‘Ενα λαμπρό παράδειγμα εταιρίας πληροφορικής και όχι μόνον

Η Entersoft είναι ένα λαμπρό παράδειγμα εταιρίας πληροφορικής που μπήκε το 2008 στην Εναλλακτική Αγορά, αγωνίστηκε και καταξιώθηκε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο κλάδο αυτόν της δημιουργίας ERP και CRM για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Και από ότι φαίνεται όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά να διπλασιάσει τα μεγέθη της χτίζοντας προσεκτικά τζίρο και κέρδη από το 2012 και μετά. Η ανάπτυξη της εταιρίας συνοδεύτηκε από μερίσματα προς τους μετόχους, όχι πάντα αλλά και όχι συγκυριακά με αποκορύφωμα την περυσινή χρήση για την οποία θα μοιράσει 18 λεπτά έναντι 13 λεπτών το 2017 και όλα αυτά έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς ίχνος τραπεζικού δανεισμού.

Μάλιστα η εταιρία διατηρεί μια αξιοπρεπέστατη καθαρή ταμειακή θέση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ. Πέρα από την εντυπωσιακή ανέλιξη των κερδών από έτους σε έτος (+46%) η αύξηση του εργατικού δυναμικού αποτελεί μια ακόμα ένδειξη διατηρησιμότητας της αναπτυξιακής της πορείας.

  • Αυτή είναι μια εμπειρική παρατήρηση που συνήθως δεν λαθεύει…

Όταν οι εταιρίες αυξάνουν το δυναμικό τους σε εργαζόμενους κοιτάζουν μπροστά έχοντας εξασφαλισμένες παραγγελίες και συμβόλαια συντήρησης που απαιτούν κόσμο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας στα 20,9 εκατ. ευρώ και το PE του 2018 στις 13,9 φορές.

Η εταιρεία έχει εκπονήσει νέο αναπτυξιακό πλάνο περιλαμβάνοντας νέες επενδύσεις που στόχο έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη στους χώρους του Cloud Computing, Enterprise Mobility, Analytics αλλά και στο χώρο της Μηχανικής Μάθησης που αποτελεί υποκλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μακάρι η διοίκηση να πάρει και την απόφαση για την μεταπήδηση στην Κύρια Αγορά. Πλέον τα μεγέθη και τις προϋποθέσεις τα καλύπτει και με το παραπάνω.

Μ.Χ.

Print Friendly, PDF & Email