principal Merger Corp, που θα συγχωνευθεί με την EOS Energy, είναι το 2ο spac.
Tο 1ο spac της B. Riley Principal Merger Corp … συγχωνεύτηκε με την εταιρεία Alta Equipment Group Inc.  και η πορεία της δεν ήταν καλή ….
 

Mε την υπογραφή του… αμερικάνου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.