Εν αναμονή των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων – Ποια τα επικρατέστερα σενάρια

Άρχισε περίπου στις 10 η κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι πρέπει να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι επιστήμονες αναμένετα να εισηγηθούν να μπουν η Αχαΐα και η Θεσσαλονίκη στο κόκκινο, και να ισχύσει απαγόρευση από τις 6 το απόγευμα στην Αττική τα Σαββατοκύριακα.

Στο τραπέζι βρισκόταν επίσης η απαγόρευση μετακινήσεων σε διαφορετικό από τον δήμο της κατοικίας, ενώ αγκάθι μεταξύ των επιστημόνων παραμένει η λειτουργία των σχολείων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική αναμένεται να αρχίσει από αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι ειδικοί φοβούνται πως οι αλκυονίδες μέρες θα βγάλουν έξω από τα σπίτια τους τους Αθηναίους με αποτέλεσμα να γεμίσουν πάλι με κόσμο οι παραλίες και τα πάρκα.

Στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων υπάρχουν και εκείνοι που τάσσονται υπέρ ενός σκληρότερου lockdown, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το επιδημιολογικό φορτίο.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε τον Νοέμβριο και γι΄αυτό θα μπει από αύριο στην κόκκινη ζώνη, με αποτέλεσμα να κλείσουν τόσο μαγαζιά όσο και τα Λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη χώρα μας καταγράφηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 1.070 νέες μολύνσεις και 25 νέοι θάνατοι, ενώ 249 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.