Ενέσεις ρευστότητας και για το λιανεμπόριο ζητεί η ΕΣΕΕ

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργο Καρανίκα συνοδευόμενο από τους αντιπροέδρους, κ. Σταύρο Καφούνη και Μανώλη Ψαρουδάκη και τον γενικό γραμματέα κ. Νίκο Μπόνη,συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης  παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι  «Μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, δεχθήκαμε το προεδρείο της ΕΣΕΕ, όπου μας ετέθη το ζήτημα της στήριξης κάποιων κλάδων του λιανικού εμπορίου που δέχθηκαν μεγαλύτερη ζημία λόγω εποχικότητας. Ασφαλώς η κυβέρνηση εξετάζει το πως θα μπορούσε να στηρίξει τους κλάδους εκείνους της οικονομίας που έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω της πανδημίας και το αίτημα που μας ετέθη, θα το εξετάσουμε για να δούμε αν οι διαθέσιμοι πόροι επαρκούν για ένα τέτοιο εγχείρημα».

Από την πλευρά του ο κ. Καρανίκας δήλωσε ότι «Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας. Ήρθαμε σήμερα στον υπουργό, κ. Γεωργιάδη και στον υφυπουργό, κ. Τσακίρη για να ζητήσουμε τη βοήθειά τους ούτως ώστε να υπάρξει άμεσα και για το λιανεμπόριο, που είναι ο μεγάλος αδικημένος των μέτρων στήριξης, ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης ανάλογο με αυτό που έχει ανακοινωθεί για άλλους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους».