«Εμπαιγμός» οι ανακοινώσεις Βούτση λένε Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Θ. Φωτίου

«Εμπαιγμό» για τους εργαζομένους χαρακτηρίζουν τις «νέες» ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου.

Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βρούτσης, για πολλοστή φορά, επανέλαβε τα ίδια μέτρα που επιδοτούν την ανεργία, αντί να στηρίζουν την εργασία, τους μισθούς και το εισόδημα των εργαζομένων, και αυτάρεσκα επιβεβαίωσε ξανά την καταβολή μειωμένου δώρου των Χριστουγέννων».

Οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου και Φωτίου τονίζουν: «Σε μία περίοδο που η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού αυξάνεται ραγδαία και έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε έκτακτη βοήθεια μόνο σε όσα νοικοκυριά βρίσκονται σε ακραία φτώχεια με εφάπαξ έκτακτο επίδομα μεσοσταθμικά κόστους 54 εκατ. ευρώ». Προφανώς, σχολιάζουν, για την κυβέρνηση «είναι αόρατοι οι χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο επειδή έχασαν τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους, είδαν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους και αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης».