ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα, και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα και την Τρίτη, με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη δυτική και στην κεντρική Στερεά, στη δυτική και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο, στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.