Εμφανής η τεχνική «σκεπή» αντίστασης πέριξ των 6,20 ευρώ για την Lamda Develpment

ΧΑΡΑΚΤΗΣ ο Απόστολος Μάνθος

… Πάμε λοιπόν στα της ανάλυσης με τη Lamda Development, όπου μετά το περσινό τριπλό ρεκόρ (EBITDA στα 64,3 εκατ. ευρώ ή +30% από το υψηλό του 2009,  νέα ιστορική αύξηση της καθαρής αξίας του ενεργητικού (NAV) στα 1,2 δισ. ευρώ και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ) δείχνει πανέτοιμη μετά τη διακοπή  λόγω  Covid-19 να επανέλθει στην αναπτυξιακή της πορεία.

Τα εμπορικά κέντρα  (Golden Hall, The Mall, Mediterranean Cosmos) άνοιξαν τις πύλες τους και η επισκεψιμότητα παρά το γεγονός ότι δούλευαν με το 70% των καταστημάτων μιας και το νωρίτερο του αναμενόμενου ανοίγματος βρήκε το υπόλοιπο 30% μερικώς απροετοίμαστο ήταν αρκετά ικανοποιητική. Με το άνοιγμα και των  χώρων εστίασης  στις 25 Μαΐου τα πλάνα θα επανέλθουν στη κανονικότητα.

Λήξαν θεωρείται και το ζήτημα του κλιματισμού καθώς διαθέτουν συστήματα προσαγωγής νωπού αέρα χωρίς ανακυκλοφορία. ‘Όσον αφορά το  έργο του Ελληνικού στέκομαι φρουρός στο μπαλκόνι μου για να δω στο βάθος τις πρώτες μπουλντόζες για τη κατεδάφιση των 450 κτιρίων.

Διαγραμματικά τώρα, η μετοχή της ΛΑΜΔΑ πραγματοποιεί από τις αρχές του Απρίλη μια πλαγιοσταθεροποιητική κίνηση 3,7 εκατ. μετοχών πάνω από την πολύ ισχυρή στήριξη των 5,50 ευρώ.

Εμφανής είναι και η τεχνική «σκεπή» αντίστασης που έχει αποτυπωθεί πέριξ των 6,20 ευρώ.

Ανοδική λύση του εν λόγω σχηματισμού θα ωθήσει βίαια τη τιμή της μετοχής πάνω στη τιμή της ΑΜΚ, στα 6,70 ευρώ.