Ενας από τους υφυπουργούς που φαίνεται πως δεν τον προβληματίζουν οι ανασχηματισμοί

Government cabinet meeting, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on July 26, 2019. / Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 26 Ιουλίου 2019.

ΒΗΜΑτοδότης

Ενας από τους υφυπουργούς που φαίνεται πως δεν τον προβληματίζουν οι ανασχηματισμοί είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Και ξέρετε γιατί;

Πρώτον επειδή βλέπει ότι οι επενδύσεις άρχισαν και πάλι να κινούνται και μάλιστα ήταν χαρούμενος επειδή θα βρεθεί (πιθανότατα με τον Αδωνη Γεωργιάδη) την Παρασκευή στα εγκαίνια μια νέας επενδυτικής μονάδας γκολφ (συνολικής επένδυσης 400 εκατ. ευρώ) και εν συνεχεία στα εγκαίνια της προέκτασης ενός πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μεσσηνία.

  • Οταν κανείς ομιλεί με τον κ. Παπαθανάση, η συνομιλία τους συνεχώς διακόπτεται από τα… τηλεφωνήματα που κάνει ο υφυπουργός.

Για παράδειγμα ενώ απέκλειε το ενδεχόμενο για ένα γενικό lockdown (εάν και όποτε υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού), θέλησε να μάθει πώς πάνε οι πωλήσεις σε μια γνωστή αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών, τώρα που τα μέτρα έχουν αρθεί.

  • Με πολλή ικανοποίηση άκουσε τον πρόεδρο της εταιρίας να του λέει ότι οι πωλήσεις επανήλθαν στην προ-κορωνοϊού εποχή. Ισως να είναι η αρχή για την επάνοδο στην επιχειρηματική κανονικότητα, έλεγε.

***