Ενημερωθείτε σωστά για να μην επενδύετε λάθος – Πληροφορία one size, δεν υπάρχει

Καλημέρα σε όλους τους μικρομετόχους του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, που μας κάνουν την τιμή και μας διαβάζουν ή μας βλέπουν κάθε πρωί στις 10.30 π.μ.

Σας βλέπω όλους από το πρωί να «καταναλώνετε» κάθε πληροφορία που δημοσιεύεται σε όλα τα σάιτ, τα φόρουμ, τις κλειστές ομάδες, και γενικά, να ζαλίζεστε πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με την υπερπληροφόρηση που υπάρχει για χρηματιστηριακά θέματα, για μετοχές, ποια θ ανέβει,  ποια θα πέσει, σε ποια μπαίνει  ο τάδε εφοπλιστής, από ποια φεύγει ο δείνα μεγαλομέτοχος, πληροφορίες επίσημες, πληροφορίες «από μέσα», και γενικά ένας ορυμαγδός ενημέρωσης, που σας φέρνει ζαλισμένους στην έναρξη της συνεδρίασης να μην ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, να πουλήσετε, να διακρατήσετε ή να αγοράσετε.

Όμως πριν πάρετε κάποια απόφαση που θα έχει αντίκτυπο στην αξία του χαρτοφυλακίου σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πληροφορία one size δεν υπάρχει.

Άλλη πληροφορία είναι χρηστική για τον μικρομέτοχο χαρτοφυλακίου 20.000 ευρώ, άλλη  για τον κάτοχο χαρτοφυλακίου 70.000 ευρώ, και άλλη για τον κάτοχο χαρτοφυλακίου 2.000.000 ευρώ.

Επίσης, διαφορετική αξία έχει η ίδια πληροφορία, ανάλογα με τη στιγμή που την μαθαίνετε, ανάλογα με τον χρόνο που αυτή προβλέπεται να αποδώσει, ανάλογα με την τάση που επικρατεί στο ταμπλό, και γενικά ο χρόνος που κάποια πληροφορία δημοσιεύεται πολλές φορές δείχνει και την αξία του …πληροφοριοδότη.

Άλλη αξία έχει μια πληροφορία σε ανοδική τάση της αγοράς και άλλη, η ΙΔΙΑ πληροφορία,  σε  καθοδική τάση.

Άλλη αξία έχει  να σας πληροφορήσει κάποιος ότι π.χ. το ΚΑΙΡΟ είναι σωστή επένδυση όταν αυτό βρίσκεται στο 0,22, και άλλο να σας δώσει την ΙΔΙΑ πληροφορία όταν το ΚΑΙΡΟ είναι στα 0,48 ευρώ.

Και φυσικά ανάμεσα στις εκατοντάδες δημοσιεύσεις ελλοχεύουν και όλες αυτές που θα τις λέγαμε κατευθυνόμενες, υποβολιμαίες, σκόπιμες κλπ.

Το ΧΑΑ, δεν είναι όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος, και σε κάθε συναλλαγή, κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει.

Πολλοί από τους μικρομετόχους το έχουν νοιώσει αυτό στο ….χαρτοφυλάκιο τους, και το 1999, και το 2008, και το 2015, και το 2020.

Ενημερωθείτε λοιπόν …σωστά, για να μην επενδύετε λάθος.

Καλημέρα