Ενα απέραντο φρενοκομείο η Wall Street στη γενική εικόνα της – Ωχριά τo 1999 μπροστά της…

Ο έλεγχος έχει προ πολλού χαθεί… Απλά, την ώρα που θα πληρωθεί ο λογαριασμός κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει. Και μακάρι να μην έρθει, αλλά αυτά δεν γίνονται.  Νομοτελειακά θα έρθει.

Για τις Αγορές των Παραγώγων, τα ποσά που στοιχηματίζονται και τι ακριβώς διακυβεύεται μέσω αυτών για την παγκόσμια οικονομία έχουν γράψει και αναλύσει σχετικά οι αυθεντίες του είδους. Δεν έχει άλλωστε καμμία λογική να προσπαθήσει κανείς να τα εξηγήσει καθότι έχουν ξεπεράσει προ πολλού ακόμα και την πλέον αρρωστημένη φαντασία κάθε χρηματοοικονομικής λογικής.

Εχουν ξεφύγει τα παλληκάρια με τα λευκά κολλάρα προ πολλού, τα περισσότερα των οποίων έχουν λύσει πλουσιοπάροχα το οικονομικό τους πρόβλημα όχι μόνον για τις οικογένειες τους αλλά και για τις επόμενες γενεές τους.

Είναι μάλιστα μαθημένα τους λογαριασμούς τους να τους πληρώνουν κάθε φορά τα αιώνια θύματα. Αυτά που δουλεύουν στην πραγματική οικονομία και παράγουν έργο, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό του αδηφάγου συστήματος που εξουσιάζει τον πλανήτη Γη.


Ας αφήσουμε όμως τις… φιλοσοφίες κι ας προχωρήσουμε σε κάτι χειροπιαστό για να αντιληφτεί ο πλέον αδαής περί του τι διαδραματίζεται στην WALL STREET, την αγορά – πρότυπο, την τόσο πολύ διαφημισμένη…

ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ….

Σας γράφουμε καθημερινά για το ελληνικό χρηματιστήριο και τα πολλά κουσούρια του, τα περισσότερα απόλυτα δικαιολογημένα. Σκεφτείτε μόνον το εξης…

Παρατηρώντας προ ολίγου τις μετοχές που κέρδισαν τις εντυπώσεις είδαμε και την συγκεκριμένη της Uber Technologies της οποίας η κ/φση βρέθηκε στα 71,84 δισ. δολάρια ή στα 61,5 δισ. ευρώ.

Μία εταιρεία τσακωμένη με την λέξη κέρδος, μία εταιρεία που κανείς δεν γνωρίζει πότε κι αν βγάλει ποτέ κέρδος κλπ κλπ και υπάρχουν (19) αναλυτές να την καλύπτουν με…σεναριακές υποθετικές εκθέσεις κι όλα τα συμπαρομαρτούντα, ,με τον μέσο όρο της τιμής στόχου των τα 41,74 δολάρια ανά μετοχή…

ΚΙ ΑΥΤΗ η εταιρεία (αρκετά μάλιστα καλύτερη από πολλές άλλες της Wall Str…) αποτιμάται 1,5 φορά όσο ολόκληρο το ελληνικό χρηματιστήριο!!! Με την αξία των συναλλαγών της να υπερβαίνει τα 87 εκατ. ευρώ καθημερινά κατά μέσο όρο.

Και καθόμαστε μετά και συζητάμε αν είναι ακριβή η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ή τα ΕΛΠΕ , η ΕΧΑΕ ή ο ΤΙΤΑΝΑΣ. Βρε δεν αγαπιόμαστε, λέμε καλύτερα…

Αλλά ποιός να κάτσει να σας τα γράψει αυτά…

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, θα σας φέρνουμε στην επιφάνεια πραγματικές ιστορίες που ξεπερνούν κάθε όριο χρηματιστηριακής αλόγιστης και ασυλλόγιστης τρέλας.Η UBER ανακοινώνει σήμερα τα δικά της μεγέθη για το τρίτο τριμηνο του 2020.

  • All in, analysts expect Uber to post a third quarter loss of $0.61 per share, compared to a $0.68 per share loss in Q3 2019. They also see about a 15 percent decline in revenue to $3.2 billion.
  • Αντιλαμβάνεσθε…