Ενέκρινε υπό όρους το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ο ΕΜΑ

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ» ανέφερε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμό Φαρμάκων συνέστησε την υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech. Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου τόνισε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον Covid-19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντ

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική Αρχή διαβεβαιώνει ότι πρώτη προτεραιότητά της υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου. «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech» δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Για αποφασιστική στιγμή έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας είναι ώρα η ΕΕ να δράσει γρήγορα: «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ».