Ένσταση κατά της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην ανακρίτρια, έπειτα από την σύλληψη του για βιασμό κατά συρροή, Δικαστήρια Ευελπίδων, Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2021.

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας για την υπόθεση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέβη νωρίτερα σήμερα στα δικαστήρια μαζί με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προκειμένου ο πελάτης του να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

«Μαζί με τον κύριο Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση στη διαδικασία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:
«Πρωτίστως υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου».

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου, ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική» τόνισε ο κ. Κούγιας, περιγράφοντας ποιες είναι οι καταγγελίες και ποια η δική τους στάση σε αυτές τις μηνύσεις.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε, μεταξύ άλλων.