Εντός της ημέρας στην Πολωνία η Λευκορωσίδα σπρίντερ – Αλλαγή σχεδίων για λόγους ασφαλείας

Το γεγονός ότι πληροφορίες για την πτήση της Λευκορωσίδας σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια από το Τόκιο έχουν γίνει ευρέως γνωστές προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια, όπως δήλωσε σήμερα πηγή της πολωνικής κυβέρνησης.

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει προς την Βαρσοβία, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, αλλά τελικά αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο του Τόκιο για τη Βιέννη.

«Αντιληφθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν για την πτήση… το πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες διαδόθηκαν ευρέως και αυτό προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια», τόνισε η κυβερνητική πηγή, εξηγώντας ότι η Βαρσοβία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική έπειτα από αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους, όταν πετούσε στον λευκορωσικό εναέριο χώρο και εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, ώστε να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς από το καθεστώς Λουκασένκο.

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια θα φτάσει στην Βαρσοβία εντός της ημέρας, δήλωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που ζει στην Πολωνία, αφού η αθλήτρια επιβιβάστηκε σε πτήση Τόκιο-Βιέννη: «Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα χρειάστηκε να αλλάξει την πτήση της προς τη Βαρσοβία. Θα φθάσει στην Βαρσοβία αργότερα εντός της ημέρας».