Ένταση μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Χουλουσί Ακάρ

Έντονη λογομαχία καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χολουσί Ακάρ στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το skai.gr.

Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων και αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Οι Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης) πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. «Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στην Κύπρο» τόνισαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας: «Αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές.

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο casus belli, λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του casus belli.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα, ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.