Εννέα ελληνικά τυριά βρέθηκαν στον κατάλογο με τα 100 καλύτερα και πιο νόστιμα τυριά του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το Taste Atlas.
Και ενώ δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην πρώτη θέση της λίστας είναι η παρμεζάνα, αμέσως μετά ακολουθούν η γραβιέρα Νάξου και η γραβιέρα Κρήτης, που καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στην έβδομη θέση βρίσκεται η κεφαλογραβιέρα, στην όγδοη το Σαν Μιχάλη (από τη Σύρο), στην ένατη η γραβιέρα Αγράφων, στη 13η το κεφαλοτύρι, στην 14η το μετσοβόνε, στην 17η το λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Στην 40ή θέση βρίσκεται το μελίχλωρο (από τη Λήμνο), ενώ στην 64η βρίσκεται το ξινότυρο Μυκόνου.
View this post on Instagram
Πηγή: cnn.gr